Huis > Nieuws > Hisilicon-chips worden aan het publiek verkocht, deze punten hebben concurrenten volledig verpletterd

Hisilicon-chips worden aan het publiek verkocht, deze punten hebben concurrenten volledig verpletterd

Onlangs heeft het nieuws over de openbare verkoop van chips door Huawei Hisilicon zorg baren bij de industrie. Volgens de verslaggever van Jiwei.com heeft een binnenlandse industriële klant relevante tests op Hisilicon-chips uitgevoerd en een strategisch partnerschap met Hisense bereikt. De insiders van de fabrikant spraken over de voordelen van de chipverkoop van Hisilicon op de volgende punten:

1. Betrouwbare levering. Insiders wezen erop dat, toen TI oorspronkelijk koos om te leveren, de andere partij vroeg dat de bestelhoeveelheid begon bij 10K, en dat de bestelling volledig contant en in Amerikaanse dollars moest worden betaald. Bovendien wordt TI verzonden vanuit de Verenigde Staten en is de levertijd van de bestelling 6-8 maanden. Hisilicon daarentegen, de bestelling hoeft alleen maar te beginnen bij 0,5K, en ze zijn allemaal op voorraad.

Ten tweede is de prijs goedkoop. Insiders hebben aangetoond dat de door Hisilicon opgegeven prijs meer dan 50% lager is dan TI.

Ten derde is het proces geavanceerder. De insider verklaarde botweg dat Hisilicons geavanceerde proces vergeleken met het proces van TI tot 'generational rolling' behoort. Daarom hebben Hisilicon-producten grote voordelen op het gebied van functies en prestaties.

"Gebaseerd op de Sino-VS-handelsoorlogomgeving, waardoor Chinese fabrikanten gedwongen werden om over te stappen op binnenlandse chips, profiteerde HiSilicon ook van de trend", aldus de insider. Voorheen was er geen keuze. HiSilicon-producten kunnen nu aan het publiek worden verkocht. Productiegerichte ondernemingen zijn gewoon 'dol op Huawei'.

De insider wees er ook op dat in het verleden de Amerikaanse chip moest lijden en dat de stabiliteit en prestaties van andere binnenlandse chipfabrikanten niet goed genoeg waren. Hij onthulde dat hij altijd een binnenlandse fabrikant koos om te leveren, en vanwege de slechte stabiliteit betaalde hij meer dan een miljoen na verkoop. Hisilicon-producten zijn momenteel getest en hebben grote voordelen op het gebied van stabiliteit.

Gu Wenjun, hoofdanalist van Core Research, merkte op: "Als Hisilicon ook chips verkoopt, met name standaardchips zoals energiebeheer en RF, zal dit zeker een grote impact hebben op ontwerpbedrijven op gerelateerde gebieden. Naast productkwaliteit, alleen De massa van Hisense is Het enorme prijsvoordeel op het gebied van arbeid, verpakking en andere kosten kan het voor veel concurrenten moeilijk maken om ermee om te gaan. "

Het is wel verstaan ​​dat Shanghai Hisilicon, dat vorig jaar in april werd opgericht, zijn chipproducten op de open markt zal verkopen. Aan de andere kant is Shenzhen Hisilicon verantwoordelijk voor het leveren van chips aan het moederbedrijf.