Huis > Nieuws > Oracle investeert $ 40 miljoen in chip-startup Ampere

Oracle investeert $ 40 miljoen in chip-startup Ampere

Volgens CNBC heeft Oracle vrijdag bekendgemaakt dat het bedrijf eerder dit jaar $ 40 miljoen heeft geïnvesteerd in een startup opgericht en beheerd door Renee James, bestuurslid van Oracle.

Het bedrijf, genaamd Ampere Computing, ontwikkelt microprocessors voor cloudservers. James werkte 28 jaar bij Intel en was recentelijk president. In 2016 verliet hij Intel en trad hij toe tot de Carlyle Group. Ze is lid van de Raad van bestuur van Oracle sinds 2015.

In april van dit jaar kondigde Ampere een financieringsronde aan van armontwerpbedrijf Arm Holdings en Carlyle Group. Arm Holdings is momenteel eigendom van SoftBank.

Het volgende is de verklaring van Oracle:

In april 2019 injecteert Oracle $ 40 miljoen in Ampere Computing LLC, of ​​Ampere, een bedrijf dat krachtige microprocessors ontwikkelt voor cloud computing en edge-servers. Renee J. James, directeur van Oracle, voorzitter en CEO van Ampere. Oracle heeft een directeur benoemd om toe te treden tot het bestuur van Ampere. Oracle bezit 20% van de uitstaande aandelen van Ampere.

Oracle zei dat het naast deze investering Ampere in FY 2019 ongeveer $ 419.000 betaalde voor hardware voor ontwikkeling en testdoeleinden.

Ampere maakt gebruik van een op Arm gebaseerde processor die een betere energie-efficiëntie biedt dan traditionele serverchips. Het bedrijf vermeldt geen klanten op haar website. Volgens de volmacht is James 55 jaar oud. In 2019 betaalde Oracle hem $ 445.062, voornamelijk uit aandelenprijzen.

De woordvoerder van Oracle reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar.