Huis > Nieuws > BOE / LGD geeft OLED-productiecapaciteit vrij, Apple OLED-panelen verwijderen geleidelijk Samsungization

BOE / LGD geeft OLED-productiecapaciteit vrij, Apple OLED-panelen verwijderen geleidelijk Samsungization

Sinds Apple de iPhone lanceerde die is uitgerust met OLED-panelen, is OLED, hoewel de schermresolutie goed is ontvangen door de markt, grotendeels afhankelijk van Samsung voor stabiele levering, wat de brutowinstmarge van de iPhone heeft beïnvloed. Aangezien LG Display en BOE geleidelijk de OLED-productiecapaciteit ontwikkelen, zal Apple naar verwachting in de toekomst zijn afhankelijkheid van Samsung-panelen verminderen en geleidelijk de strategie van "de-Samsungization" bereiken.

Insiders uit de industrie wezen erop dat het belangrijkste doel achter de samenwerking tussen Qualcomm en BOE-vingerafdruktechnologie onder ultrasoon scherm is het verkrijgen van bestellingen van Apple. Voor Apple, als er steeds meer OLED-leveranciers zijn, wordt de onderhandelingspositie van OLED hoger, waardoor de productiekosten van de iPhone worden verlaagd en de brutomarges toenemen.

Samsung is altijd de grootste OLED-leverancier ter wereld geweest, maar Samsung heeft zelf ook S-serie high-end modellen met OLED en Apple is een concurrent op de merkmarkt, waardoor Apple zich bedreigd voelt.

Ondanks de hoge drempel van OLED-massaproductietechnologie, hebben Lejin Display en BOE na jarenlange training geleidelijk resultaten geboekt, en dit jaar staat Apple op het punt een 5G-iPhone te lanceren. Kansen voor bestellingen.

Bronnen uit de industrie wezen erop dat toen Samsung in het verleden uitsluitend Apple OLED's leverde, het ook grote en kleine componenten zoals paneelverlijming, modules en connectoren verpakte, waardoor het moeilijk werd voor de toeleveringsketen in Taiwan, Japan en het vasteland van China om de supply chain. Als BOE kan uitbreken, is dat een groot voordeel voor andere supply chains, en Apple is ook blij met deze ontwikkelingstrend.