Huis > Nieuws > First Solar verlaat de EPC-business en richt zich op componenttechnologie

First Solar verlaat de EPC-business en richt zich op componenttechnologie

De Amerikaanse fabrikant van filmcomponenten FirstSolar heeft onlangs informatie vrijgegeven die zich zal richten op de ontwikkeling en verkoop van Series6-componenttechnologie, gevolgd door het gebruik van vertrouwde externe EPC-partners om Amerikaanse marktprojecten te bedienen in plaats van het zelf te doen.

Deze beslissing heeft geen invloed op de projecten die dit jaar worden gebouwd en gepland voor levering, maar zal de positie en het concurrentievermogen van het bedrijf als een toonaangevende leverancier van PV-modules in de Verenigde Staten versterken.

FirstSolar breidt zijn capaciteit uit om te voldoen aan de behoeften van Series6-componenten, en de tweede fabriek van het bedrijf in de Verenigde Staten zal naar verwachting begin 2020 in productie gaan, met een cumulatieve investering van bijna $ 1 miljard.

Eenmaal in productie brengt de nieuwe fabriek in Ohio de Series6-capaciteit van het bedrijf op 5,4 GW / jaar en wordt het de grootste fabrikant van PV-modules in de Verenigde Staten.

Deze verandering weerspiegelt ook de verschuiving in componenttechnologie naar grootschalige seriecomponenten.

Deze transformatie van FirstSolar zal gevolgen hebben voor ongeveer 100 werknemers die het bedrijf in verschillende stadia van het proces zullen verlaten en ondersteuning en werkloosheidssteun zullen ontvangen.