Huis > Nieuws > Kunt u het leveringsprobleem oplossen? Samsung Electronics wint bestelling van Intel CPU-gieterij

Kunt u het leveringsprobleem oplossen? Samsung Electronics wint bestelling van Intel CPU-gieterij

Onlangs is de pc-CPU-productie van Intel ernstig onvoldoende, dus heeft het besloten de productie uit te besteden en werkt het samen met multinationale gieterijbedrijven zoals Samsung Electronics en TSMC.

Volgens een Koreaans media-rapport heeft Samsung Electronics een gieterijorder verkregen voor een CPU (Central Processing Unit) voor Intel-pc's. In het verleden heeft Intel een contract getekend met Samsung Electronics voor onderdelengieterij, maar deze keer heeft Intel de halfgeleider-CPU voor het eerst in gebruik genomen.

Nadat pc-fabrikanten zoals Hewlett-Packard en Lenovo de leveringsstatus van Intel een paar dagen geleden hadden dichtgegooid, gaf Intel een verontschuldiging met vice-president Michelle Johnston Holthaus, waarin werd erkend dat de vraag onjuist was en zei dat het aandeel gieterijen toenam .

Volgens analisten van de industrie is de CPU-output van Intel in de tweede helft van het jaar met twee cijfers toegenomen, maar het aanbod is nog steeds onvoldoende, waardoor Intel ook Samsung heeft gevraagd om OEM-producten te produceren.

Onder de wereldwijde gieterijbedrijven zijn de bedrijven die Intel CPU-gieterijbestellingen kunnen aannemen, zeer beperkt, alleen TSMC, Samsung Electronics en GlobalFoundries.

Koreaanse media "Korea Economy" wees er ook op dat TSMC transacties bleef onderhouden met Huawei in de Verenigde Staten, en Samsung Electronics werd de prioriteitenlijst van Intel.

Jin Liangzai, analist van KTB Investment Securities in Zuid-Korea, voorspelt dat Intel naar verwachting na Qualcomm de bestellingen voor gieterijen zal verhogen.