Huis > Nieuws > Het importeren van micro-LED's van Apple Watch is niet praktisch of kostenbesparend

Het importeren van micro-LED's van Apple Watch is niet praktisch of kostenbesparend

Volgens rapporten introduceert Apple actief MicroLED en kan het worden uitgerust met AppleWatch om het bestaande OLED-paneel te vervangen, dat naar verwachting in 2020 in het nieuwe slimme horloge zal verschijnen. Volgens analistenanalyse is dit nieuws echter niet correct.

MicroLED voldoet niet aan de gebruikssituatie van smartwatches

Ongeacht de industriële ontwikkeling of procestechnologie van MicroLED, is het onwaarschijnlijk dat MicroLED het bestaande OLED-scherm zal vervangen in termen van de kenmerken van smartwatch-producten. Omdat de gebruiksgewoonten van slimme horloges verschillen van die van smartphones, hoeven consumenten deze op geen enkel moment te bedienen. Het scherm wordt gebruikt om veel informatie te krijgen, er wordt slechts een kleine hoeveelheid herinneringsinformatie verkregen wanneer dat nodig is en het gebruikelijke display is gebaseerd op het beeld van het traditionele oppervlak, dus het slimme horloge heeft geen scherm met hoge resolutie nodig.

Het weergegeven oppervlak is als het uiterlijk van het product, dat een verscheidenheid aan keuzes vereist, dus de vraag naar kleurprestaties en rijkdom is relatief hoog, daarom gebruiken de slimme horloges meestal OLED-panelen, zelfs Xiaomi's nieuwe Xiaomi-armband 4 Het gebruik van 0,95-inch AMOLED-kleurenschermen zijn begonnen de consumentenvraag naar schermen voor draagbare apparaten te vertegenwoordigen.

In dit geval is het schermgebruik van het slimme horloge niet hoog en is de mobiele telefoon niet het hoofdonderdeel dat stroom verbruikt. De meeste slimme horloges hebben niet het probleem van onvoldoende batterijduur. Merkfabrikanten geven natuurlijk niet om het stroomverbruik van het scherm. Kleur is echter een prioriteit, gekoppeld aan het verschil tussen MicroLED en OLED. Voor merkfabrikanten heeft de hoge resolutie en energiebesparende efficiëntie van MicroLED geen invloed op de verbetering van het verkoopvolume. Het is op dit moment niet de moeite waard om het prijsverschil te betalen. Daarom zal MicroLED niet worden gebruikt in slimme horloges.

Slimme horloges gebruiken context en bijbehorende schermvereisten.

Voor Apple is het stroomverbruik van AppleWatch inderdaad een probleem, en waarom het LTPOOLED begon te gebruiken, maar deze situatie is gebaseerd op de wens van Apple om AppleWatch een zelfstandig apparaat te maken met onafhankelijke internettoegang. Omdat AppleWatch meer LTE heeft dan andere slimme horloges, wat resulteert in een grote toename van het stroomverbruik en onvoldoende batterijduur, moet Apple energie besparen van andere aspecten om deze kloof te compenseren. LTPOOLED-adoptie is daar een van.

Zoals hierboven vermeld, is bij het huidige gebruik van slimme horloges de gebruiksfrequentie van het scherm niet hoog en zijn de voordelen van energiebesparing op het paneel niet veel, en niet te vergeten dat de LTE-versie van AppleWatch niet het reguliere product op de markt is , consumenten kopen nog steeds de Bluetooth-versie van AppleWatch, daarom zullen de meeste consumenten niet worden geconfronteerd met het tekort aan AppleWatch-batterijlevensduur; terwijl AppleWatch4 het LTPOOLED-scherm aanneemt, verhoogt het niet de batterijcapaciteit, maar vergroot het de schermgrootte. Vanwege de korte tijd is de batterijduur niet de belangrijkste factor die AppleWatch plaagt.

Daarom zal AppleWatch geen MicroLED gebruiken, nog steeds voor LTPOOLED kiezen en om leveranciers meer gediversifieerd te maken, naast de bestaande Koreaanse leveranciers, zal Apple JDI ondersteunen om LTPOOLED te leveren. Toen Apple middelen investeerde om meer leveranciers te ondersteunen om LTPOOLED aan AppleWatch te leveren, is het natuurlijk onmogelijk om zo snel naar andere typen schermen over te schakelen, in plaats daarvan te kiezen om LTPOOLED in slimme horloges te gebruiken.