Huis > Nieuws > Meng Pu, voorzitter van Qualcomm China: samenwerking met Huawei op chipgebied

Meng Pu, voorzitter van Qualcomm China: samenwerking met Huawei op chipgebied

Vandaag (8) heeft Meng Pu, voorzitter van Qualcomm China, tijdens de 10e Caixin-top in 2019 zijn mening uitgesproken over de relatie tussen Huawei en Huawei.

Als het gaat om concurrentie op chipgebied, zei Meng Pu: "Het woord dat vaak in deze branche wordt gebruikt, is een concurrentierelatie. Wij en Huawei concurreren."

Meng Pu zei dat globalisering concurrentierelaties tot een concurrentierelatie heeft gemaakt, vooral op het gebied van chips. Hij zei dat Qualcomm en Huawei concurrerende relaties zijn. Huawei ontwikkelt ook chips voor mobiele telefoons. Hoewel de chips van Huawei worden geleverd voor hun eigen mobiele applicaties, wordt Qualcomm aan anderen aangeboden, maar iedereen doet tenslotte hetzelfde. Er is dus een concurrentierelatie. Bovendien is Huawei ook een van de grootste partners van Qualcomm in China. Qualcomm voorziet Huawei van chips die andere productlijnen aanvullen.

Meng Pu zei dat een dergelijke concurrentierelatie nog lang zal voortduren. Zolang er concurrentie is, zal iedereen meer middelen investeren en industriële vooruitgang bevorderen.

Het is gemeld dat Qualcomm zich heeft gecommitteerd aan het onderzoek en de ontwikkeling van 5G-chips. Qualcomm lanceerde in 2016 de eerste 5G-modemchip X50, met als doel commerciële terminals te bieden voor de eerste operators die 5G-netwerken ter wereld lanceren. De huidige X55 en derde generatie SOC-geïntegreerde chips van de tweede generatie werken nauw samen met terminalfabrikanten.

Huawei is ook het geval. Onlangs heeft Huawei officieel zijn 990-chip uitgebracht, die bestaat uit een standaardversie en een 5G-versie. Volgens de ambtenaar is dit de eerste geïntegreerde 5G-basisbandprocessor in de industrie.