Huis > Nieuws > Met 165 miljoen dollar heeft Toshiba de Lite-On SSD-activiteiten van Taiwan overgenomen

Met 165 miljoen dollar heeft Toshiba de Lite-On SSD-activiteiten van Taiwan overgenomen

Op 30 augustus kondigde Taiwan Lite-On Technology aan dat de raad van bestuur via de bedrijfsdivisie Solid State Storage (SSD) is overgegaan naar JS Storage Technology Co., Ltd. (hierna te noemen Jianxing Company) en naar overdracht van de Solid State Storage-divisie naar Toshiba.

De vergoeding voor deze transactie is voorlopig vastgesteld op $ 165 miljoen in contanten en zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van 2020. Douane-aanpassingen en wettelijke goedkeuringen zullen worden uitgevoerd in overeenstemming met de gevestigde praktijk.

Chen Guangzhong, vice-voorzitter en chief executive officer van Lite-On Group, zei dat gezien de groeiende vraag naar gegevensopslag op de wereldmarkt, de verticale integratie van solid-state opslagactiviteiten door deze transactie niet alleen de upstream en stroomafwaartse bronnen van de industrie, maar ook snel de schaal van activiteiten vergroten om opslag in vaste toestand te bereiken. Carrière en Toshiba win-win.

Chiba is van plan zijn NAND-flashzendingen te vergroten door zijn verkoopkanalen uit te breiden. Het is wel verstaan ​​dat na de overname Toshiba niet alleen de Lite-On technologie van Taiwan en pc-fabrikanten zoals Dell en Hewlett-Packard kan gebruiken, maar ook het ontwerp en de productie van zijn datacenter SSD kan verbeteren via Taiwan Lite-On Technology . Bovendien kan Toshiba, dat naar verwachting in oktober van dit jaar de naam Kioxia krijgt, zijn naamsbekendheid vergroten door nieuwe namen te gebruiken op de SSD's van individuele klanten.

Nobuo Hayasaka, waarnemend president en CEO van Toshiba Storage Holdings, zei dat de overname het in staat zal stellen te voldoen aan de groeiende vraag naar SSD's in pc's en datacenters, gedreven door het toegenomen gebruik van cloudservices.

Taiwan Lite-On Technology is een wereldberoemd elektronicabedrijf opgericht in 1975. Zijn producten omvatten opto-elektronische producten, informatietechnologie en opslagapparatuur. Bovendien is Taiwan Lite-On Technology eigenaar van het SSD-merk Plextor, dat bekend staat om zijn goedkope, hoogwaardige producten. De voorganger van de Lite-On Technology Storage Business Unit van Taiwan is het Japanse bedrijf Plextor.