Huis > Nieuws > Vecht vele jaren en Qualcomm opende de afstand met MediaTek 5G?

Vecht vele jaren en Qualcomm opende de afstand met MediaTek 5G?

Qualcomm kondigde op 24 september aan dat het een 5G ecosysteem durfkapitaalfonds opricht met een totaal bedrag van 200 miljoen US dollar (dezelfde eenheid), en benadrukte dat naar schatting 5G tot 20,2 biljoen yuan aan marktkansen kan brengen in 2035 , door investeringen, gericht op het versnellen van nieuwe ondernemingen ontwikkelen 5G-applicaties die verder gaan dan smartphones om de acceptatie van 5G te bevorderen.

Het 5G-tijdperk werd geleid door smartphoneapplicaties en versneld voor de ogen van het volk onder de stimulans van Chinees-Amerikaanse handelsoorlogen. Het Taiwan Industrial Technology Research Institute en het onderzoeksinstituut Jibang Technology hebben er echter onlangs op gewezen dat de smartphonemarkt volwassen is, het internet der dingen en het internet der dingen. Het is het toepassingsveld met een sterk groeimomentum in de toekomst.

In de competitie van 5G-chips voor mobiele telefoons is de meest opvallende strijd tussen Qualcomm en MediaTek dat waar de 2 fabrieken naartoe moeten gaan wanneer de markt zich geleidelijk op mobiele telefoons richt.

Wat zit er achter de grote actie-investering is het consolideren van de status van de industrie?

Yao Jiayang, een senior analist bij het Tuoba Industrial Research Institute, is van mening dat Qualcomm niet alleen zal streven naar de toekomst, maar ook zijn concurrentie aan de kant van de mobiele telefoon zal vertragen, investeert in andere toepassingen en zijn leidende positie in 5G consolideert .

De markt gelooft onlangs dat MediaTek dichter bij de technologie van Qualcomm is gekomen, maar de 5G-chip van Qualcomm bevindt zich in de millimeter-golfband. De technologie loopt een half jaar tot meer dan een jaar voor op andere fabrikanten. Met de overname van RF360 zal de toekomstige controle over andere 5G-producten ook Verbetering zijn, wat altijd de status van de fabriek is geweest.

Het is alleen Qualcomm dat het nodig is om zijn eigen industrie en marktpositie te consolideren. Yao Jiayang wees erop dat de enorme zakelijke kansen achter 5G voorspelbaar zijn. Aangezien China en de Verenigde Staten 5G als een van de handelsoorlogswapens zullen gebruiken, zal het bovendien veel investeren in verschillende bedrijven. Wees de eerste om uw eigen 5G-ecosysteem op te zetten, en in de toekomst zullen er mogelijkheden zijn om andere 5G-chipbedrijven te beletten hun markten uit te breiden.

Qualcomm wil enorme zakelijke kansen benutten en eerst geconfronteerd worden met kostenproblemen

Wat is de 5G-markt die Qualcomm momenteel berekent? Yao Jiayang gelooft dat het het internet der dingen en het internet der dingen is. Hij wees erop dat Qualcomm specificaties voor ultrabetrouwbaarheid en communicatie met lage latentie (URLLC) op het internet van voertuigen is blijven ontwikkelen. Op dit moment blijft het samenwerken met internationale leveranciers van telecomapparatuur, zoals Nokia, en de vooruitgang is zelfs een voorsprong op zijn concurrenten.

In Internet of Things kijkt Qualcomm echter naar het smalbandige Internet of Things (NB-IoT), en er zijn hier meer uitdagingen. Hij zei dat NB-IoT een zeer belangrijk onderdeel is in de 5G-lay-out. Wereldwijd, zoals HiSilicon, Intel, MediaTek en Ziguang Zhanru, ontwikkelen ze ook NB-IoT. In de toekomst is prijsconcurrentie zeker een belangrijk onderdeel van de markt. Daarom is de grootste vraag voor Qualcomm: kunnen NB-IoT-chips geld verdienen?

Yao Jiayang analyseerde verder dat, omdat het bedrijfsmodel van Qualcomm gebonden is aan de royalty's, één chip voor 50-60 dollar zal verkopen, maar de producten van Internet of Things vragen een groot aantal, eenvoudig en licht, en de prijs ligt dicht bij de mensen; fabrikanten willen bijvoorbeeld in massa een slim horloge produceren. De prijs moet mogelijk worden gecontroleerd op 300 US dollar. De chipkosten van Qualcomm zijn te hoog. Dit is het onderwerp dat Qualcomm zou moeten overwegen.

Al jaren vechtend, wordt de 5G-strategie van Qualcomm MediaTek steeds verder en verder

Op dit moment lijkt Qualcomm de trend te hebben gevoeld van toekomstige toepassingen die van mobiele telefoons naar andere gebieden verhuizen, en is van plan zich krachtig te ontwikkelen. Als we kijken naar MediaTek, dat al jaren in de mobiele communicatie zit, lijkt het erop te hebben gekozen om de 5G mobiele telefoonsysteem-chip (SoC) te sprinten. De lay-out van het internet der dingen en het internet van voertuigen is minder duidelijk.

De huidige bronnen van MediaTek zijn niet voldoende. Yao Jiayang zei dat de korte termijn MediaTek niet in staat zou moeten zijn om met Qualcomm te concurreren voor deze markt buiten de mobiele telefoon. MediaTek en Qualcomm hebben een zekere mate van verschil in omzet. Daarom moet MediaTek, met het oog op 5G, een relatief dure investering in zilveren kogels, eerst producten maken die onmiddellijk kunnen worden gerecycled, zoals mobiele telefoons.

Wat betreft de toekomst van MediaTek om de 5G-markt buiten de mobiele telefoon te betreden, zei Yao Jiayang dat het hoogstwaarschijnlijk de kostenstructuur optimaliseert en voedsel en concurrerende producten levert aan de midden- en low-end markt. Dit is MediaTek. In 5G Internet of Things is 5G-autonetwerken de meest waarschijnlijke manier om te verhuizen.