Huis > Nieuws > Edwan: De wereldwijde vraag naar halfgeleidertests daalt dit jaar met 15%

Edwan: De wereldwijde vraag naar halfgeleidertests daalt dit jaar met 15%

Advantest, een fabrikant van halfgeleidertestapparatuur, verwacht dat de wereldwijde vraag naar halfgeleidertests dit jaar met 15% kan worden verminderd als gevolg van de handelsoorlog tussen China en de VS, maar het bedrijf zelf is beter dan verwacht aan het begin van het jaar, volgend jaar onder 5G , AI en het internet der dingen. Verwacht wordt dat de halfgeleidertestmarkt zal rebounden.

Ai Wanwan, voorzitter en algemeen directeur van Taiwan, kijkt uit naar de halfgeleidermarkt in de tweede helft van dit jaar tot volgend jaar, en zegt dat er nog steeds veel variabelen zijn in de halfgeleidermarkt van de tweede helft van dit jaar tot de volgende jaar. Het is noodzakelijk om de handelsoorlogfactoren te observeren en de algemene marktomstandigheden zijn nog steeds moeilijk te voorspellen. De Advantest-test is echter relatief stabiel vanwege de hoogwaardige testmarkt, zoals 5G en HPC. Daarom is de bedieningsstatus relatief optimistisch.

Wu Wanqi, senior plaatsvervangend algemeen manager van de Edwin ATE business sales divisie, wees erop dat het afgelopen jaar een zeer goed jaar was. De groei van dit jaar kan lager zijn dan vorig jaar. Er zijn nog steeds onzekerheden zoals de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. De geschatte daling is ongeveer 15%, maar over het algemeen zijn de prestaties van Edwin dit jaar beter dan oorspronkelijk verwacht.

Wu Wanqi wees er verder op dat de vraag naar geheugentests dit jaar met 37% zal dalen, vooral omdat de geheugenverzendingen van Koreaanse fabrikanten vertragen, maar DDR 5 en high-speed computing (HPC) zullen de vraag van de DRAM-markt stimuleren.

De system-on-chip (SoC) Terwijl klanten blijven investeren in productiecapaciteit, een gestage vraag naar testen, is alleen de geschatte daling van 11%, het dalingspercentage relatief gematigd, en de vraag naar hoogwaardige SoC-tests groeit nog steeds, wordt verwacht jaar zal er vraag zijn naar high-end SoC Hogere groei.