Huis > Nieuws > Naar verwachting zal de Koreaanse halfgeleiderindustrie, aangedreven door 5G, de sombere situatie in 2020 ongedaan maken

Naar verwachting zal de Koreaanse halfgeleiderindustrie, aangedreven door 5G, de sombere situatie in 2020 ongedaan maken

Volgens de Science and Technology Daily meldden de Zuid-Koreaanse media "Theinvestor" dat met de voortdurende groei van 5G-apparatuur de Koreaanse geheugenindustrie naar verwachting zal herleven vanaf 2020, waardoor de situatie van de sombere operatie van dit jaar zal veranderen.

Koreaanse marktdeelnemers zeiden dat de fundamenten van de halfgeleiderindustrie tegen 2020 aanzienlijk zullen worden verbeterd. Onder hen zal, dankzij de aanpassing van het marktaanbod door fabrikanten, de DRAM-markt een evenwicht bereiken tussen vraag en aanbod, en de prijzen zullen naar verwachting aanzienlijk oplopen in de tweede kwart van 2020. SK Hynix en Micron begonnen bijvoorbeeld de productieschaal te verminderen en Samsung is van plan om de productielijn van DRAM volgend jaar om te zetten in de productielijn van beeldsensoren.

Tegelijkertijd zei onderzoekseenheid IHS Markit dat de grote zendingen van 5G mobiele telefoons de vraag naar halfgeleiders zullen vergroten. Volgend jaar zullen de wereldwijde opbrengsten uit halfgeleiders met 5,9% stijgen en het bedrag zal stijgen van 422,8 miljard US dollar in 2019 tot 448 miljard US dollar. Daarom zal 5G een van de belangrijkste factoren zijn die de heropleving van de halfgeleidermarkt volgend jaar stimuleren.

IHS Markit zei ook dat technologische innovatie de groei van de vraag zal stimuleren en de marktdynamiek verder zal worden verbeterd. Samsung en SK hynix in Zuid-Korea zijn momenteel van plan om in de vijfde generatie low-power DRAM voor 5G-apparaten in massa te produceren, maar er zijn in dit stadium bepaalde beperkingen op DRAM-capaciteit, dus de DRAM-prijzen zullen verder oplopen.

Bovendien hebben andere onderzoeksinstituten zoals het Institute of Industrial Intelligence Research (MIC) en het Tektronix Research Institute onlangs voorspeld dat halfgeleiders de vraag naar 5G-, AI- en automotive-toepassingen in 2020 zullen blijven verhogen, met behulp van opkomende terminals toepassingen. De industrie zal geleidelijk uit de bodem komen.