Huis > Nieuws > Omdat de chipreuzen van Huawei druk uitoefenen op de Amerikaanse overheid

Omdat de chipreuzen van Huawei druk uitoefenen op de Amerikaanse overheid

Op 18 juni zeiden de Britse media dat geïnformeerde bronnen zeiden dat Huawei's Amerikaanse chipleveranciers, waaronder Qualcomm en Intel, de Amerikaanse overheid stilletjes onder druk zetten om het verkoopverbod tegen Huawei te versoepelen.

Volgens een rapport van Reuters op 16 juni zei een bron dat Intel en Xilinx executives eind mei een bijeenkomst met het Amerikaanse ministerie van handel hebben bijgewoond om het antwoord op de zwarte lijst te bespreken. Op grond van de nationale veiligheid verbiedt de Verenigde Staten leveranciers in de VS om zonder speciale toestemming aan Huawei te leveren. Vier bronnen zeiden dat Qualcomm ook in deze kwestie het ministerie van Handel sterk heeft aangespoord.

Volgens drie bronnen geloven chipfabrikanten dat Huawei's verkoop van smartphones en computerservers gemeenschappelijke componenten gebruikt en het is niet waarschijnlijk dat ze dezelfde beveiligingsproblemen zullen opleveren als Huawei's 5G-netwerkapparaten.

"Dit wordt gedaan om schade aan Amerikaanse bedrijven te voorkomen," zei een van hen.

Volgens Reuters besteedde Huawei $ 70 miljard (US $ 1, ongeveer 6,9 yuan) aan onderdelen en componenten in 2018, waarvan ongeveer $ 11 miljard ging naar Amerikaanse bedrijven, waaronder Qualcomm, Intel en Micron.

Volgens een persoon die bekend is met Qualcomm, hoopt Qualcomm Huawei te blijven voorzien van chips voor gewone apparaten zoals mobiele telefoons en slimme horloges.

De American Semiconductor Industry Association heeft erkend dat zij namens chipfabrikanten overleg heeft gepleegd met de Amerikaanse overheid om hen te helpen aan het verbod te voldoen en ambtenaren te informeren over de gevolgen van het verbod voor deze bedrijven.

& quot; Voor technologieën die geen betrekking hebben op de nationale veiligheid, lijken ze niet onder de reikwijdte van het verbod te vallen. We hebben deze mening al aan de regering tot uitdrukking gebracht, & quot; zei Jimmy Goodrich, vice-president van global policy bij de Semiconductor Industry Association.

Broadcom verwacht dat de Chinese spanningen in de VS en Huawei de inkomsten van het bedrijf dit jaar met $ 2 miljard zullen verminderen, wat een oproer in de wereldwijde chipindustrie veroorzaakte.