Huis > Nieuws > Apple neemt AI-bedrijf Xnor.ai over voor $ 200 miljoen en is van plan het in de toekomst in iPhone-modellen te integreren

Apple neemt AI-bedrijf Xnor.ai over voor $ 200 miljoen en is van plan het in de toekomst in iPhone-modellen te integreren

Apple heeft de afgelopen jaren verschillende soorten technologiebedrijven overgenomen. Volgens GeekWire heeft Apple onlangs Seattle startup Xnor.ai overgenomen, een bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (AI) technologie.

Bronnen beweren dat Apple Xnor.ai heeft gekocht voor ongeveer $ 200 miljoen. Hoewel zowel Apple als Xnor.ai weigerden commentaar te geven op het nieuws, is de Xnor.ai-website stilletjes offline gegaan.

Met de technologie van Xnor.ai kunnen bedrijven deep learning-algoritmen uitvoeren op mobiele telefoons en andere draagbare apparaten, in plaats van dat deze bewerkingen moeten worden uitgevoerd in cloudservices. Xnor.ai belooft volledige vertrouwelijkheid en lage geheugenbelasting en energie-eisen. Aangezien Apple altijd veel belang heeft gehecht aan de bescherming van de persoonlijke privacy, is de overname van Xnor.ai door het bedrijf niet verwonderlijk.

Apple kan Xnor.ai-technologie in de toekomst in iPhone-modellen integreren om Siri en andere taken op basis van kunstmatige intelligentie en machinaal leren te verbeteren.

Aanvankelijk richtte Xnor.ai zich op machine learning en ontwikkelde het efficiënte algoritmen die op verschillende low-level hardware of IoT-apparaten (Internet of Things) kunnen worden uitgevoerd. Dit omvat elektronica zoals beveiligingscamera's, die zeer weinig stroom verbruiken en single-track vereenvoudiging hebben. Met behulp van de algoritmen van Xnor.ai kunnen deze gadgets echter complexe taken uitvoeren, zoals objectherkenning. Dit is een taak die meestal krachtige verwerking vereist van een cloud-gebaseerde computer via een internetverbinding.

De bron zei dat het acquisitiebedrag van $ 200 miljoen slechts een schatting is, dus dit cijfer is niet specifiek. Hoewel, het bedrag en de investeringen nog steeds in de tientallen miljoenen zijn, meer dan eerdere grootschalige investeringen die zijn gedaan. Het rapport vermeldt ook dat Xnor.ai ook naar het kantoor van Apple in Seattle verhuist.

De acquisitie van Apple van een op Edge gebaseerd computerbedrijf is een toekomstgerichte stap voor het bedrijf. Andere industriële reuzen zoals Google, Microsoft en zelfs Amazon hebben zwaar in dit gebied geïnvesteerd. Het is van plan zijn producten via Xnor.ai onafhankelijker te maken van zijn cloud computing-services en kan functies bevatten zoals gezichtsherkenning, verwerking van natuurlijke talen en augmented reality.

Omdat edge computing zich richt op lokale verwerking, strekt de betekenis van dit veld zich ook uit tot beveiliging en privacy. Als gevolg hiervan kan Apple machines veiliger maken en zelfs zijn beeldvormingsalgoritmen verbeteren door machine learning. Het is vermeldenswaard dat de iPhone een los voorbeeld is van edge computing, met lokaal opgeslagen biometrische gegevens (gezichtsherkenning of vingerafdrukscanner) en de verwerkingsmogelijkheden.