Huis > Nieuws > De wet van Moore werkt niet. AMD Zen2-architectuurprestaties zijn aan zichzelf.

De wet van Moore werkt niet. AMD Zen2-architectuurprestaties zijn aan zichzelf.

Op de EPYCHorizon-conferentie in de vroege ochtenduren lanceerde AMD officieel de tweede generatie EPYC Opteron-processor met 7nm-proces, tot 64 cores en 128 threads. In vergelijking met de processor met maximaal 28 cores en 56 threads, kan de EPYC7002-serie worden gebruikt voor datacenterprestaties. Zei verpletterd te zijn en te winnen.

In het verleden kwam de verbetering van de processorprestaties voornamelijk van de procestechnologie. De wet van Moore, meer dan 50 jaar geleden voorgesteld door voormalig mede-oprichter van Intel, heeft de ontwikkeling van de halfgeleiderindustrie geleid. Nu is het om de twee jaar het dubbele van de transistordichtheid, maar de prestaties verdubbelen en de kosten worden verlaagd. De rol is al lang oké.

Voor de Wet van Moore, naast Intel zelf en de meest trouwe aanhangers, geloven andere halfgeleiderbedrijven over het algemeen dat de Wet van Moore dood is. NVIDIA-oprichter en CEO Huang Renxun zei vele jaren geleden dat de wet van Moore dood is. Hij heeft ook zijn eigen & quot; Wet van Huang & quot; - GPU-prestaties nemen 1000 keer om de 10 jaar toe.

AMD's houding ten opzichte van de wet van Moore is relatief neutraal, niet zo radicaal als NVIDIA en niet zo sterk als Intel. Tijdens de EPYC-conferentie van gisteren zei CEO Su Zifeng ook dat ze zullen blijven samenwerken met partners (voornamelijk TSMC) om procesminiaturisatie te bevorderen. De wet van Moore is nog steeds effectief, maar Su Zifeng wees er ook op dat de wet van Moore is vertraagd. .

Su Zifeng zei dat na de vertraging van de wet van Moore, als je het proces wilt verbeteren en energie-efficiëntie wilt bereiken, je extra technische middelen nodig hebt, zoals het ontwikkelen van innovatieve CPU-architectuur, chiplets-chipletpakket, enz., Via deze innovatieve manieren om de doel. .

Su Zifeng zei dat de 7nmZen2-architectuur werkt. Zoals we eerder meldden, zei AMD dat de IPC-prestaties van de Zen2-architectuur met minstens 15% zijn toegenomen. 60% van de toename is te wijten aan de microkernel-architectuur van Zen2. De rol van% is om te vertrouwen op het 7nmn-proces en de frequentieverhoging.

Wat het kleine chipontwerp betreft, is AMD de eerste die de X86-processor in dit aspect opent. De Zen-processor van de eerste generatie heeft een multi-chip-pakketontwerp en de 7nmZen2 wordt overgedragen en het gecombineerde reuma van de 7nm CPU + 14 / 12nmIO-kern wordt geïntroduceerd. De desktopversie van Ruilong is 2 sets CPU-cores + 1 set IO-cores, en de EPYC-processor van het datacenter is maximaal 8 sets CPU-cores + 1 set IO-cores, respectievelijk met 16 cores en 64 cores.