Huis > Nieuws > Huawei terugvechten? Rechtszaak aan FCC laatste beperkingen volgende week

Huawei terugvechten? Rechtszaak aan FCC laatste beperkingen volgende week

Volgens een rapport van Wall Street Journal hebben mensen die bekend zijn met de zaak geopenbaard dat Huawei heeft besloten vorige week de beslissing van de Amerikaanse Federal Communications Commission om de Amerikaanse telecommunicatie-exploitanten te verbieden het General Service Fund te gebruiken om diensten en apparatuur van Huawei en ZTE te kopen, terug te dringen.

Huawei bereidt zich voor op de beslissing, die deel uitmaakt van de uitdaging van Huawei aan de Verenigde Staten om haar activiteiten te beperken.

Mensen die bekend zijn met de kwestie, zeggen dat Huawei volgende week een rechtszaak zal aanspannen bij het Vijfde Circuit Court of Appeal en het nieuws officieel zal aankondigen tijdens een persconferentie in het hoofdkantoor van Shenzhen.

Het is wel verstaan ​​dat de Federal Communications Commission (FCC) van de Verenigde Staten een besluit heeft genomen om exploitanten te verbieden om op de 22e federale subsidiefondsen te gebruiken om Huawei- en ZTE-apparatuur te kopen. Bovendien heeft de commissie gestemd om Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen aan te bevelen beide apparaten uit hun bestaande netwerken te verwijderen en te vervangen.

Het is gemeld dat Huawei en ZTE 30 dagen de tijd hebben om de "nationale veiligheidsrisico" -bepaling van de FCC te betwisten. Als de twee bedrijven bezwaar maken, kan het verbod binnen 120 dagen van kracht worden.

In de vroege ochtend van de 23e gaf Huawei een verklaring af over deze resolutie, waarin hij zijn oppositie uitte en benadrukte dat de beslissing van de FCC gebaseerd is op eenzijdige informatie en verkeerde interpretatie van de Chinese wetgeving. "Zonder bewijs wordt Huawei beschouwd als een bedreiging voor de nationale veiligheid, niet alleen als een overtreding. Het principe van een behoorlijk proces van wetgeving wordt ook verdacht van het overtreden van de wet."

Het is wel verstaan ​​dat Huawei al in maart de Amerikaanse regering heeft aangeklaagd voor een federale rechtbank in Texas, bewerend dat Section 889 van de US National Defence Authorization Act voor FY 2019 de Amerikaanse grondwet heeft geschonden en de rechtbank heeft gevraagd deze verkoopbeperking tegen Huawei te bepalen De clausule was ongrondwettelijk en er werd een bevel gegeven om de toepassing van de beperking permanent te verbieden.