Huis > Nieuws > 5G-chips zijn zielig? Deze 5 fabrikanten genieten tijdelijk van de 5G big cake

5G-chips zijn zielig? Deze 5 fabrikanten genieten tijdelijk van de 5G big cake

Volgens het financiële netwerkrapport van de operator hebben insiders uit de industrie aangetoond dat fabrikanten na de notering van sommige 5G-mobiele telefoons hebben geconstateerd dat de wereldwijde 5G-chipfabrikanten erg arm zijn, slechts vijf, mobiele telefoonbedrijven hebben zeer weinig keuze voor 5G-chips.

De bedrijven die 5G-chips kunnen ontwikkelen zijn Huawei HiSilicon, Qualcomm, Samsung, MediaTek en Ziguang.

Eerder dit jaar heeft Huawei officieel de 5G multimode terminal-chip, Balong 5000, aan de wereld vrijgegeven. De chip gebruikt een 7nm-proces, downloadsnelheid tot 4,6 Gbps in 5G-netwerk Sub-6GHz-band, piekdownloadsnelheid van 6,5 Gbps in mmWave (millimetergolf) band, industrie ondersteunt voor het eerst NR TDD en FDD volledig spectrum, synchrone ondersteuning SA en NSA 5G-netwerkmodus. Volgens de introductie van Huawei is Baron 5000 de 5G-terminalbasisbandchip met de hoogste integratie en de hoogste prestaties in de industrie. Het is niet alleen 's werelds eerste single-chip multimode 5G baseband-chip, maar ondersteunt ook 2G, 3G, 4G, 5G single-chip oplossingen, met lager stroomverbruik en betere prestaties.

Qualcomm heeft dit jaar ook de tweede 5G-basisbandchip Snapdragon X55 uitgebracht, gebaseerd op 7nm-procestechnologie. De enkele chip ondersteunt 2G, 3G, 4G, 5G multimode en ondersteunt millimetergolven en onder de 6GHz frequentieband, ter ondersteuning van TDD- en FDD-normen. Ondersteuning van onafhankelijke, niet-onafhankelijke netwerkmodus. In de 5G-modus kan de Opteron X55 downloadsnelheden tot 7 Gbps en uploadsnelheden tot 3Gbps bereiken. Het ondersteunt ook Cat 22 LTE voor downloadsnelheden tot 2,5 Gbps.

Samsung heeft vorig jaar zijn eerste 5G-baseband-chip Exynos Modem 5100 uitgebracht. Qua specificaties is de Exynos Modem 5100-chip gebouwd met 10nm LPP-technologie, ondersteunt hij Sub 6GHz lage frequentie (gebruikt in China) en mmWave (millimetergolf) hoge frequentie, achterwaarts compatibel met 2G / 3G / 4G, inclusief maar niet beperkt tot GSM , CDMA, WCDMA, TD-SCDMA, HSPA, 4G LTE, enz. De Exynos Modem 5100 kan een downloadsnelheid tot 2 Gbps halen bij Sub 6 GHz, een downloadsnelheid van 6 Gbps in de millimeter golfband en een 4 Gbps snelheid tot 1,6 Gbps.

MediaTek bracht zijn 5G mobiele platform in mei van dit jaar uit. De multimode 5G-systeem single-chip (SoC) wordt vervaardigd in een 7nm-proces met de ingebouwde 5G-modem Helio M70. Dit multimode 5G mobiele platform is geschikt voor 5G onafhankelijk en niet-onafhankelijk (SA). / NSA) Netwerkarchitectuur Sub-6 GHz frequentieband, ondersteuning compatibel van 2G tot 4G generaties van connectietechnologie. Het heeft een downloadsnelheid van 4,7 Gbps en een uploadsnelheid van 2,5 Gbps.

Ziguang Zhanrui heeft ook de 5G-basisbandchip Ivyo 510 uitgebracht op MWC 2019 in februari van dit jaar. Het maakt gebruik van TSMC's 12nm-procestechnologie, ondersteunt een aantal 5G-sleuteltechnologieën, kan 2G / 3G / 4G / 5G meerdere communicatiemodi bereiken, voldoet aan de nieuwste 3GPP R15 standaardspecificaties, ondersteunt Sub-6GHz frequentieband en 100MHz bandbreedte, is een hoge integratie Hoogwaardige 5G-basisbandchip met laag vermogen. Bovendien kan de Ivy 510 zowel SA (onafhankelijke netwerken) als NSA (niet-onafhankelijke netwerken) netwerkmethoden ondersteunen om volledig te voldoen aan de verschillende communicatie- en netwerkvereisten in de 5G-ontwikkelingsfase. De downlink-pieksnelheid is 1,5 Gbps in de NSA 2.6G-band.

Omdat de 5G-basisbandchip tegelijkertijd compatibel moet zijn met 2G / 3G / 4G-netwerken, zijn de modi en frequentiebanden die moeten worden ondersteund aanzienlijk toegenomen. Everbright Securities wees er in een onderzoeksrapport op dat de huidige 4G-mobiele telefoon de modus van 6 modellen moet ondersteunen en 7 modules zal bereiken in het 5G-tijdperk, de complexiteit van het chipontwerp zal aanzienlijk worden verbeterd. Voor chipfabrikanten hebben ze sterkere technische onderzoeks- en ontwikkelingskracht nodig. Onder hen, Intel, die optimistisch is over de industrie, heeft geen bevredigende antwoorden kunnen overhandigen en heeft het basisbandbedrijf gewoon aan Apple verkocht.

Dergelijke hoge eisen en ontwerpcomplexiteit hebben geleid tot de opkomst van enkele wereldwijde 5G-chipfabrikanten, maar zelfs als er een oligopolistische trend is, is de concurrentie nog steeds hevig. In het licht van 5G is deze cake niet bereid minder te eten. Wat meer is, er zijn nog steeds veel chipfabrikanten die dit echelon binnenkomen, en de toekomstige ups en downs worden nog steeds verwacht.