Huis > Nieuws > DRAM prijzen dalen opnieuw! South Asia Branch's omzetgroei in juli tegen de trend van 12%

DRAM prijzen dalen opnieuw! South Asia Branch's omzetgroei in juli tegen de trend van 12%

De vraag in het hoogseizoen warmt op. DRAM-fabriek South Asia Branch geconsolideerde omzet van NT $ 4,576 miljard in juli (dezelfde eenheid), met een maandelijkse stijging van 12% en een daling op jaarbasis van 43,94%, een nieuwe maandelijkse omzet dit jaar. Hoewel de prestaties van South Asia Branch goed zijn, verliest het toch zijn wereldwijde onrust op de aandelenmarkten. Vandaag daalde de aandelenkoers van Taiwan-aandelen met bijna 4%.

De gecumuleerde omzet voor de eerste zeven maanden van dit jaar was 28.389 miljard yuan, een daling op jaarbasis van 44,93% in vergelijking met de DRAM-prijs in dezelfde periode vorig jaar.

General Manager Li Peiyu wees erop dat de voorraden van de drie grote leveranciers nog steeds hoog zijn, maar het traditionele hoogseizoen is er nog steeds. De totale vraag in het derde kwartaal is beter dan die in het tweede kwartaal, wat de industrie kan helpen om voorraden geleidelijk te verteren.

Hij analyseerde verder dat leveranciers de kapitaaluitgaven blijven verminderen en de voorraad aanpassen. In de tweede helft van het jaar lanceren mobiele telefoons en pc-merken nieuwe modellen. Het aantal toepassingen zoals settopboxen, slimme luidsprekers, SSD's en IPCAM's zal gelijktijdig toenemen en de voorraad van cloudleveranciers wordt elk kwartaal verslechterd. De vraag in het derde kwartaal zal naar verwachting toenemen, wat de DRAM-vraag zal helpen gestaag te groeien.

In termen van prijs zei het onderzoeksinstituut Jibang Technology aan het begin van de maand dat de spotmarktprijs sinds begin juli met 24% is gestegen. Vanwege de kleine omvang van de spotmarkt is het echter onmogelijk om het hoge voorraadniveau van de oorspronkelijke fabriek gedurende 3-5 maanden effectief te verminderen. De totale vraag naar terminals zag geen significante verbetering, resulterend in een daling van de contractprijzen. Onder hen daalde de gemiddelde prijs van mainstream-producten DDR48GB met 10,5% ten opzichte van de vorige maand.

Jibang gelooft dat de sleutel tot het beïnvloeden van de prijsontwikkeling van DRAM in het derde kwartaal is of Japan de verzending van grondstoffen binnen 90 dagen kan toestaan. Voor zover de oorspronkelijke fabriek echter nog steeds bereid is de prijzen te verlagen, zou het vervolgproductievoorziening geen grote problemen moeten hebben. Vooral omdat de oorspronkelijke fabriek hoopt de prijs te ondersteunen door handelsconflicten, waardoor de prijsontwikkeling van het contract voor het derde kwartaal onvoorspelbaar is.