Huis > Nieuws > NXP ontsluit het volledige potentieel van voertuiggegevens met de S32G voertuignetwerkprocessor

NXP ontsluit het volledige potentieel van voertuiggegevens met de S32G voertuignetwerkprocessor

Ondersteunt de nieuwste servicegerichte gateways en maakt nieuwe functies voor snelle draadloze implementatie (OTA) en geavanceerde edge-to-cloud-analyse mogelijk

Toegewijd aan het leveren van 10 keer de rekenkracht en netwerkprestaties, met ASIL D functionele veiligheid, ondersteuning van autonome stuurapplicaties

Versnel de overgang naar een vereenvoudigde op domeincontroller gebaseerde voertuigarchitectuur om klanten referentiesysteemoplossingen te bieden


Las Vegas, VS - 9 januari 2020 - NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) kondigde de lancering aan van een nieuwe S32G-voertuignetwerkprocessor. Deze processor markeert een belangrijk keerpunt in het ontwerp en de implementatie van de voertuigarchitectuur. Als het nieuwste product in de NXP S32-processorfamilie, kan de S32G-processor de auto-industrie helpen overschakelen op krachtige, op domeinen gebaseerde voertuigarchitecturen, de softwarecomplexiteit verminderen en de codering en functionele veiligheid verhogen. Op dit moment is deze S32G overgenomen door grote wereldwijde OEM's en speelt een belangrijke rol in servicegerichte gateways, waardoor OEM's kunnen transformeren van autofabrikanten naar gegevensgestuurde serviceproviders voor voertuigen, waardoor zakelijke kansen worden uitgebreid.

In de nieuwe datagedreven voertuigbusiness in de toekomst moeten verbonden auto's de computerprestaties en communicatiebeveiliging aanzienlijk verbeteren. De S32G-processor beheert veilig de overdracht van voertuiggegevens en beschermt kritieke applicaties tegen kwaadwillige exploitatie, waardoor de beveiliging van het automotive-netwerk naar een geheel nieuw niveau wordt getild. S32G is de eerste keer ter wereld dat een traditionele MCU en een krachtige MPU met ASIL D functionele veiligheid op een enkele chip integreert, en tegelijkertijd een netwerkcommunicatieversneller integreert. In vergelijking met de vorige chip met één functie zijn de prestaties aanzienlijk verbeterd.

Terwijl voertuigen blijven evolueren in de richting van connectiviteit, automatisering en elektrificatie, zal een groot aantal op gegevens gebaseerde diensten ontstaan. Ondersteund door de krachtige veilige en betrouwbare verwerkingstechnologie van NXP, zijn OEM's begonnen met het onderzoeken van nieuwe bedrijfsmodellen, zoals op voertuiggebruik gebaseerde verzekeringen, voertuiggezondheidsbewaking en wagenparkbeheer.

Bovendien is S32G niet alleen een netwerkprocessor. De unieke combinatie van functies maakt het mogelijk om de nieuwste ADAS-toepassingen te ondersteunen en biedt veilige en betrouwbare communicatiefuncties, waardoor de algehele integratie van het voertuignetwerk aanzienlijk wordt verbeterd. "Wij geloven dat de unieke combinatie van netwerkcommunicatie, computerprestaties en functionele veiligheid van de S32G-processor perfect past bij onze volgende generatie ADAS-domeincontroller," zei Bernhard Augustin, autonoom aansturende ECU-ontwikkelingsdirecteur van Audi.

Over NXP S32-processorseries

De NXP S32-architectuur gaat de uitdagingen van de toekomstige auto-ontwikkeling aan door middel van een reeks architecturale innovaties die zijn ontworpen om autofabrikanten in staat te stellen sneller rijke voertuigervaringen en autonome rijmogelijkheden op de markt te brengen.

De NXP S32-processorfamilie biedt een uniforme architectuur met krachtige MCU's en MPU's, evenals applicatiespecifieke versnellers en interfaces, en biedt dezelfde softwareomgeving op applicatieplatforms. In deze software-ontwikkelomgeving kunnen ontwikkelaars kostbare R & D-inspanningen delen om sneller te reageren op veranderende voertuigarchitecturen en veeleisende time-to-market-eisen. Dit applicatieplatform kan kwaliteit en betrouwbaarheid van automotive-kwaliteit bieden, evenals ASIL D functionele veiligheidsprestaties in meerdere toepassingsgebieden van het gehele voertuig.

Belangrijkste kenmerken van de S32G-processor

Computerprestaties — De S32G-processor biedt zowel ASU D-level MCU's en MPU's, als hardwareversnellers voor netwerkcommunicatie, die de last voor de processor kunnen verminderen en bepalend zijn voor de complexe realtime omgeving waarin de nieuwe generatie OEM voertuigen bevinden zich Netwerkprestaties om diensten met toegevoegde waarde te bieden.

Cryptografische beveiliging - Net als alle andere S32-platformprocessors heeft S32G een krachtige hardwarebeveiligingsversneller en een openbare sleutelinfrastructuur (PKI) die wordt ondersteund door een hardware security engine (HSE). Een firewall HSE is een vertrouwenswortel die veilig opstarten ondersteunt, systeembeveiligingsservices biedt en beschermt tegen bypass-aanvallen.

Functionele veiligheid - De NXP S32G-processor biedt volledige ASIL D-functionaliteit, inclusief de lock-step Arm® Cortex®-M7 microcontroller-kern en de lock-step Arm Cortex-A53 krachtige kerngroep, waardoor autoveiligheidsprocessors meer High- niveau rekenkracht en ondersteuning voor high-end besturingssystemen en groter geheugen.

S32G-systeemoplossing

NXP heeft de multi-gigabit beveiligde automotive Ethernet-switch SJA1110 geïntroduceerd, die is geoptimaliseerd voor integratie met S32G-processors. De nieuwe Ethernet-switch voldoet aan de nieuwste TSN-normen en biedt een geïntegreerde 100BASE-T1 PHY, beveiligingsfuncties op hardwareniveau en multi-gigabit-interfaces. NXP combineert de S32G-processor, de SJA1110-schakelaar en de VR5510-energiebeheereenheid om de grootste uitdagingen voor voertuignetwerken van vandaag op te lossen, waaronder schaalbaarheid, beveiliging en high-speed verkeersontwerp.

S32G lancering en ondersteuning

De S32G-serie omvat vier apparaten en de S32G274A is het eerste product dat wordt geïntroduceerd. Tegenwoordig worden monsters aangeboden aan grote klanten. NXP's ondersteuning en een sterk partnerecosysteem bieden uitgebreide board-, software-, tools- en systeemondersteuning om de ontwerpprocessen van klanten te versnellen. Bezoek de website-inhoud voor meer informatie.

Over NXP Semiconductors

NXP Semiconductors (Nasdaq: NXPI) zet zich in om de slimmere, veiligere en gemakkelijkere levens van mensen te beschermen door middel van geavanceerde oplossingen voor beveiligingsverbindingen. Als 's werelds toonaangevende leider op het gebied van veilige connectiviteitsoplossingen voor ingebedde applicaties, blijft NXP innovatie stimuleren in de markten voor beveiligde, verbonden auto's, industrie en IoT, mobiele apparaten en communicatie-infrastructuur. NXP heeft meer dan 60 jaar professionele technologie en ervaring, heeft vestigingen in meer dan 30 landen over de hele wereld, heeft 30.000 mensen in dienst en heeft een jaarlijks bedrijfsresultaat van USD 9,41 miljard in 2018.