Huis > Nieuws > Wereldwijde ranglijst van de elektronische industrie: exclusieve 37,2% van China, 's werelds eerste

Wereldwijde ranglijst van de elektronische industrie: exclusieve 37,2% van China, 's werelds eerste

Volgens het Koreaanse media-rapport, & quot; Global Electronics Industry Major Country Production Trend Analysis Report & quot; toont aan dat in de verhoudingsrangorde van de wereldwijde elektronische industrie, China 37,2% vertegenwoordigde, de VS 12,6% en Zuid-Korea 8,8%. Op de derde plaats.

Volgens het rapport bestaat het grootste deel van de Chinese elektronische industrie uit computergerelateerde producten, goed voor 34,2%; het grootste aandeel van de Verenigde Staten is draadloze communicatieapparatuur, goed voor 32,3%; Zuid-Korea bestaat uit elektronische componenten, goed voor 77,3%.

Volgens bronnen in de industrie hebben Koreaanse bedrijven de afgelopen jaren de hoogste prestaties behaald met de superwelvaart van wereldwijde geheugenhalfgeleiders in 2017 en 2018, en is de Koreaanse elektronica-industrie ook gestegen naar de derde plaats in de wereld. In vergelijking met China en de Verenigde Staten is de afhankelijkheid van Zuid-Korea van halfgeleiders echter te groot en kwetsbaar voor schokken. Gedurende deze periode beperkte Japan bijvoorbeeld de export naar Zuid-Korea en werd de Koreaanse elektronica-industrie zwaar getroffen.

Een verwant persoon van de Korea Association and Electronics and Information and Communication Industry Promotion Association zei dat Zuid-Korea de tweede en derde Samsung nodig heeft om uit te gaan. Afgaande op de succesvolle ervaring van China, zetten veel bedrijven in de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea fabrieken op in China, wat een belangrijke reden is om de nummer één op de wereld lang te handhaven.