Huis > Nieuws > Koreaanse media: SK Hynix, dat serieus geld verliest, zal zijn geheugenchipsector blijven uitbreiden.

Koreaanse media: SK Hynix, dat serieus geld verliest, zal zijn geheugenchipsector blijven uitbreiden.

Volgens BusinessKorea speculeert de sector dat SK hynix zijn systeem halfgeleiders waarschijnlijk zal versterken.

Volgens FnGuide, de markt tracking op 19 juni, verwacht SK hynix dat de verkoop in het tweede kwartaal 6,4 biljoen won ($ 5,59 miljard), terwijl de bedrijfswinst 822,8 miljard won ($ 7,0139 miljard). Dit cijfer is gedaald met 37,94% en 85,24% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bovendien voorspellen sommige mensen dat de bedrijfswinst van SK hynix in het tweede kwartaal ongeveer 700 miljard won (595,1 miljoen US dollar) zal bereiken, lager dan de marktverwachtingen.

Onlangs hebben meer en meer Koreaanse en buitenlandse investeringsbanken onlangs hun bezorgdheid uitgesproken over het feit dat SK hynix in het vierde kwartaal mogelijk geld verliest. Dit komt omdat de vraag naar geheugenchips niet is toegenomen als gevolg van het groeiende handelsgeschil tussen China en de Verenigde Staten. Vanwege de Amerikaanse sancties tegen SK Hynix's belangrijkste klant Huawei, kan het herstel van de vraag verder worden vertraagd. Sommige deskundigen zeiden ook dat de normale markttrend van "de geringe vraag in de eerste helft van dit jaar en de toegenomen vraag in de tweede helft van het jaar" dit jaar wellicht niet zal verschijnen.

Daarom wordt gespeculeerd dat SK hynix op de lange termijn zijn onevenwichtige bedrijfsstructuur probeert te veranderen. Samsung Electronics, dat de storage chip-industrie leidt, investeert momenteel zwaar in de halfgeleiderindustrie.

SK hynix heeft ook de eerste stap gezet op het gebied van systeemhalfgeleiders. Het bedrijf heeft zijn gieterijbedrijf in 2017 afgestoten en heeft SK Hynix System Integrated Circuit Co., Ltd. opgericht. Het filiaal produceert CIS-beeldsensoren. Naar verwachting zal het bedrijfsterrein in de toekomst worden uitgebreid naar kunstmatige intelligentie, Internet of Things en geheugenchips voor voertuigen. Bovendien wordt verwacht dat SK Hynix zijn systeemhalfgeleideractiviteiten zal ondersteunen door Magna Chip Semiconductor, die de gieterijactiviteiten exploiteert, over te nemen.

Er zijn echter nog steeds veel mensen die verwachten dat SK hynix meer aandacht zal besteden aan de volgende generatie geheugenchips dan aan de systeemhalfgeleiderindustrie, omdat het zijn primaire project is om een ​​halfgeleidercluster te bouwen in Yongin. Het is effectiever als toonaangevend bedrijf op het gebied van geheugenhalfgeleiders door de producttechnologie van de volgende generatie te garanderen. In feite heeft het bedrijf onlangs voor het eerst met succes de volgende generatie standaard SSD-standaardtechnologie ontwikkeld.

Op 18 juni bracht SK hynix de volgende generatie SSD uit die ontworpen was voor het datacenter, met een snellere verwerkingssnelheid en een langere levensduur. Voor de eerste keer gebruikte de chipreus ZoneNamespaces (ZNS) softwaretechnologie om de volgende generatie SSD's te demonstreren.

Volgens SK hynix is ​​ZNS een softwaretechnologie die het beheer van gegevensopslag verbetert door SSD-opslagruimte op te splitsen in meerdere partities. & quot; Met de komst van kunstmatige intelligentie en de opkomst van het big data-tijdperk, eisen datacenter-operators steeds meer om SSD's. Verwacht wordt dat ZNSSSD de gegevensverwerkingssnelheid met 30% en de levensduur met vier keer die van de vorige generatie halfgeleideraandrijvingen zal verhogen. Lux-woordvoerder Lux zei.