Huis > Nieuws > Lay-out tien jaar strategie, OPPO mobiele telefoon chipbedrijf vertrok

Lay-out tien jaar strategie, OPPO mobiele telefoon chipbedrijf vertrok

De langverwachte OPPO-chipbusiness is eindelijk begonnen. Onlangs hebben een aantal chipindustrie-headhunters en industrie-insiders aan verslaggevers onthuld dat "OPPO onlangs een aantal chipontwerpingenieurs heeft uitgebracht." "Ze richtten een bedrijf op in Shanghai en groeven een groep grassroots-ingenieurs van Spreadtrum en MediaTek." Uit het onderzoek van de verslaggever bleek dat OPPO tijdens de schoolwerving van dit jaar ook een klein aantal chipingenieurposities voor pas afgestudeerden uitbracht en kandidaten vereiste om stageervaring te hebben bij het chipbedrijf.

"De informatie van OPPO over werving geeft duidelijk het signaal van de chip van de mobiele telefoon weer." Een senior headhunter vertelde verslaggevers: "De positie van SoC-ontwerpingenieur vereist bijvoorbeeld de voltooiing van SoC-architectuurdefinitie, functioneel ontwerp en architectuurontwerp op subsysteemniveau, bekend met CPU-chips van de ARM-serie, bekwaam in het gebruik van EDA en sommige vereisen ontwerpervaring hieronder 28nm. Er zijn ook chip-digitale circuitontwerpingenieurs, chipverificatie-ingenieurs, chip-front-endontwerpingenieurs en andere posities, uiteraard gericht op de mobiele telefoonchip. & Quot;

OPPO zet de chipbusiness al meer dan een jaar in. Eind 2017 registreerde en richtte OPPO "Shanghai Yusheng Communication Technology Co., Ltd." ("瑾 盛 通信") in Shanghai op en werd door de OPPO mede-oprichter en senior vice president benoemd tot algemeen directeur en uitvoerend directeur Jin Lejia. Officiële OPPO-website laat zien: Jinle was verantwoordelijk voor het management van OPPO Industrial Design Center van 2004 tot 2017 en realiseerde achtereenvolgens het industriële ontwerp van OPPO als leider van de A103 smiley mobiele telefoon, N-serie roterende camera en het vlaggenschipmodel van de Find-serie.

In september 2018 nam Yusheng Communications 'geïntegreerd circuitontwerp en -service' op in haar zakelijke projecten en gingen OPPO-chips voor mobiele telefoons officieel van start. Twee maanden later op OPPO Technology Exhibition, kondigde OPPO Chen Mingyong aan: "OPPO's onderzoeks- en ontwikkelingsfondsen zullen dit jaar worden verhoogd van 4 miljard yuan tot 10 miljard yuan, en zullen de investeringen jaar na jaar verhogen." Nu is OPPO op dat moment de chipstrategie vastgesteld en de R & D-fondsen, die jaar na jaar sterk zijn verbeterd en toegenomen, zullen voornamelijk in de chipbusiness worden geïnvesteerd.

Na het vrijmaken van de fondsen is de talentlayout van OPPO ook tegelijkertijd gestart. Het is vermeldenswaard dat het bedrijf is gevestigd in het Xuhui Greenland Center in Shanghai en grenst aan MediaTek. In het grootste geïntegreerde circuit van de Chinese industrie, Shanghai, biedt honderdduizenden beoefenaars voldoende talent voor OPPO.

Volgens de openbaarmakingsgegevens van de sociale zekerheid heeft het aantal werknemers van Haosheng Communication eind 2018 150 bereikt, wat meer is dan 100 mensen van Beijing Songguo Electronics van Xiaomi. Bovendien, geïnformeerde bronnen, OPPO huurde ook een vloer in Zhangjiang, zal binnenkort het stadium van grootschalige werving betreden.

Naast talentwerving lanceerde Yusheng Communications ook de patentlay-out. Wang Minsheng, een partner van Shenzhen Guardian Intellectual Property Services Co., Ltd., vertelde verslaggevers dat Yusheng Communication momenteel meer dan 10 octrooien voor uitvindingen heeft aangevraagd en openbaar gemaakt, die allemaal behoren tot patenten voor gegevensverwerking (inclusief audiobeelden), en aanverwante technologieën kunnen worden geïntegreerd in chips voor mobiele telefoons. in.

Voor Xiaomi, OPPO en vivo, die de afgelopen jaren tot de top vijf behoren, is de kerntechnologie de belangrijkste kloof tussen de drie bedrijven en Huawei en Apple. Bovendien hebben de drie bedrijven de afgelopen jaren moeite gehad om een ​​inhaalslag te maken, maar ze waren altijd moeilijk om naar uit te kijken.

In 2014 richtte Xiaomi Songguo Electronics op om deel te nemen aan de chipbusiness, wat in een keer een hot topic werd. In de afgelopen vijf jaar heeft de reeks chips van Xiaomi echter geen belangrijke rol gespeeld bij het verlagen van de kosten en het verbeteren van de ervaring, noch hebben ze Xiaomi gegeven in harde technologie. Punten toevoegen.

Voor OPPO heeft de innovatie van de industriële benchmark met snelladen en vingerafdrukherkenning een wetenschappelijk imago gecreëerd, maar het is niet voldoende om OPPO te ondersteunen om harde artikelen over kerntechnologie te maken. Vandaag heeft OPPO plannen om dit shortboard te vullen met chips voor mobiele telefoons.

Vanaf de huidige fase van kapitaal- en talentlay-out heeft OPPO nog steeds een bepaalde tijd nodig om chips te ontwikkelen en geleidelijk zelf ontwikkelde chips te gebruiken in low-end en mid-range mobiele telefoons. Maar wanneer het de verkoop van honderden miljoenen mobiele telefoons per jaar kan ondersteunen en de inkoopkosten kan verlagen, het supply chain-risico kan verminderen door zelf ontwikkelde chips en zelfs het concurrentievermogen van de markt kan verbeteren door de applicatie-ervaring aanzienlijk te verbeteren, zijn deze onbekend . Ongeacht de ervaring van Huawei of Xiaomi, is het constant bewezen dat chips voor mobiele telefoons een strategisch project zijn dat meer dan 10 jaar duurt, en hetzelfde geldt voor OPPO.