Huis > Nieuws > Bloomberg: Apple kan de ARM-versie van Mac in 2020 lanceren

Bloomberg: Apple kan de ARM-versie van Mac in 2020 lanceren

Er gaan geruchten dat Apple een Arm-architectuurprocessor ontwikkelt voor Mac en Macbook Pro. Algemeen wordt verwacht dat Apple zijn Intel-serie aangedreven Intel-processors in Arm-gebaseerde aangepaste chips in de komende jaren zal omzetten.

Als reactie rapporteerde Bloomberg in een recent rapport dat Apple naar verwachting zijn eerste ARM-gebaseerde Mac-product in 2020 zal lanceren. Op basis van deze chip zal de Mac "hogere efficiëntie en lager batterijverbruik" kunnen bieden.

Er gaan geruchten dat deze serie producten mogelijk wordt gelanceerd met de 16-inch Macbook die deze maand wordt gelanceerd.

De voorspelling van Bloomberg is niet ongericht. Volgens rapporten zei Intel ook dat Apple's Mac-producten volgend jaar zullen beginnen met de overgang naar de Arm-chip.

Hoewel deze verandering geen goed nieuws is voor Intel, kan Apple hierdoor het tekort aan Intel-processors voorkomen en het sneller maken om producten op de markt te brengen.

Daarnaast zei Bloomberg ook dat Apple naast de ARM-chip op basis van de Arm-chip ook AR-producten in 2020 kan lanceren.

Er zijn geruchten dat dit product onlangs verscheen in de iOS 13 beta, zal worden verwerkt door de ingebouwde 5nm-processor zonder te vertrouwen op de iPhone. Bovendien wordt gemeld dat Apple in 2020 een nieuwe Apple Watch met slaapregistratie zal lanceren.