Huis > Nieuws > Pionier en leider in AI en computer vision! CEVA behaalt vier primeurs

Pionier en leider in AI en computer vision! CEVA behaalt vier primeurs

Op 22 november, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de IC-ontwerpindustrie in China, gaf CEVA technisch support manager Zhang Wei een toespraak over "Toonaangevende van product naar product-AI technologie om de ontwikkeling van camera-apparatuur te leiden".

Zhang Wei zei dat CEVA een pionier is op het gebied van AI en computer vision, en ook een leider, die vier primeurs behaalt. In 2011 lanceerde het bedrijf de beeld- en visieprocessor en rustte het uit met een rijke softwarebibliotheek. In 2015 heeft het het softwareframework DSP CEVA-XM6 en CDNN uitgebracht; in 2018 werd de eerste generatie AI-processorarchitectuur gelanceerd; in 2019 Tweede generatie AI-processorarchitectuur NeuPro-S.

De huidige AI computer vision-toepassingen zijn overal, inclusief autonome voertuigen, smartphones, bewakingscamera's, consumentencamera's, AR / VR, robotica en industriële toepassingen.

Volgens Zhang Wei is NeuPro-S een van de goede keuzes voor AI computer vision. NeuPro-S splitst, detecteert en classificeert neurale netwerken in video en afbeeldingen op geavanceerde apparaten, waardoor de systeembewuste prestaties aanzienlijk worden verbeterd. In vergelijking met CEVA's eerste generatie AI-processors verbetert NeuPro-S de prestaties met gemiddeld 50%. Bandbreedte en stroomverbruik worden verminderd met respectievelijk 40% en 30%. De NeuPro-S-serie omvat de NPS1000, NPS2000 en NPS4000, vooraf geconfigureerde processors met 1000, 2000 en 4000 8-bits MAC's per cyclus om te voldoen aan de behoeften van verschillende toepassingsscenario's.

Het is vermeldenswaard dat naast AI real-time verwerking, de volledig programmeerbare CEVA-XM6 vision DSP geïntegreerd in de NeuPro-S-architectuur tegelijkertijd afbeeldingen, computer vision en algemene DSP-workloads kan verwerken. Zhang Wei benadrukte dat dit klanten en algoritme-ontwikkelaars in staat stelt om te profiteren van de rijke bibliotheek van CEVA met beeld- en visuele software, inclusief de CEVA-SLAM software-ontwikkelingskit voor 3D-mapping, CEVA-CV en CEVA-VX-software voor de ontwikkeling van computervisies. Bibliotheek, breedhoekbeeldsoftwarepakket (inclusief ontwarring, videosteken en fusietechnologie voor beeldgegevenssensoren).

In combinatie met de release van NeuPro-S, lanceerde CEVA ook de eerste diepe neurale netwerkcompilertechnologie CDNN-Invite API, die neurale netwerkinterferentiefirmware optimaliseert ter ondersteuning van heterogene collaboratieve verwerking van NeuPro-S-kernel en aangepaste neurale netwerkmotor via een uniforme interface. .

Zhang Wei wees erop dat NeuPro-S, samen met de CDNN-Invite API, een ideale keuze is voor elk op visie gebaseerd apparaat dat geavanceerde kunstmatige intelligentie vereist.