Huis > Nieuws > MediaTek lanceert later dit jaar een 7nm chipset die 5G ondersteunt

MediaTek lanceert later dit jaar een 7nm chipset die 5G ondersteunt  Volgens een nieuw rapport is chipmaker Mediatek van plan om dit jaar een 5G-chipset te introduceren. Deze nieuwe chipset zal concurreren met Qualcomm Snapdragon 855 en Hess Kirin 980. De MediaTek-chipset wordt voornamelijk gebruikt voor smartphones voor binnenkomst en voor mid-range. De nieuwe MediaTek 5G-chipset maakt gebruik van een 7nm-productieproces.

Volgens MediaTek zal de nieuwe chipset veel krachtiger zijn dan de nieuwste Helio P90. In tegenstelling tot andere producten, zal deze chipset in de high-end markt worden geplaatst.

Het beschikt ook over geavanceerde AI-mogelijkheden en de mogelijkheid om ARM's nieuwste Cortex-A76 CPU te gebruiken. De Helio P90 is de beste processor van MediaTek tot nu toe, en het is een indrukwekkende chip. Het is vervaardigd in 12 nm en wordt momenteel gebruikt in apparaten met meerdere middentonen.

Om de 5G-functie van deze nieuwe chipset te realiseren, heeft MediaTek bevestigd dat het later dit jaar de M705G-modem zal lanceren. Het eerste toestel dat door dit modem wordt aangedreven, is beschikbaar in de tweede helft van 2020. Het bedrijf heeft geen exacte datum of tijdsbestek opgegeven voor de release van de nieuwe chipset.

Hoewel het doelwit de high-end markt is, zullen gerelateerde 5G-telefoons goedkoper zijn dan concurrenten. Samsung en LG smartphones die de Snapdragon 855-chipset en SDX50-modem gebruiken, hebben bijvoorbeeld een prijs van ongeveer $ 800 - $ 1.000. De prijs van andere merken van 5G mobiele telefoons is ook veel hoger dan die van niet-5G mobiele telefoons.