Huis > Nieuws > NB-IoT zal de primaire keuze zijn voor LPWAN-toepassingen in het 5G-tijdperk

NB-IoT zal de primaire keuze zijn voor LPWAN-toepassingen in het 5G-tijdperk

NB-IoT begon met "versnelling".

Sinds de eerste introductie van NB-IoT in 2015 heeft NB-IoT de standaard bevriezing van 2016 meegemaakt, de oplossing van 2017 is klaar en de ecologische volwassenheid van 2018 is in verschillende fasen. Cao Ming, vice-president van de draadloze productlijn van Huawei, zei dat NB-IoT met succes het stadium van commerciële schaal is ingegaan in 2019 NB-IoT's '100 miljoen' zeil ecologische top. Er zijn 89 NB-IoT commerciële netwerken in de wereld. Met meer dan 180 modellen en bijna 70 miljoen zakelijke connecties is NB-IoT 's werelds beste, meest gangbare en geprefereerde LPWA-technologie geworden.

Cao Ming zei dat Huawei bij de ontwikkeling van de NB-IoT-industrie een loyale promotor is van de NB-IoT-industrie en de NB-IoT-industrie blijft verbeteren op het gebied van oplossingen en industriële ecologie. Wat betreft oplossingen is Huawei de toonaangevende leverancier van end-to-end oplossingen van NB-IoT, van chips en netwerkapparaten tot het IoT-cloudplatform.

Cao Ming introduceerde dat drie jaar geleden Huawei de NB-IoT-chip, Boudica 120, introduceerde, die het commerciële proces van NB-IoT aanzienlijk versnelde. In 2018 ontwikkelde Huawei de Boudica 150-chip, ondersteunde het R14-protocol, ondersteunde meerdere frequentiebanden en benaderde de prestaties. GPRS verbreedt het toepassingsgebied van NB-IoT effectief. Tegen 2020 lanceert Huawei de Boudica 200-chip, die het 3GPP R14 / R15-protocol ondersteunt, met een hogere integratie, beveiliging en openheid. Het stroomverbruik in typische scenario's kan met meer dan 40% worden verminderd. De toepassing van de Boudica 200 zal de verbindingsprestaties van NB-IoT-terminals verder verbeteren.

Op netwerk-, platform- en ecologisch niveau levert Huawei ook voortdurend inspanningen.

Op netwerkniveau volgt Huawei de evolutie van het protocol en verbetert continu de end-to-end prestaties. De R14 uplink-snelheid heeft 150 Kbps bereikt. In vergelijking met de GPRS IoT-technologie zullen de R15 / R16-vertraging en het stroomverbruik verder worden gereduceerd en kan de dekkingsafstand 120 KM bereiken. Tegen die tijd zal de reikwijdte van NB-IoT-activering uitgebreider zijn.

Op het cloudplatform, gebaseerd op het OceanConnect IoT cloudplatform, kan Huawei full-stack full-scenario cloudservices bieden voor slimme steden, autonetwerken, smart campus en andere industrieën. Het heeft een verbinding op miljard niveau en een gelijktijdig vermogen op miljoen niveau. De aanpassing omvat NB-IoT. Multi-netwerk, multi-protocol en multi-industrie interfaces inclusief 5G hebben de industriële ecologie van 50+ industrie en 3000+ partners al geaggregeerd.

Vooral op het gebied van ecologie zei Cao Ming dat Huawei in 2016 voor het eerst Openlab creëerde en diensten zoals oplossingsontwerp, oplossingintegratie en technische certificering voor IoT-partners leverde. Momenteel heeft het met succes meer dan 40 commerciële applicaties van Openlab geïncubeerd. . Tegelijkertijd heeft Huawei het NB-IoT-ecosysteem krachtig uitgebreid via industrieallianties, brancheverenigingen en andere organisaties om de diepgaande toepassing van NB-IoT-technologie in verschillende industrieën te bevorderen. Momenteel zijn er 2500 innovatieve leden van de NB-IoT Alliance geregistreerd bij de GSMA, waarbij 1500 bedrijven betrokken zijn. Met de steun van brancheverenigingen is NB-IoT opgenomen in de industrienormen voor water, gas, straatverlichting, brandbeveiliging en grondmonitoring. Onder hen heeft het aantal verbindingen in water, gas en andere industrieën 10 miljoen bereikt. In de follow-up zal Huawei de implementatie van het NB-IoT GLocal (Global + Local) ecologisch plan verbeteren, de succesvolle ervaring van China NB-IoT overzee kopiëren en gezamenlijk de buitenlandse markt uitbreiden met Chinese binnenlandse partners.

Zoals we allemaal weten, is 5G commercial gearriveerd. In het 5G-tijdperk zullen exploitatiekosten voor meerdere netwerken de belangrijkste last voor exploitanten worden. Om de operationele efficiëntie te verbeteren, zullen 2G en 3G zich geleidelijk terugtrekken uit het netwerk, en de migratie van spectrum naar een efficiëntere 4G zal de trend van de tijd zijn. Het doelnetwerk van het tijdperk zal 4G + 5G zijn. Cao Ming benadrukte dat meer dan 20 operators over de hele wereld 2G-netwerken hebben gesloten en Chinese operators bereiden zich ook voor op een terugtrekking van het 2G / 3G-netwerk. Daarom heeft de industrie de ontwikkelingstrend van deze technologie al gerealiseerd en heeft ze NB-IoT-technologie gebruikt om IoT-terminals te ontwikkelen. Dit jaar is het aantal nieuwe verbindingen in NB-IoT in China groter dan 2G.

In juli van dit jaar dienden zowel de Chinese delegatie als de 3GPP NB-IoT in als kandidaat-technologie voor 5G bij de ITU (International Telecommunications Union), wat betekent dat NB-IoT deel gaat uitmaken van de 5G-technologie. De momenteel ingezette NB-IoT-terminal kan normaal toegang krijgen tot het 5G-netwerk nadat het spectrum in de toekomst is toegewezen aan de 5G NR (nieuwe luchtinterface). Cao Ming wees er ten slotte op dat de R16-overeenkomst, die in maart 2020 wordt bevroren, absoluut geen nieuwe 5G LPWAN-technologie zal definiëren. NB-IoT zal de primaire keuze zijn voor LPWAN-toepassingen in het 5G-tijdperk. Alle lagen van de bevolking kunnen ten volle gebruikmaken van de volwassen ecologie van de huidige NB-IoT, de upgrade van de industrie versnellen en de kans winnen voor het komende 5G Internet of Everything-tijdperk.