Huis > Nieuws > $ 1 miljard! Apple voltooit overname van Intel's smartphonemodemactiviteiten

$ 1 miljard! Apple voltooit overname van Intel's smartphonemodemactiviteiten

Nadat Apple in juli van dit jaar aankondigde dat het Intel's smartphonemodemactiviteiten voor ongeveer $ 1 miljard had overgenomen, heeft Intel vandaag aangekondigd dat het de verkoop van zijn smartphonemodemactiviteiten aan Apple heeft afgerond.

"De overeenkomst stelt ons in staat ons te concentreren op het ontwikkelen van technologieën voor 5G-netwerken, terwijl we belangrijke intellectuele eigendommen en modemtechnologieën behouden die ons team heeft gecreëerd," zei CEO Bob Intel van Intel in een aankondiging in juli. We hebben Apple altijd al lang gerespecteerd en we zijn ervan overtuigd dat Apple een geschikte omgeving kan bieden voor dit getalenteerde team en de belangrijke middelen die zich voortdurend ontwikkelen. We kijken ernaar uit volledig te investeren in 5G om het zo dicht mogelijk bij de behoeften van onze wereldwijde klantenkring te brengen, inclusief leveranciers van netwerkactiviteiten, fabrikanten van telecommunicatieapparatuur en cloudserviceproviders. "

Volgens de verklaring zullen 2.200 Intel-werknemers zich bij Apple aansluiten. Apple betaalde $ 1 miljard voor Intel-werknemers, intellectueel eigendom en andere apparatuur. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond.

Johny Srouji, senior vice president hardware-technologie van Apple, zei: "We werken al vele jaren samen met Intel en weten dat het team net zo gepassioneerd is als Apple in het ontwerpen van technologieën die gebruikers de beste ervaring ter wereld bieden. Met zoveel uitstekende ingenieurs die zich bij ons groeiend team voor mobiele technologie voegen, is blij dat ze zullen gedijen in de creatieve en dynamische omgeving van Apple, in combinatie met ons grote aantal acquisities van innovatieve IP, zal helpen versnellen We ontwikkelen toekomstige producten en nemen Apple een stap verder. "

Momenteel vertrouwt Apple op Qualcomm voor het leveren van 4G LTE- en 5G-modems voor de iPhone. Met deze overname is Apple van plan om zijn eigen iPhone-smartphonemodem te ontwikkelen in 2021.