Huis > Nieuws > CES 2020 Qualcomm persconferentie

CES 2020 Qualcomm persconferentie


Anmon: Goedemorgen iedereen, welkom bij de CES 2020 Qualcomm-persconferentie. Ik ben erg opgewonden om hier vandaag te staan, niet alleen omdat Qualcomm het afgelopen jaar veel resultaten heeft bereikt, maar ook omdat we begin 2020 staan ​​en een nieuw decennium tegemoet gaan. 5G zal schaal inluiden in 2020. Implementatie en enorme kansen bieden voor alle lagen van het leven. Op de CES van dit jaar zullen we niet alleen mobiele technologie delen, maar ons ook richten op veel nieuwe industrieën die bevoegd zijn voor de ontwikkeling van mobiele technologie en de vooruitgang van het bedrijf in deze industriegebieden, waarna we in de komende 45 minuten veel zullen bespreken spannende dingen, ten eerste, laten we het hebben over de Snapdragon Technology Summit die zojuist is verstreken.

Op de Snapdragon Technology Summit 2019 hebben we twee nieuwe platforms aangekondigd - Snapdragon 865 en Snapdragon 765 / 765G. Snapdragon 865 herdefinieert de vlaggenschipervaring die mobiele terminals kunnen bieden. Het gaat over de gebruikerservaring die wij denken dat 5G-vlaggenschipterminals moeten bereiken. We hebben ook de single-chip 5G SoC van de Snapdragon 7-serie aangekondigd - de Snapdragon 765 / 765G is een SoC die multi-mode 5G-connectiviteit ondersteunt. Hier wil ik ook delen dat slechts een paar dagen geleden onze partner OPPO de commerciële terminal OPPO Reno3 Pro met Snapdragon 765G in China heeft vrijgegeven. We zijn erg blij te zien dat nadat de Snapdragon 765G begin december werd uitgebracht, de commerciële terminals eind december zouden kunnen worden vrijgegeven, wat een zeer snel tempo is. (Referentie persbericht: Snapdragon 865: https://zh-cn.content.qualcomm.com/news/releases-2019-12-04, Snapdragon 765 / 765G: https: //zh-cn.content.qualcomm .com / nieuws / releases-04-12-2019)

Op pc-gebied hebben we ook onze pc-georiënteerde productportfolio sterk uitgebreid. Qualcomm heeft continu de pc-productportfolio aangelegd en heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt met het Snapdragon-computerplatform. Naast de Snapdragon 8cx hebben we op de Snapdragon Technology Summit ook het nieuwe Snapdragon 8cx enterprise computing-platform aangekondigd. Tegelijkertijd hebben we ook de pc-productportfolio uitgebreid met de nieuwe Snapdragon 7c en 8c om ondersteuning te bieden voor entry-level en mainstream notebooks. (Referentie persbericht: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-12-05-0)

Tegelijkertijd hebben we ook 's werelds eerste 5G XR-platform uitgebracht, de Snapdragon XR2, en we zijn blij te zien dat veel OEM's van plan zijn terminals uitgerust met de Snapdragon XR2 te lanceren. Wij zijn van mening dat deze nieuwe categorie terminals voortdurend in opkomst is en met de looptijd van 5G zullen meer commerciële terminals de schaal van XR bevorderen. (Referentie persbericht: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-12-05)

We zijn erg verheugd om te zien dat het Snapdragon-platform nieuwe normen stelt voor prestaties en innovatie in het 5G-tijdperk. Vervolgens wil ik het sterke ontwikkelingsmomentum van 5G met u delen.

Zoals we al eerder zeiden, wordt verwacht dat 2020 een jaar zal zijn voor 5G om grootschalige ontwikkeling te bereiken, en we zien dat 5G-implementatie inderdaad veel sneller is dan 4G. Ik wil een interessant verhaal delen. Een paar kwartalen geleden was iedereen nog aan het discussiëren toen 5G grootschalige inzet kon inluiden. We hebben gegevens gedeeld tijdens het Qualcomm Analyst Day-evenement: er wordt voorspeld dat zendingen van 5G-smartphones eind 2020 200 miljoen eenheden zullen bereiken. Vandaag de dag ontvangen we als feedback dat iedereen denkt dat 200 miljoen eenheden een conservatief cijfer zijn. 5G biedt veel potentieel. De smartphonemarkt is al erg volwassen en 5G zal ook met succes worden ingezet in deze markt, omdat de hele keten van de terminalindustrie ook volledig is overgestapt op 5G. Ik wil vooral benadrukken dat de beste 4G-telefoon die iedereen momenteel kan kopen, een 5G-smartphone is. Daarom verwachten we dat 5G een sterker ontwikkelingsmomentum inluidt.

Momenteel hebben meer dan 45 exploitanten wereldwijd commercieel 5G-netwerken geïmplementeerd en investeren meer dan 340 exploitanten in 5G. En we verwachten dat in 2023 5G-verbindingen meer dan 1 miljard zullen bedragen, wat twee jaar sneller is dan 4G met 1 miljard verbindingen. In de komende 5 jaar, tegen 2025, zal het aantal 5G-verbindingen 2,8 miljard en bijna 3 miljard bedragen, en de penetratiegraad van 30% zal ook veel hoger zijn dan in de 4G-periode. Daarom zijn we erg blij om het goede ontwikkelingsmomentum te zien dat wordt bereikt door 5G. In de toekomst zal Qualcomm de grootschalige inzet van 5G blijven promoten en samenwerken met operators om de dekking van het 5G-netwerk uit te breiden. Tegelijkertijd zijn we ook zeer verheugd om te zien dat veel OEM-fabrikanten van plan zijn om begin 2020 5G-telefoons uit te brengen en verwachten dat er in 2020 meer 5G-telefoons uitkomen.

Vervolgens wil ik twee nummers met u delen. In de vroege fase van de release van het platform werd het aantal eindproductontwerpen dat werd verkregen door het Snapdragon 865 vlaggenschip mobiele platform verdubbeld ten opzichte van het vorige generatie platform Snapdragon 855, wat erg belangrijk is omdat het weerspiegelt dat de hele wereldmarkt 5G-smartphones omarmt op een grote schaal. Het is ook opwindend dat het aantal terminalproductontwerpen dat de Snapdragon 765 / 765G heeft verkregen tijdens de eerste release van het platform 2,5 keer de producten van de vorige generatie 7-serie heeft bereikt, waaruit blijkt dat ook betaalbaardere terminals 5G beginnen te ondersteunen. We ondersteunen de grootschalige implementatie van 5G en meer gebruikers zullen kunnen genieten van de nieuwe diensten en ervaringen van 5G. En zoals we tijdens de Snapdragon Technology Summit al zeiden, zal Qualcomm ook de grootschalige inzet van 5G op alle niveaus en zelfs lagere niveaus blijven promoten.

Onlangs hebben onze klanten uitstekende resultaten op de wereldmarkt bereikt en ik wil hier graag met u delen. OPPO en Xiaomi hebben zeer goed gepresteerd in Europa en zijn snelgroeiende bedrijven op de Europese markt. Natuurlijk zijn OPPO, Xiaomi en vivo ook zeer succesvol op de Chinese markt. Daarnaast is er Motorola, met zijn nieuwe Moto Razr-scherm met opvouwbaar scherm, de recente prestaties van Motorola zijn ook zeer opvallend. We verwachten dat de Snapdragon 865 meer OEM's zal helpen bij het bereiken van uitstekende prestaties op de wereldmarkt.

In feite bevordert de krachtige groei van 5G ook de ontwikkeling van vaste draadloze breedband en wordt verwacht dat mobiele vaste draadloze toegang zal worden ingezet met de commercialisering van 5G. Dit komt omdat 5G een hoge bandbreedte en zuinigheid (lagere bitkosten) heeft, de extreem hoge gegevenssnelheden kan bieden die nodig zijn voor mobiel breedband en wifi, en de hoge betrouwbaarheid die vereist is voor evenementen zoals tv en live videosportevenementen. verbinding. Momenteel gebruiken 34 OEM's X55 5G-radiofrequentie en modemsystemen om CPE-terminals voor vaste draadloze toegang te ondersteunen. Hiervan nemen 11 OEM's oplossingen aan die ondersteuning bieden voor 5G- en Wi-Fi 6-connectiviteit. Het belangrijkste van deze twee nummers is dat bij een eerdere iteratie van draadloze communicatietechnologie, vaste draadloze toegang niet zo'n helder groeimomentum heeft bereikt. Dit zal ook de ontwikkeling van krachtige 5G CPE bevorderen en de breedbanddiensten uitbreiden naar gebieden die momenteel niet worden bestreken, zoals de buitenwijken en plattelandsgebieden van de Verenigde Staten. Aangezien operators klaar zijn, wordt bovendien verwacht dat de dekking van vaste draadloze toegang zal blijven toenemen, en gebruikers in deze regio's zullen ook kunnen genieten van diensten zoals video, waar we erg enthousiast over zijn.

Vervolgens wil ik de zware inhoud van deze conferentie delen - het pc-veld. Zoals ik zojuist heb gezegd, zet Qualcomm zich in om pc's in staat te stellen apparaten altijd met elkaar te verbinden. We definiëren een nieuwe pc-ervaring met behulp van een pc zoals een smartphone in het dagelijks leven, en brengen deze ervaring naar verschillende niveaus van pc. Terwijl we onze pc-productportfolio blijven uitbreiden, van de Snapdragon 8cx die hoogwaardige ervaringen ondersteunt tot het Snapdragon 8cx enterprise-class computerplatform, tot de Snapdragon 8c en 7c die altijd op de pc zijn aangesloten voor schaal, steeds meer Snapdragons Platform-pc's worden ook een voor een vrijgegeven. Ze zullen de ontwikkeling van pc's die op grote schaal worden ondersteund door het Snapdragon-platform bevorderen en de ervaring van altijd verbinden echt veranderen.

Wat nog belangrijker is, 5G PC is nu een realiteit, en het zal een belangrijk hulpmiddel worden voor het vormgeven van toekomstige productiviteit. Ik zei op de dag van Qualcomm-analisten dat als je gelooft dat IT-infrastructuur naar enterprise clouds (zoals Microsoft Azure) zal itereren, je een 5G-pc moet gebruiken, omdat dit de productiviteit in het kantoor van de toekomst enorm zal verhogen. Ongeveer een jaar geleden deelde Qualcomm onze 5G PC-visie en lanceerde het Snapdragon 8cx computerplatform. Op de persconferentie van vandaag waren we zeer verheugd om aan te kondigen dat de eerste 5G-pc ter wereld is aangekomen, en het bedrijf dat het product heeft gelanceerd, is onze zeer goede partner Lenovo.

Onze nauwe samenwerking met Lenovo heeft van 5G PC een realiteit gemaakt. Op COMPUTEX in mei 2019 hebben Qualcomm en Lenovo voor het eerst het conceptmodel van 5G PC gepresenteerd (zie persbericht: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-05-27), maar ook veroorzaakte hiervoor de uitgebreide verwachtingen van het publiek. Laten we vervolgens de heer Johnson Jia, senior vice president van Lenovo Group en general manager van de consumentenactiviteiten van de smart device products group, uitnodigen om deze 5G-pc bij iedereen te introduceren.

[Keynote speech door Johnson Jia, Senior Vice President van Lenovo Group en General Manager van Consumer Business van Smart Device Products Group]

Anmun: Bedankt Johnson. Met de ondersteuning van Sub-6 GHz, millimetergolf en eSIM zijn 5G-pc's realiteit geworden, wat inderdaad heel opwindend is. Dankzij Lenovo voor het introduceren van dit product aan iedereen, zoals Johnson zei, is dit slechts het begin en zullen we meer 5G-pc's beschikbaar zien.

Vervolgens zal ik met u de laatste voortgang van Qualcomm op verschillende gebieden delen. Allereerst wil ik het eerst hebben over de cloud. 5G brengt enorme veranderingen met zich mee, waaronder de cloud. De voordelen van 5G's hoge bandbreedte en lage latentie zorgen ervoor dat edge clouds ook verwerkingsmogelijkheden bieden. Als gevolg hiervan zijn nieuwe use cases naar voren gekomen, die op hun beurt nieuwe eisen hebben gesteld aan de edge cloud. Daarom hebben we de edge cloud als de "toegang" tot het datacenter. In april 2019 lanceerde Qualcomm de Cloud AI 100 (raadpleeg persbericht: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-04-09-0). De vier belangrijkste toepassingen zijn datacenter AI Accelerated Processing Processing, 5G Smart Edge Box, 5G Infrastructure en Automotive. Cloud AI 100 kan piek-AI-prestaties leveren van meer dan 350 TOPS (biljoen bewerkingen) per seconde. In vergelijking met de meest geavanceerde AI-inferentie-oplossing die momenteel wordt gebruikt, verbetert Cloud AI 100 de prestaties per watt met meer dan 10 keer.

Waar we momenteel aan werken is precies dezelfde strategie die we hebben gebruikt bij het ontwerpen van de Cloud AI 100. Nu kondig ik het eerste product aan op basis van Cloud AI 100 - een slimme edge-box. Op de dia is dit product met het Qualcomm-logo een productontwerp dat wij en onze partners samen hebben gemaakt. Het is een van de eerste 5G smart edge-boxen die Qualcomm Cloud AI 100 gebruikt, die 5G-connectiviteit en AI-verwerkingsmogelijkheden ondersteunt en grootschalig commercieel gebruik in de tweede helft van 2020 mogelijk maakt. Qualcomm zal meer details van het product introduceren en partners bij gerelateerde activiteiten in de eerste helft van dit jaar. Cloudverwerking en edge-verwerking verschillen sterk in energieverbruik, prestaties en computergebruik. We zijn erg blij om de Cloud AI 100 in april vorig jaar te lanceren. Nu, door onze gezamenlijke inspanningen met partners, worden commerciële producten van de Cloud AI 100 ontworpen. We zijn blij te zien dat het eerste product een slimme edge-box is die 5G-connectiviteit ondersteunt.

Met betrekking tot 5G hebben we smartphones, CPE's, pc's en edge clouds geïntroduceerd voor vaste draadloze toegang. Vervolgens wil ik het hebben over auto's. Automotive is een van de meest opwindende nieuwe bedrijven van Qualcomm, omdat technologie de transportsector fundamenteel heeft veranderd - het heeft niet alleen de verkeersveiligheid en -efficiëntie aanzienlijk verbeterd, het heeft ook de ervaringen in de auto getransformeerd en nieuwe en services versterkt - dit is een geweldig voorbeeld van hoe mobiele technologie traditionele industrieën transformeert.

In de afgelopen 15 jaar heeft onze technologie invloed gehad op de wereld en heeft dit geleid tot veranderingen in de auto-industrie. We hebben al vroeg met General Motors samengewerkt bij de connectiviteit van auto's. Nu, met de medewerking en ondersteuning van bijna alle autofabrikanten, is Connected Cars een realiteit geworden. Daarnaast zijn er veranderingen in digitale cockpits, meer geavanceerde services en computeroplossingen, die enorme kansen bieden voor de gehele auto-industrie, Qualcomm en partners. Momenteel hebben meer dan 100 miljoen voertuigen Qualcomm-technologie overgenomen. Deze weerspiegelen allemaal de langetermijninzet van Qualcomm voor het stimuleren van innovatie in de auto-industrie, en we geloven ook dat mobiele technologie de auto-industrie zal transformeren.

Vandaag zal ik meer nieuwe aankondigingen en nieuwe producten brengen. De totale geschatte waarde van de bestellingen van Qualcomm op het gebied van informatieverwerking in voertuigen, informatie-audio en video en in-car interconnectie heeft $ 7 miljard bereikt. Dit is een enorme sprong voorwaarts uit de gegevens die we hebben aangekondigd op de Qualcomm Analyst Day. Op dit moment staat Qualcomm op de eerste plaats in het top infotainment van auto's, en we staan ​​ook op de eerste plaats op het gebied van informatieverwerking in voertuigen en Bluetooth-connectiviteit. Momenteel maken 19 autofabrikanten gebruik van de portfolio van Qualcomm's oplossingen voor auto's. We werken graag met zo'n breed scala aan partners en we zijn ook erg blij om te zien dat de automobielindustrie de verbinding en rijervaring van auto's transformeert via mobiele technologie.

Voor de auto-industrie richten we ons op vier belangrijke gebieden. Sommigen van u zijn er bekend mee, terwijl anderen nieuwe zakelijke gebieden van Qualcomm zijn. De eerste is om de connected car-ervaring te verbinden. In de komende tien jaar zullen car-to-cloud connectiviteit, car-to-voertuig en car-to-voetganger connectiviteit cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de auto-industrie. Daarom besteden we speciale aandacht aan het gebied van informatieverwerking in voertuigen en C-V2X, het doel is om de verbinding mogelijk te maken tussen auto-naar-auto, auto-naar-infrastructuur, auto-naar-cloud en auto-naar -voetganger. Ten tweede erkennen we ook duidelijk dat smartphones de gebruikerservaring opnieuw definiëren omdat ze ons elke dag informatie sturen. Tegelijkertijd herontwerpt onze partner, een leider in de wereldwijde auto-industrie, de digitale cockpit en gebruikt hij mobiele technologie om de rijervaring te transformeren, zoals digitale dashboards, informatie- en audiosystemen en entertainment achterin.

Bovendien zijn we uitgebreid naar twee geheel nieuwe gebieden. De eerste is cloud-side terminalbeheer, wat een goede gelegenheid biedt voor Qualcomm en autofabrikanten om nieuwe diensten te creëren. Niet alleen dat, we ondersteunen ook autonoom rijden met ADAS (Advanced Driver Assistance System). Deze