Huis > Nieuws > Broadcom's waarschuwing van $ 2 miljard om de wereldwijde chipindustrie te schudden

Broadcom's waarschuwing van $ 2 miljard om de wereldwijde chipindustrie te schudden

Op vrijdag heeft Broadcom de wereldwijde chipproductie-industrie getroffen en voorspeld dat de Chinese spanningen en verboden op Huawei de omzet van het bedrijf dit jaar met $ 2 miljard zullen verminderen.

De voorraad van Broadcom daalde met maar liefst 8,6%, waardoor de marktkapitalisatie van het bedrijf met meer dan $ 9 miljard daalde. Daarnaast zijn de Amerikaanse chipfabrikanten Qualcomm, Applied Materials, Intel, Advanced Micro Devices en Xilinx beide met 1,5% tot 3% gedaald.

Aandelen van andere Huawei-leveranciers zoals ADI, Skyworks Solutions en Qorvo Inc vielen ook terug. Bedrijven zoals STMicroelectronics, Infineon en AMS sloten ook lager in Europese peers.

& quot; Het verbod staat ons niet toe om Huawei-producten te kopen. Tegelijkertijd hebben we geen alternatieve maatregelen. Dus op korte termijn zal de impact op ons enorm zijn. & Quot; CEO Hock Tan zei.

Vorig jaar was Huawei goed voor 4% van de totale omzet van het bedrijf van ongeveer 900 miljoen US dollar. Echter, Broadcom zei ook dat de voorspellingsreductie groter is dan verwacht.

Sinds de tweede helft van 2018 worstelt de halfgeleiderindustrie om het hoofd te bieden aan een vertraging van de vraag, en Duitse instrumenten waarschuwden in april dat een cyclische recessie twee jaar zou kunnen duren. Dit heeft voornamelijk te maken met de toenemende verzadiging van de markt voor mobiele telefoons, maar de grote vraag naar nieuwe gebieden zoals zelfrijdende en IoT thuis- en kantoorapparatuur evolueert nog steeds.

De impact van handelsconflicten en het Huawei-verbod is echter veel diepgaander.

"Het is niet alleen de impact van Huawei. Ernstiger dan dat, OEM [automaker] heeft niet besteld. Het inventarisatieprobleem dat had moeten worden opgelost, is nog niet opgelost ", zei een Europese handelaar. & quot; En de hoop op herstel in de tweede helft is niet geweldig! & quot;

"Wij zijn van mening dat de vooruitzichten van Broadcom voor de tweede helft van 2019 niet alleen worden beïnvloed door het directe exportverbod van Huawei, maar ook door de indirecte invloed van Huawei's exportverbod op andere klanten en de mogelijke industriebrede impact van mogelijke extra importtarieven." Summit Insights Groepsanalist Kinngai Chan zei.

Finisar, producent van sensoren voor gezichtsherkenning, transceivers en andere componenten in telecommunicatienetwerken, zei in een regeringsdossier dat het verbod op Huawei een blijvend negatief effect kan hebben op zijn toekomstige inkomsten. Huawei is goed voor 10% van de totale omzet in FY 2019.

De CEO van chipmaker Micron Technology zei ook dat het verbod op Huawei onzekerheid en interferentie met de halfgeleiderindustrie heeft veroorzaakt. Micron zal de resultaten van het derde kwartaal bekendmaken op 25 juni.

& quot; U hebt gezien dat alle bedrijven (Qorvo, Skyworks, Maxlinear, Cree, Inphi, Lumentum, NeoPhotonics) al een algemene impact op hun kwartaalresultaten hadden vanwege het exportverbod van Huawei. & quot; Chan zei: & quot; Het probleem nu. & Quot; Ja, de meeste bedrijven willen niet praten over het hebben van een secundaire (indirecte) impact. & Quot;