Huis > Nieuws > ASML heeft in het derde kwartaal orders ontvangen voor 23 EUV-systemen

ASML heeft in het derde kwartaal orders ontvangen voor 23 EUV-systemen

ASML 16 heeft het derde kwartaal van 2019 vrijgegeven. Volgens het financiële rapport bedroeg de netto-omzet van ASML in het derde kwartaal van 2019 3 miljard euro, het netto-inkomen 627 miljoen euro en de brutomarge 43,7%.

Naar schatting zal de netto-omzet in het vierde kwartaal van 2019 dalen tot ongeveer 3,9 miljard euro, een stijging van 30% ten opzichte van het derde kwartaal, en de brutowinstmarge is ongeveer 48% tot 49%.

ASML President en CEO Peter Wennink zei dat ASML's omzet en brutomarge in het derde kwartaal van 2019 in lijn waren met de financiële resultaten. En vanwege de terminalmarkttechnologie en toepassingen zoals 5G en kunstmatige intelligentie zijn geavanceerde proceschips nodig. Daarom wordt verwacht dat voor het einde van het jaar de vraag naar logic chip-klanten sterk zal blijven.

Wat EUV betreft, geeft ASML aan dat klanten gestage vooruitgang hebben geboekt. In het derde kwartaal van 2019, in aanvulling op de voltooiing van in totaal zeven EUV-systeemzendingen, waarvan drie NXE: 3400C, ontving dit seizoen ook bestellingen voor 23 EUV-systemen, niet alleen een record voor het hoogste orderbedrag in ASML enkel seizoen, maar ook Er wordt bevestigd dat klanten met zowel logische als geheugenchips actief het EUV-systeem in massaproductie introduceren.

Samenvattend: de algemene omzetdoelstelling van ASML voor 2019 blijft ongewijzigd en 2019 is nog steeds een jaar van groei voor ASML.

Vooruitkijkend naar de operationele omstandigheden in het vierde kwartaal van 2019, schat ASML de netto-omzet van 3,9 miljard euro en de brutomarges van 48% tot 49%. De kosten voor onderzoek en ontwikkeling bedragen ongeveer 500 miljoen euro en de administratieve kosten (VAA) bedragen ongeveer 135 miljoen euro.