Huis > Nieuws > Is Broadcom klaar om een ​​chipbedrijf over te nemen?

Is Broadcom klaar om een ​​chipbedrijf over te nemen?

Door de jaren heen heeft Broadcom een ​​snelle groei door overnames behaald en heeft het de kasstroom en winst helpen vergroten. In de neergang van de halfgeleidermarkt is deze strategie nuttiger om de winst te behouden. Deze overnames hebben echter ook hun hefboomeffect vergroot. Aan het einde van het tweede kwartaal van het boekjaar 2019 had Broadcom $ 5,3 miljard aan kasreserves en $ 37,5 miljard aan totale schulden, wat resulteerde in een nettoschuld van $ 32,2 miljard.

Maar Broadcom lijkt hier minder om te geven. In Broadcom's winstrapport voor het tweede kwartaal van 2019 meldde de CEO van Broadcom, Hock Tan, dat zelfs in de handelsoorlog het bedrijf open staat voor nieuwe fichesaanwinsten. Volgens hem is dit een goede tijd voor een overname, omdat de chipvoorraden sterk zijn gedaald in de handelsoorlog. Vorig jaar werd het voor het verwerven van Amerikaans chipbedrijf Broadcom opnieuw geregistreerd in de Verenigde Staten. Daarom zijn wij van mening dat het volgende doel van Hock Tan nog steeds gericht kan zijn op Amerikaanse chipbedrijven. Denkt u dat een goede groep bedrijven zoals Maxim Integration, ADI, Marvell en Xilinx het volgende doelwit van Broadcom zal zijn?

Zoals we allemaal weten, is de geschiedenis van de ontwikkeling van Broadcom in feite een geschiedenis van overnames, en dit kan worden teruggevoerd tot het jaar van HP.

In 1999, toen de toenmalige CEO van HP, Carly Fiorina, de startende onderneming van het bedrijf, de meetapparatuur, van elkaar scheidde, en een nieuw bedrijf oprichtte genaamd Agilent Technologies, waaronder HP's halfgeleiders. Vanwege de hoge technische inhoud verliep de Agilent-business die was uitgekleed zonder problemen. In 2005 kocht de joint venture tussen KKR en Silver Lake, die gebruikmaakte van de deal, de halfgeleiders van Agilent Technologies voor $ 2,66 miljard en werd omgedoopt tot Avago.

In 2006 begon Hock Tan, voormalig president en CEO van ICS (Integrate Circuit Systems) en voorzitter van de raad van bestuur van IDT, te fungeren als CEO van Avago, waardoor het M & A-groeipad van Broadcom werd geopend.

In 2007 heeft Avago de Polymer Fibre Business Unit (POF) van Infineon overgenomen; in 2008 verwierf Avago de Bulk Wave Acoustic-activiteiten in München. Het transactievolume is echter klein en de aankoop van de laatste is slechts 21,5 miljoen euro.

In april 2013 heeft Avago CyOptics overgenomen, een bedrijf dat optische componenten maakt met een overname van $ 400 miljoen. Deze overname versterkt Avago's leiderschap in glasvezelproducten. In hetzelfde jaar nam Avago Javelin Semiconductor over om de lay-out op het gebied van draadloze communicatie te versterken.

Eind 2013 en begin 2014 kocht Anwarco LSI voor US $ 6,6 miljard. Deze overname heeft de business line van Anwarco verder uitgebreid, met name LSI heeft zijn storage-activiteiten versterkt, met name voor datacenters.

In 2014 was de andere activiteit van Anwarco de acquisitie van PLX Technology, die US $ 300 miljoen kostte. De expertise van PLX ligt in PCI-E-connectiviteitsoplossingen. Aangenomen wordt dat de overname de opslag en andere gebieden, PLX + LSI, zal versterken. Er zijn opslag en onderlinge verbindingen.

In 2015 heeft Anwarco & quot; alleen & quot; verwierf een Emulex, de aankoopprijs van 8 USD per aandeel, de totale prijs van ongeveer 600 miljoen US dollar, de acquisitie versterkt nog steeds de LSI-acquisitie, Emulex's activiteiten zijn vergelijkbaar met PLX, Anwarco's overname opnieuw Versterken enterprise-klasse opslagactiviteiten.

In 2016 besteedde Anwarco $ 37 miljard om Broadcom te verwerven. Na de fusie veranderde Anwarco de naam in Broadcom Limited, wat nu de nieuwe Broadcom is;

In 2017 verwierf Broadcom een ​​overname van chipgigant Qualcomm, en deze langverwachte transactie werd uiteindelijk gestopt door Trump. Dit belet echter niet dat Broadcom zich blijft verrijken.

In 2018 hebben Broadcom en cloud software en enterprise software ontwikkelaar CA Technologies (hierna aangeduid als "CA") woensdag officieel aangekondigd dat Broadcom heeft ingestemd om CA voor $ 18,9 miljard in contanten te verwerven. Hock Tan, president en CEO van Broadcom, zei: "Deze transactie is een belangrijk onderdeel van onze oprichting van een van 's werelds toonaangevende bedrijven in infrastructuurtechnologie. Met een groot klantenbestand is CA groeiende en gedecentraliseerde infrastructuursoftware. De markt is uniek gepositioneerd, en haar franchiseformule voor mainframes en bedrijfssoftware zal onze bedrijfskritieke bedrijfsapplicatie met technologie vergroten. We zijn van plan deze franchises verder te versterken om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar oplossingen voor infrastructuursoftware. ”

Deze enkele transactie geeft Broadcom ook meer steun in het geval van schommelingen in de chipverkoop.