Huis > Nieuws > Nieuwe iPhone ToF-leverancier bevestigd! De vraag piekt in de tweede helft van volgend jaar

Nieuwe iPhone ToF-leverancier bevestigd! De vraag piekt in de tweede helft van volgend jaar

Het tempo van de 5G-commercialisering blijft de stille smartphonemarkt tot leven brengen. Terwijl terminalfabrikanten een duik nemen in de verkenning van 5G-toepassingsscenario's, staat de supply chain op het punt een nieuw keerpunt in te luiden voor de prestaties.

Onder hen is AI-fotografie een van de toepassingen die 's werelds eerstelijns terminalmerken blijven aanboren. In het 5G-tijdperk is deze applicatie ook een belangrijk aandachtspunt geworden voor de industriële keten om samen te werken met merken van mobiele telefoons om upgrades te realiseren. Bovendien heeft Apple, een van de reuzen in de branche, herhaaldelijk verklaard dat AR een ontwikkelingsrichting zal worden voor toekomstige smartphones.

Het is vermeldenswaard dat de upgrade van de twee bovengenoemde toepassingsscenario's onlosmakelijk verbonden is met de zegen van 3D-visiontechnologie. Tegelijkertijd heeft het nieuws dat Apple 3D ToF op de nieuwe generatie iPhone zal gebruiken, ook de discussie in de branche over dit onderwerp opgefokt.

LG / Sharp splitste nieuwe iPhone ToF-modulebestellingen

Een paar dagen geleden brachten Barclays-analisten een rapport uit na een ontmoeting met de supply chain-fabrikanten van Apple in Azië. Het rapport laat zien dat zowel Pro- als Max-versies van de volgende generatie iPhone-series van Apple die in 2020 zijn uitgebracht, uitgerust zullen zijn met een 3D-camera aan de achterzijde (ToF).

In feite is het nieuws dat ToF in de nieuwe iPhone wordt overgenomen al geruchten. Jiwei verifieerde ook de toeleveringsketen en leerde dat Apple inderdaad een ToF-lens aan de nieuwe achteruitrijcamera zal toevoegen, terwijl de camera voor gezichtsherkenning nog steeds is. De technologie van 3D-gestructureerd licht wordt gebruikt.

Volgens mensen die er bekend mee zijn, is Apple van plan vier camera's aan de achterzijde mee te nemen in twee versies van de nieuwe iPhone-serie, waaronder een AF-lens, een groothoeklens, een ultragroothoeklens en een 3D ToF-lens.

Het is de moeite waard om te vermelden dat na het doorsnijden van de toeleveringsketen van de iPhone-camera, na jaren van neerslag, Ophelia met succes een bestelling heeft verkregen voor de achteruitrijcamera van de nieuwe generatie iPhone. De 3D ToF-module die in de nieuwe iPhone wordt gebruikt, wordt echter nog steeds geleverd door Sharp (Hon Hai) en LG, en de VCSEL-laser die wordt gebruikt in combinatie met ToF is onafhankelijk ontworpen door Apple Inc.

De toename van de vraag speelt echter mogelijk geen belangrijke rol bij het verbeteren van de prestaties van leveranciers.

Men kan zich voorstellen dat, afgezien van de toepassing zelf, een van de belangrijkste redenen waarom Apple Inc. voor een 3D ToF-camera kiest, is dat ToF een voordeliger voordeel heeft dan 3D-gestructureerd licht.

Jiwei.com weet uit de markt dat de huidige gemiddelde prijs van een 3D-gestructureerde lichtmodule bijna meer dan 20 US dollar bereikt, terwijl de eenheidsprijs van een ToF-module in principe op ongeveer 10 US dollar wordt gehandhaafd. Vanuit het perspectief van terminalfabrikanten is het verlagen van de kosten van $ 10 op een mobiele telefoon van groot voordeel voor de algehele kostenbeheersing.

In de afgelopen jaren, waarbij het verkoopvolume van de iPhone-markt daalt, moet Apple verbeteren door de prijzen te verlagen, wat ook betekent dat de prijscontrole van de supply chain strenger wordt. Het is gemeld dat dit keer Apple de materiaalaankoop van de nieuwe generatie iPhone heeft gespecificeerd, en de assemblagebedrijf alleen de assemblageprijs hoeft te rapporteren op basis van de basisinformatie.

Eerder had Tianfeng Securities statistieken dat van 2008 tot 2018 de omzet van veel binnenlandse leveranciers van Apple-A-aandelen jaar na jaar steeg, maar de brutowinstmarge jaar na jaar daalde. Het bedrijfsresultaat van de belangrijkste leveranciers van Apple steeg van 625 miljoen yuan tot 19.603 miljoen yuan, met een CAGR van 41,13%; de brutowinstmarge daalde van 31,65% tot 20,22% en de CAGR was -4,38%. De concurrentie is geïntensiveerd en er zijn meer assemblageactiviteiten uitgevoerd.

De vraag kan uitbarsten in de tweede helft van volgend jaar

Afgezien van de voordelen van kosteneffectiviteit, is een van de tekortkomingen waarvoor ToF eerder is bekritiseerd, dat de herkenningsnauwkeurigheid op korte afstand iets slechter is dan gestructureerd licht.

Als reactie op dit probleem heeft Jiwei.com uit interviews met toonaangevende fabrikanten van binnenlandse ToF-modules geleerd dat hoewel TOF niet zo goed presteert als gestructureerd licht op korte afstanden, het goed presteert op lange afstanden, behalve dat het kan voldoen aan de vereisten van de achteruitrijcamera toepassingen Vraag, de gezichtsontgrendelingsnauwkeurigheid van ToF die wordt gebruikt voor de camera aan de voorzijde is ook bevredigend.

Er wordt ook op gewezen dat Apple naast de iPhone het gebruik van 3D ToF-technologie ook zal uitbreiden naar andere productlijnen. De reden is dat ToF in vergelijking met gewone cameratechnologie het scherm kan veranderen van een puur 2D-beeld in een ruimtelijker 3D-beeld. Door de combinatie van de ToF-module en de achterlens kan ToF meer specifiek voldoen aan de beveiligings- en ervaringseisen van specifieke toepassingsscenario's.

Daarom zei een bron dat Apple van plan is om in 2020 een nieuwe iPad Pro te lanceren die is uitgerust met een 3D-sensor achtercamera. Als ToF wordt gebruikt in de verschillende productlijnen van Apple, zullen de kansen van binnenlandse leveranciers om bestellingen te krijgen ook toenemen.

De industrie is van mening dat hoewel ToF een kleine basis heeft in de gehele cameramarkt en het aandeel niet hoog is; met de goedkeuring van de iPhone en de promotie van eerstelijns terminalmerken zoals Huawei, OPPO, vivo en Samsung, de markt voor ToF in de industrie, zijn de vooruitzichten vrij veelbelovend, en er wordt voorspeld dat er een significante toename zal zijn in de tweede helft van volgend jaar.

Hoewel de invloed van de iPhone op productinnovatie de afgelopen twee jaar aanzienlijk is afgenomen, valt niet te ontkennen dat Apple de meeste eindmerken in dit opzicht nog steeds overtreft. Nu het ToF-kamp de zegen van de iPhone heeft, zullen de kansen op grootschalige popularisering volgend jaar ook toenemen, maar dit kan ook gepaard gaan met een daling van de productkosten en verkoopprijzen.