Huis > Nieuws > Micron uMCP verzendt officieel monsters, kan een snelheid van 6,4 Gbps bieden voor 5G-smartphones

Micron uMCP verzendt officieel monsters, kan een snelheid van 6,4 Gbps bieden voor 5G-smartphones

Volgens het officiële nieuws van Micron heeft Micron vandaag aangekondigd dat het eerste universele multi-chip-pakket (uMCP) met LPDDR5 DRAM in de industrie officieel bemonstert. De uMCP biedt opslagcapaciteit met een hoge capaciteit en een laag vermogen en is ontworpen voor dunne en lichte smartphones uit het middensegment, die de prestaties van de 5G-smartphone en de levensduur van de batterij kunnen verbeteren.

Micron's uMCP combineert LPDRAM, NAND en een ingebouwde controller. In vergelijking met de dual-chip-oplossing is het ruimteverbruik met 40% verminderd. De geoptimaliseerde configuratie kan energie besparen, geheugenvoetafdruk verminderen en kleinere en meer flexibele smartphones ondersteunen.

Dr. Raj Talluri, senior vice-president en algemeen manager van Micron, zei: "Deze eersteklas verpakkingsoplossing is uitgerust met de nieuwste LPDRAM- en UFS-interfaces, die geheugen kunnen verminderen en de geheugen- en opslagbandbreedte met 50% kunnen vergroten."

Het is gemeld dat Micron uMCP5 geavanceerde 1y nm DRAM-procestechnologie en 's werelds kleinste 512 Gb 96-laag 3D NAND-chip gebruikt. Deze nieuwe verpakkingsoplossing maakt gebruik van een 297 ball grid array (BGA) ter ondersteuning van dual-channel LPDDR5 met snelheden tot 6,4 Gbps, een verbetering van 50% ten opzichte van de vorige generatie interfaceprestaties.

Micron benadrukt dat uMCP de ideale oplossing is voor LPDDR5 DRAM. 5G-netwerken zullen vanaf 2020 wereldwijd op grote schaal worden geïmplementeerd. Micron's nieuwste generatie LPDDR5-geheugen zal voldoen aan de behoeften van 5G-netwerken voor betere geheugenprestaties en een lager energieverbruik.

Tegelijkertijd zei Micron dat uMCP5 uitgerust met LPDDR5 sinds het eerste kwartaal van dit jaar monsters naar sommige partners is gaan sturen.