Huis > Nieuws > Van 4,3 miljard tot 4,6 miljard euro! Ams deed opnieuw een bod op Osram voor de overname

Van 4,3 miljard tot 4,6 miljard euro! Ams deed opnieuw een bod op Osram voor de overname

Op de 18e gaf OSRAM een persbericht uit waarin werd aangekondigd dat ams een nieuw overnamebod aan OSRAM had voorgesteld. De totale aankoopprijs steeg van 4,3 miljard euro naar 4,6 miljard euro. Deze keer was het samengesteld uit Advent International en BainCapital. Het consortium geeft het bod op!

Volgens het nieuws is ams van plan een vrijwillig openbaar bod in te dienen bij de OSRAM-aandeelhouders om alle Osram-aandelen te verwerven tegen een prijs van 41 euro per aandeel voor een totale prijs van ongeveer 4,6 miljard euro, met een minimale acceptatiedrempel van 55%. Naar verluidt is de eerste aanvaarding van het oorspronkelijke bod van € 4,3 miljard 62,5%.

Osram zei dat de raad van bestuur van het bedrijf de gemaakte vorderingen verwelkomde en geloofde dat de twee partijen een consensus konden bereiken over het toekomstgerichte strategische concept. De raad van bestuur en de raad van toezichthouders zullen het aanbod zorgvuldig beoordelen en redelijke opmerkingen maken.

Het is wel verstaan ​​dat Osram op 12 augustus de ontvangst van het eerste bod in contanten van ams heeft bevestigd, en op 3 september heeft ams een tegenbod op Osram gedaan.

Op 4 oktober mislukte Ams 'eerste acquisitiepoging. Vervolgens hebben uitvoerende bestuurders van OSRAM ams-leidinggevenden uitgenodigd om de mogelijkheid van samenwerking binnen de wet te bespreken.

Momenteel is ams de grootste aandeelhouder van OSRAM en bezit bijna 20% van het eigen vermogen.

Bovendien hebben Anhong Capital en Bain Capital aangekondigd dat ze het bod deze keer zullen verlaten, maar de voortgang van de transactie nauwlettend zullen volgen.

Het is wel verstaan ​​dat Anhong Capital en Bain Capital eind september hebben aangekondigd dat zij een nieuw bod zullen voorstellen om alle aandelen van Osram te verwerven en dat zij een "zinvolle" premie zullen bieden, hoger dan de prijs van 38,5 euro per aandeel voorgesteld door ams. Voordat de ams een nieuw bod uitbrachten, voerde het consortium een ​​audit uit.

Volgens een brief van 18 oktober hebben Anhong Capital en Bain Capital het succes van de transactie niet gezien, dus zal er geen verdere due diligence worden uitgevoerd.