Huis > Nieuws > Huawei, Samsung verhoogt eigen chipsetgebruik, Qualcomm marktaandeel daalt 16,1%

Huawei, Samsung verhoogt eigen chipsetgebruik, Qualcomm marktaandeel daalt 16,1%

Volgens het technische rapport van IHS Markit hebben de toonaangevende smartphoneleveranciers op de markt het gebruik van hun eigen chipset in hun producten verhoogd en hun afhankelijkheid van externe verkopers verminderd.

Volgens het rapport hebben Samsung en Huawei, de twee toonaangevende smartphonefabrikanten, hun gebruik van applicatieprocessor-oplossingen in hun producten technisch verhoogd, waardoor het marktaandeel van externe leverancier Qualcomm is verminderd. Het rapport laat zien dat de interne chipsetverzendingen van Samsung en Huawei in het derde kwartaal van 2019 met meer dan 30% zijn gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Dienovereenkomstig daalde het aandeel van Qualcomm met 16,1%. Tegelijkertijd daalde het aandeel van Qualcomm op de markt voor smartphoneprocessors met 16,1% in dezelfde periode.

Gerrit Schneemann, senior analist voor smartphones bij IHS Markit, zei: "Samsung en Huawei nemen strategische stappen om hun smartphoneproductlijnen en supply chains van processoroplossingen van derden af ​​te stemmen op hun eigen alternatieven. Elk Het bedrijf heeft zijn eigen redenen om deze overgang. Maar de algehele impact op de smartphonemarkt is een belangrijke verschuiving in het vertrek van fabrikanten van mobiele telefoons van externe verwerkers. "

Volgens IHS Markit is deze trend het meest uitgesproken in de middenklasse smartphones van Samsung. Samsung gebruikte zijn Exynos-processor in 80,4% van de Galaxy A-serie mid-range smartphoneapparaten die in het derde kwartaal van 2019 werden geleverd. Dit is een stijging van 64,2% in dezelfde periode in 2018.

Voor de gehele smartphoneproductlijn van Samsung bereikten Samsung-smartphones die Exynos in het derde kwartaal gebruikten 75,4%, een stijging van 61,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

IHS wees er daarentegen op dat het aandeel van externe leveranciers van processors MediaTek en Qualcomm in Samsung-smartphones daalde van 9,0% en 27,5% een jaar geleden tot respectievelijk 2,3% en 22,2%.

Op dezelfde manier heeft de Chinese smartphonemaker Huawei ervoor gekozen om zijn eigen processor, de Kirin-chipset, te gebruiken. Uit het rapport blijkt dat 74,6% van de Huawei-smartphones die in het derde kwartaal werden geleverd, zijn eigen Kirin-serie gebruikte, een stijging van 68,7% een jaar geleden. Voorheen gebruikte Huawei Kirin-chipsets op vlaggenschip-smartphones, maar nu breidt het zijn gebruik uit naar mid-range apparaten.

Voor Huawei komt dit vooral door de oplopende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Anna Ahrens, senior analist voor smartphones en mobiele telefoons bij IHS Markit, zei: "Het verbod van de Amerikaanse overheid verbiedt Huawei technologie van Amerikaanse bedrijven, waaronder Qualcomm, te betrekken. Daarom zoekt Huawei leveranciers in verschillende regio's of biedt het zijn eigen oplossingen. Amerikaanse componenten uit de toeleveringsketen vervangen. "

De statistieken van IHS Markit bewijzen dit ook. Uit de gegevens blijkt dat het aandeel van Qualcomm in de verzendingen van Huawei daalde van 24% in het derde kwartaal van 2018 tot 8,6% in het derde kwartaal van 2019. MediaTek daarentegen verhoogde zijn aandeel in de mobiele telefoons van Huawei en steeg in de derde tot 16,7% kwartaal, een stijging van 7,3% in dezelfde periode in 2018.

Volgens IHS Markit hebben de interne inkoopprocessen van de interne processor van Samsung en Huawei de concurrentie tussen Qualcomm en MediaTek geïntensiveerd, die beide momenteel moeite hebben om hun marktaandeel te behouden.

IHS Markit wees erop dat de top zes OEM's (Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi, OPPO en vivo) goed waren voor 77% van de wereldwijde smartphonemarkt in het derde kwartaal. Omdat Apple uitsluitend eigen processors gebruikt, zijn Xiaomi, OPPO en vivo de belangrijkste klanten van Qualcomm en MediaTek.

Het rapport wees erop dat het aandeel van Qualcomm in OPPO-smartphones daalde van 82% in het eerste kwartaal van 2019 tot 42% in het derde kwartaal, en in het derde kwartaal was MediaTek goed voor 58% van de OPPO-zendingen. IHS Markit zei dat deze situatie voornamelijk te wijten is aan de toename van de verzendingen van OPPO-modellen, wat leidde tot een hogere acceptatiegraad van MediaTek-chips.

Tegelijkertijd verhoogt vivo de acceptatie van MediaTek-chipsets gestaag. In het derde kwartaal werd 46% van de vivo smartphones geproduceerd door MediaTek, vergeleken met 27% in dezelfde periode in 2018.

Desalniettemin blijkt uit gegevens van IHS Markit dat Qualcomm het grootste deel van de wereldwijde markt voor mobiele processoren behield in het derde kwartaal, tot 31%, gevolgd door MediaTek met een aandeel van 21%. Samsung's Exynos en Huawei Kirin waren goed voor respectievelijk 16% en 14%.