Huis > Nieuws > Huawei's event- en DRAM-chipprijzen vielen onder de dubbele klap! SK hynix zal verlies veroorzaken

Huawei's event- en DRAM-chipprijzen vielen onder de dubbele klap! SK hynix zal verlies veroorzaken

Volgens TheInvestor vertraagt ​​storage chipgigant SK hynix zijn productietempo in China als gevolg van de groeiende bezorgdheid over de negatieve gevolgen van de escalatie van Sino-Amerikaanse handelsoorlogen.

De Koreaanse chipfabrikant is van plan om in het derde kwartaal na de voltooiing van de fabriek in april van dit jaar een volledige bewerking van een nieuwe DRAM-productiefaciliteit genaamd C2F in Wuxi te starten.

SK hynix heeft 950 miljard gewonnen om de fabriek in meer dan twee jaar te bouwen, wat een aanvulling is op de bestaande C2-geheugenchipfaciliteit die sinds 2006 operationeel is. Het doel is om DRAM-chips te introduceren op basis van fijnere productietechnieken.

Een insider uit de branche die heeft gevraagd om niet te worden genoemd, zei: "Het tijdschema voor de algemene versnelling van de fabriek is vertraagd vanwege de ongunstige marktomgeving." Dit suggereert dat de vertraging in lijn is met de daling van de vraag naar geheugenchips van Chinese partners zoals Huawei.

De verkoop van SK hynix in China vorig jaar bedroeg 15,8 biljoen won, goed voor bijna 40% van de totale omzet, vooral Huawei, goed voor 12%.

En voor dit Koreaanse chipbedrijf kan de dalende prijs van DRAM-chips een dubbele slag veroorzaken.

Marktonderzoeksbureau DRAMeXchange verwacht dat de DRAM-prijzen in het derde kwartaal met 15% zullen dalen, een daling van 5 procentpunten ten opzichte van eerdere schattingen.

DRAM is de hoofdactiviteit van de dochterondernemingen van de SK Group. Het is goed voor 80% van de totale omzet, terwijl de NAND-flash-activiteiten 18% vertegenwoordigen.

Bovendien voorspellen sommige analisten van de wereldwijde en Zuid-Koreaanse marktanalisten dat de chipprijzen in de tweede helft van dit jaar zullen dalen, en het Koreaanse chipbedrijf, dat vorig jaar een bedrijfswinst van 20,9 biljoen won, zal naar verwachting verlies lijden in het vierde kwartaal van dit jaar.

De inkomsten van SK hynix voor het eerste kwartaal van dit jaar waren 1,4 biljoen gewonnen, het laagste niveau sinds juli-september 2016.

& quot; SK Hynix gebruikt de winsten van de DRAM-activiteiten om de verliezen te compenseren die zijn veroorzaakt door de NAND-flash-activiteiten, & quot; Meritz-analist Kim Sun-woo zei. & quot; en nu zal het de verliezen in het vierde kwartaal niet aankunnen. & quot;