Huis > Nieuws > CEVA audio / voice DSP en software toegekend door Novatek voor smart tv-SoC's

CEVA audio / voice DSP en software toegekend door Novatek voor smart tv-SoC's

CEVA kondigt aan dat Novatek Microelectronics, het toonaangevende fabless chipontwerpbedrijf in de branche, een licentie heeft verkregen voor het gebruik van CEVA-X2 audio DSP, ClearVox in zijn smart TV system-on-chip (SoC) -familie van producten die meerdere microfoons ondersteunen ™ spraak front-end software en WhisPro ™ spraakherkenningssoftware, waardoor spraakherkenning op afstand en bedieningsfuncties mogelijk zijn die altijd online zijn Alwaye-On. Novatek is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van verschillende display driver IC's en SoC-oplossingen.

Moshe Sheier, Vice President Marketing van CEVA, zei: "We zijn verheugd om onze samenwerking met Novatek uit te breiden om een ​​krachtige spraakgebruikersinterface te introduceren voor zijn smart TV SoC. Onze CEVA-X2 DSP is complementair aan ClearVox en WhisPro spraaksoftwarepakketten. Novatek voegt nieuwe mogelijkheden toe om een ​​unieke, op maat gemaakte, meertalige spraakervaring voor zijn klanten te creëren. "

CEVA's ClearVox ontwikkelde in eigen huis zijn uitgebreide expertise op het gebied van audio- en spraakverwerking en combineert geavanceerde algoritmen om verschillende akoestische scenario's en microfoonconfiguraties aan te pakken, inclusief voor aankomst van luidsprekers, meervoudige microfoonbundelvorming en ruisonderdrukking Geoptimaliseerde software voor akoestische echo-onderdrukking en aanverwante firmware en stuurprogrammasoftware. WhisPro en ClearVox van CEVA werken samen om klanten zoals Novatek een krachtige op CEVA DSP gebaseerde oplossing voor spraakherkenning te bieden, zodat ze altijd naar smart TV's, smart speakers, smartphones en Bluetooth-oordopjes kunnen luisteren om te werken met cloudgebaseerde spraak assistenten Services werken samen. Deze oplossing is de algehele integratie van stemvoorbereiding en neurale netwerkalgoritmen. Het kan lokaal op edge-apparaten worden uitgevoerd, zelfs in lawaaierige omgevingen en verre toepassingen, waardoor een hoge herkenningssnelheid wordt geboden, waardoor de privacy van de gebruiker wordt beschermd en minimale vertraging wordt geboden. CEVA's ClearVox en WhisPro zijn geoptimaliseerd voor de CEVA-X2 high-performance audio / voice DSP ontworpen voor intensieve audio-applicaties in de smart home, mobile en automotive markten. De CEVA-X2 DSP maakt gebruik van een 5-weg VLIW-microarchitectuur en biedt parallelle verwerking via een dual scalaire rekenmachine, ondersteunt single instructie multiple data (SIMD) en optionele drijvende-komma-eenheden voor uiterst nauwkeurige algoritmen.