Huis > Nieuws > Handelsoorlog tussen China en de VS en slechte marktomstandigheden schokken! PSMC maakt winst van winst in 2019

Handelsoorlog tussen China en de VS en slechte marktomstandigheden schokken! PSMC maakt winst van winst in 2019

Volgens een nieuw technologierapport heeft PSMC, een gieterij van Powerchip Semiconductor Manufacturing Corporation, de financiële resultaten voor 2019 bekendgemaakt. Powerchip wees erop dat als gevolg van de impact van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog, de daling van de bezettingsgraad en de slechte geheugenmarktomstandigheden, het verlies na belastingen in 2019 1,48 miljard yuan (NT $, hetzelfde hieronder) bedroeg, verlies vanaf 2018, verlies van 0,94 yuan per aandeel.

PSMC wees er verder op dat de inkomsten in 2019 35,897 miljard yuan bedroegen, een jaarlijkse daling van 28% en de brutowinstmarge van 8,36%, een daling van 22,25 procentpunten ten opzichte van 2018; de winstgevendheid bedroeg -5,85%, wat negatief werd in vergelijking met 2018; het verlies na belastingen was 1,48 miljard Vergeleken met 2018 werd het een verlies. Het verlies per winst per aandeel bedroeg 0,94 yuan. Wat de belangrijkste oorzaak van het nettoverlies van het volledige jaar betreft, zei Powerchip dat dit voornamelijk te wijten was aan de impact van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog in 2019 en de krimpende vraag, die de daling van de bezettingsgraad veroorzaakte, in combinatie met slechte geheugenmarktomstandigheden en dalende prijzen, die het hele jaar omzet maakten van bedrijfsresultaat naar verlies.

Uitkijkend naar de marktvooruitzichten wees PSMC er echter op dat de huidige capaciteit van de wafelgieterij bijna vol is. In 2020, gedreven door langetermijnstrategieën zoals vooruitgang in procestechnologie, diversificatie van gieterijproducten en klantoptimalisatie, in combinatie met het vooruitzicht van een herstel in de geheugenmarkt, hoewel er sprake is van interferentie door de longontstekingsepidemie, maar het is nog steeds voorzichtig optimistisch over de ommekeer in operaties in 2020.

Bovendien kondigde PSMC een paar dagen geleden ook aan dat, om de terugkeer naar de kapitaalmarkt te versnellen, de wafergieterij PSMC op de 9e aankondigde dat het het openbare aanbod medio 2020 tijdelijk zou opschorten om het kapitaal van PSMC te verminderen en zet PSMC-aandelen om. Vraag dan een openbare aanbieding aan. De verwachting is dat de beursnotering vóór het 4e kwartaal zal zijn afgerond ter voorbereiding op een verdere aanvraag voor beursnotering.