Huis > Nieuws > CEA-LetiCEO: SOI wordt een belangrijke promotor van edge AI

CEA-LetiCEO: SOI wordt een belangrijke promotor van edge AI

Door het krimpproces wordt de dikte van de isolatielaag steeds dunner en wordt de lekstroom van de poort een van de moeilijkste problemen waarmee het IC-ontwerpteam wordt geconfronteerd. Als reactie op dit probleem is de overstap naar SOI-materialen op de isolerende laag een effectieve oplossing, maar een van de belangrijkste gieterijen die dit ontwikkelingstraject ondersteunen, GlobalFoundries, heeft aangekondigd dat het zal stoppen met het ontwikkelen van geavanceerde processen. Zodat het SOI-kamp harder moet werken om de ontwikkeling van het ecosysteem te bevorderen. Als de uitvinder van SOI-materialen is het Franse onderzoeksinstituut CEA-Leti zich terdege bewust van het belang van het bevorderen van de goede ontwikkeling van het SOI-ecosysteem, en de ontwikkelingstrend van edge AI zal meer ruimte creëren voor SOI-technologie.

CEA-Leti CEO Emmanuel Sabonnadiere zei dat SOI-technologie een verscheidenheid aan derivaten heeft, van FD-SOI voor logische en analoge circuits tot RF-SOI voor RF-componenten en Power voor power halfgeleiderapplicaties. -SOI, SOI-materialen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen en worden gebruikt door halfgeleiderbedrijven zoals STMicroelectronics (ST), NXP, Nisse en Samsung.

Hoewel Gexin onlangs de stopzetting van de ontwikkeling van geavanceerde procestechnologie heeft aangekondigd, zullen CEA-Leti en vele partners in het SOI-ecosysteem de miniaturisatie van SOI-processen blijven bevorderen, samen met andere nieuwe technologieën, zoals ingebed niet-vluchtig geheugen, 3D Integreer met nieuwe ontwerptools om SOI vooruit te houden.

Edge AI-chips zijn in feite zeer geschikt voor productie met behulp van SOI-processen, omdat edge AI-chips hoge eisen stellen aan vermogen / prestaties en vaak integratie van algoritmen en sensoren vereisen, die allemaal verband houden met SOI-functies en voordelen. Net in de rij. Bovendien heeft FD-SOI in vergelijking met FinFET een belangrijke functie die het werkpunt van logische circuits dynamisch kan aanpassen. In tegenstelling tot FinFET's is het noodzakelijk om compromissen te sluiten tussen hoge prestaties en een laag stroomverbruik tijdens de ontwerpfase. Dit kan ook grote voordelen opleveren voor het vereenvoudigen van het analoge circuitontwerp.

De halfgeleiderindustrie is echter uiteindelijk een industrie die schaalvoordelen nodig heeft om dit te ondersteunen. Zonder een gezond ecosysteem, zelfs als de technische kenmerken superieur zijn, is het nog steeds moeilijk om verder commercieel succes te bereiken. Daarom zal CEA-Leti in de toekomst meer ondersteunende technologieën met partners lanceren om de toepassing van het SOI-proces populairder te maken.