Huis > Nieuws > 5 grote klanten zijn stabiel? TSMC 5nm ware geur

5 grote klanten zijn stabiel? TSMC 5nm ware geur

Op 23 september heeft het 5nm-proces van TSMC volgens de Taiwan Economic Daily vijf basisklanten gewonnen van Apple, HiSilicon, AMD, Bitland en Xilinx, en besloten om zijn maandelijkse productiecapaciteit uit te breiden van de oorspronkelijke 51.000 stuks naar 70.000 stuks. De productietijd zal worden verlengd tot maart volgend jaar.

Dit jaar is de A13-chip van Apple zeldzaam en maakt geen gebruik van het nieuwste 7nm EUV-proces van TSMC. Sommige insiders wezen er echter op dat de iPhone 11-serie mobiele telefoon uitgerust met deze chip net is verkocht. De A14-chip heeft al 5 nm EUV aangenomen in de Zhongke-fabriek van TSMC. De processtroom is verdwenen.

De onlangs geïntroduceerde Kirin 990 5G-versie van Huawei heeft TSMC 7nm EUV-zegen. Het is wel verstaan ​​dat de 5nm full-mask flow-film van TSMC ongeveer 300 miljoen yuan kost en de kosten exclusief IP-autorisatie. Met zijn sterke financiële kracht en het streven naar geavanceerde technologie, zal Huawei zeker de eerste partij early adopters zijn.

Met betrekking tot de andere drie 5nm-klanten richt Bitcoin zich op het offensieve AI-veld. Samen met het herstel van de bitcoinprijs van dit jaar zal het 5 nm-proces van TSMC een sterke stimulans zijn voor de toekomstige groei van het bedrijf.

AMD werkte dit jaar samen met TSMC 7nm en de CPU- en GPU-verkopen werden regelmatig gerapporteerd, waardoor Nvidia, die niet geïnteresseerd was in 7nm, snel moest opvolgen. AMD, die de zoetheid heeft geproefd, zal de geavanceerde technologie van TSMC verder volgen en 5 nm EUV plaatsen.

Bovendien blijft Xilinx, een leverancier van programmeerbaar logisch apparaat (FPGA), dat blijft schitteren op het gebied van AI-chips voor speciale toepassingen, doorgaan naar 5 nm. De 5nm-procesvraag van TSMC overtreft de verwachtingen.

Oorspronkelijk zullen de kosten van 300 miljoen RMB de hoge drempel van TSMC zijn, maar op dit moment zullen belangrijke klanten een beslissende follow-up volgen. In het geval dat Nvidia dit jaar achter het 7nm-procestijdknooppunt staat, volgend jaar, zal het niet uitsluiten dat het ook "tegenaanval" zal zoeken en het TSMC 5nm-proces zal pakken.

De productiecapaciteit van TSMC kan echter problematisch zijn wanneer meerdere partijen tegelijkertijd bestellingen plaatsen. De 5nm 5LPE van Samsung is ook gepland om in de eerste helft van volgend jaar in massa te worden geproduceerd, of zal in één bestelling worden ingeluid, wat is de situatie aan beide kanten van de bestelling? Jiwei.com blijft rapporten bijhouden.