Huis > Nieuws > DRAM-marktaandeel domineert, waarom wordt Samsung nog steeds belegerd?

DRAM-marktaandeel domineert, waarom wordt Samsung nog steeds belegerd?

Het bedrijf verwacht dat het wereldwijde DRAM-marktaandeel van Samsung naar verwachting het hoogste niveau in drie jaar zal bereiken. Bovendien is de daling van de prijzen voor geheugenhalfgeleiders vertraagd. De buitenwereld verwacht dat Samsung de omzet zal verbeteren. Veel analisten hebben er echter op gewezen dat Samsung Electronics nog steeds vol zit met veel vooruitzichten. Zekerheid.

Het "Daily Economy" -rapport in de Koreaanse media wees erop dat ICT-bedrijven in het vierde kwartaal van vorig jaar de investeringen hebben vertraagd en de DRAM-industrie depressief hebben gemaakt. Het is nog steeds moeilijk om ervoor te zorgen dat de DRAM-industrie haar vroegere glorie in de toekomst kan herstellen. Aan de andere kant drukken Chinese bedrijven Samsung Electronics tegen een lage prijs in het paneelveld en de smartphoneactiviteit van Samsung Electronics herstelt zich langzaam. Het is moeilijk om de omzet snel te verbeteren. Niet alleen dat, Samsung Electronics wordt geconfronteerd met Japanse exportbeperkingen, Chinees-Amerikaanse handelsgeschillen en rechtszaken van de vice-president.

Sinds september vorig jaar zijn de DRAM-prijzen blijven dalen. Deze daling begon pas in augustus van dit jaar te vertragen. De DRAM-prijs (DDR4 8 GB transactieprijs) bedroeg in augustus 2,94 dollar, hetzelfde niveau als vorige maand. Met name de prijs van NAND-flashgeheugen is twee maanden gestegen en de buitenwereld begint te verwachten dat de prijs is uitgekomen en op het punt staat een rebound in te luiden.

Veel analisten zijn echter van mening dat de DRAM-prijzen nog een lange weg te gaan hebben naar de bodem. Hoewel IHS Markit voorspelt dat het DRAM-marktaandeel van Samsung in het derde kwartaal 47% zal bereiken, gelooft de Koreaanse halfgeleiderindustrie nog steeds dat, hoewel DRAM naar de bodem lijkt te zijn gezakt, de vraag en inventaris van DRAM zich niet hebben hersteld, en het is te vroeg om beoordelen of de prijzen van DRAM bodem zijn.

De meeste analisten zijn van mening dat de DRAM-industrie zich op de lange termijn zal herstellen. Maar er zijn veel verschillende meningen over de timing van de rebound. Sommige voorspellingen zijn van mening dat met de uitbreiding van 5G, Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI), elektrische voertuigen en andere industrieën volgend jaar, de vraag naar geheugenchips zal stijgen, de omzet van Samsung naar verwachting zal opveren in 2021.

De effectenindustrie wees erop dat de winst van het derde kwartaal van Samsung naar verwachting zal verbeteren, maar dat het moeilijk is om terug te keren naar de vorige hoogtijdagen. De effectenindustrie voorspelt dat de omzet van Samsung Electronics dit jaar ongeveer 27 triljoen zal worden gewonnen en naar verwachting volgend jaar zal dit groeien tot ongeveer 35 triljoen. In vergelijking met de winst van 2017 en 2018 (ongeveer 50 biljoen gewonnen) is er echter nog steeds veel ruimte voor groei.

Aan de andere kant, hoewel het halfgeleiderbedrijf een groot deel van de winstgevendheid van Samsung Electronics uitmaakt, moet het ook aandacht besteden aan de ontwikkeling van smartphones en beeldschermen. Hoewel de Galaxy Note10 en Galaxy Flod bijvoorbeeld goed zijn ontvangen in de tweede helft van het jaar, valt de toename van de werkelijke omzet en winstgevendheid nog te bezien.

In de displaybusiness wees het recente rapport van het Asiana Financial Management Institute erop dat kleine OLED's binnen drie jaar overaanbod kunnen hebben, en de reactie van het bedrijf is vrij belangrijk. KTB Investment Securities Researcher Jin Liang Zai (transliteratie) wees erop dat de Chinese bedrijvenkring dit jaar met massaproductie van OLED-panelen is begonnen, wat de prestaties van het volgende jaar kan beïnvloeden