Huis > Nieuws > Qualcomm: Wi-Fi 6 herdefinieert het netwerk Dual-band gelijktijdigheid is praktischer dan 160 MHz

Qualcomm: Wi-Fi 6 herdefinieert het netwerk Dual-band gelijktijdigheid is praktischer dan 160 MHz

Met de opening van het commerciële 5G-gordijn is Wi-Fi 6 commercieel gepromoot sinds de standaard vorig jaar werd vastgesteld. Sinds mainstream-apparaten zoals iPhone11 en Samsung S10 vorig jaar de eerste ondersteuning van Wi-Fi6 bereikten, zijn fabrikanten zoals Huawei en Xiaomi dit jaar ook actief geweest op Wi-Fi 6, met Wi-Fi 6-routers en Wi-Fi 6-compatibele mobiele apparaten telefoons.

Als een technologie om netwerkverbindingen opnieuw te definiëren, is de belangrijkste verbetering van Wi-Fi 6 het verminderen van congestie en het toestaan ​​van meer apparaten om verbinding te maken met het netwerk. Tegelijkertijd zal de complementariteit en synergie tussen Wi-Fi 6 en 5G in de toekomst de mobiele netwerken van gebruikers verder verbeteren. Gebruik ervaring.

Tijdens een mediacommunicatieconferentie die onlangs werd gehouden door Qualcomm, introduceerden Qualcomm-productmarketingdirecteur Hu Peng en productmanager Ye Sukun de voortgang van Wi-Fi6 vanuit het netwerk- en terminalperspectief, evenals het nieuwste Networking Pro-platform en FastConnect 6800-subsysteem. -to-end De top van Wi-Fi 6-technologie.

Wi-Fi6 herdefinieert het netwerk

Nadat 20 jaar Wi-Fi een vaste standaard is geworden en steeds meer wordt geaccepteerd, hebben de opkomst van meer mobiele terminals en de wijdverbreide toepassing van slimme huizen onze huizen Wi-Fi-gebruiksscenario's met hoge dichtheid gemaakt; diverse mobiele games En clouddiensten hebben ook geleid tot een groot aantal vereisten voor het thuisnetwerk. Consumenten willen genieten van een hogere bandbreedte, een lagere latentie en de verbindingservaring van een groot aantal slimme terminals in huis beter garanderen. Het streven naar meer mensen. Op grote openbare plaatsen zijn hoogwaardige, zeer betrouwbare draadloze netwerken in intelligente constructie zoals fabrieken ook een belangrijke brug geworden voor tienduizenden gebruikers en het beheer en de aansluiting van intelligente apparatuur in het park.

Vanuit dit perspectief heeft Wi-Fi 6 nu de historische missie van hoge bandbreedte, lage latentie en connectiviteit voor meerdere gebruikers. Wat mensen nodig hebben, zijn niet alleen bekabelde verbindingen voor netwerken, maar ook hoogwaardige verbindingen die kunnen voldoen aan de behoeften van het data-explosietijdperk. Noodzaak om de "nieuwe verbinding" in het nieuwe tijdperk te definiëren.

Medio 2019 lanceerde de Wi-Fi Alliance officieel het Wi-Fi6-certificeringsprogramma, wat betekent dat Wi-Fi6-gerelateerde technologieën verder volwassen zijn geworden en de commerciële fase zijn ingegaan. Tegelijkertijd heeft Wi-Fi6 ook de manier veranderd waarop het vernoemd is naar 802.XX, door rechtstreeks gebruik te maken van "Wi-Fi + digital", wat een betere identificatie voor consumenten oplevert, wat ook betekent dat Wi-Fi het leven van mensen verder zal doordringen .

Als innovator van mobiele communicatietechnologie leidt Qualcomm de innovatie van draadloze communicatietechnologie. Hoe om te gaan met de revolutionaire Wi-Fi6? Volgens Hu Peng heeft Qualcomm drie overwegingen.

Ten eerste moet, ongeacht de afstand tussen de terminal en de AP, ervoor worden gezorgd dat de terminal een hogere verbindingssnelheid heeft. Ten tweede, in het ontwerp van de chip, wordt het probleem van de gebruikerstoegang met meerdere terminals van onderaf opgelost om ervoor te zorgen dat meerdere terminals tegelijkertijd zijn verbonden en dat de Wi-Fi-taken efficiënt worden voltooid. Ten derde kunnen krachtige CPU's en hardwareversleuteling en ontsleuteling de snelheid verhogen van gebruikers die zich bij het netwerk aansluiten, gegevens verbinden en verzenden.

In de Wi-Fi6-standaard worden MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input Multiple-Output), Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) en TWT geïntroduceerd. ((Target Wake Time)), BSS Coloring (BSS Coloring Technology) 1024-QAM (1024 Quadrature Amplitude Modulation Mode) en andere technologieën zorgen voor krachtigere functies voor Wi-Fi.

MU-MIMO ondersteunt zowel uplink als downlink

In het tijdperk van Wi-Fi 4 is MIMO verschenen en kan het SU-MIMO worden genoemd. In het SU-MIMO-scenario kan elke router alleen pakketten naar hetzelfde apparaat verzenden en andere apparaten kunnen op dit moment alleen worden onderbroken, wat zogenaamde Queuing met zich meebrengt.

"Dit komt overeen met één persoon die één hand gebruikt om meerdere taken uit te voeren. In dit geval kan er maar één hand zijn. Tegelijkertijd, naarmate het aantal antennes snel toeneemt, is efficiëntere gelijktijdigheid vereist. Op dit moment gebruiken we MU-MIMO gebruikt, net als Qianshou Guanyin, over het algemeen meer handen om tegelijkertijd te voldoen aan netwerkvereisten die door een groot aantal terminals zijn geïnitieerd. ", Aldus Hu Peng.

Hu Peng verklaarde verder dat de metafoor van "Thousand Hands Avalokitesvara" hier overeenkomt met het aantal gegevensstromen. MU-MIMO is onderverdeeld in uplink en downlink. Downlink MU-MIMO werd geïntroduceerd in Wi-Fi 5. Als eerste fabrikant die de 4-weg MU-MIMO-chipset ondersteunde, verhoogde Qualcomm de efficiëntie van Wi-Fi 5 op dat moment met 2 tot 3 keer in 2016, wat een revolutionaire sprong voorwaarts betekende. tot de verbetering van de downloadsnelheid van meerdere terminals. Via Wi-Fi 6 kan de oplossing van Qualcomm al een uplink MU-MIMO bieden. Dit komt omdat uplink-activiteiten zoals live-uitzendingen met meerdere terminals en cloudback-up de afgelopen jaren actiever zijn geworden. De betere oplossing van Qualcomm om aan de behoeften van deze tijd te voldoen.

"Qualcomm werkt al vele jaren in MU-MIMO en Qualcomm's MU-MIMO-technologie is ook toonaangevend in de sector. Op dit moment zijn er 750 miljoen clientapparaten die gebruikmaken van Qualcomm's MU-MIMO-oplossing geleverd." Hu Peng zei.

Onder MU-MIMO kan de router pakketten tegelijkertijd naar verschillende apparaten verzenden en de netwerkvertraging wordt natuurlijk aanzienlijk verminderd. In het tijdperk van Wi-Fi6 is 8x8MU-MIMO echt het praktische stadium betreden. Tegelijkertijd kunnen 4 2x2 of 8 1x1MU-MIMO worden toegevoegd en zijn de uplink en downlink niet beperkt, wat de vertraging aanzienlijk verkort.

Het is vermeldenswaard dat de MU-MIMO-oplossing van Qualcomm zowel uplink als downlink kan ondersteunen, wat niet het geval is voor alle oplossingen die MU-MIMO ondersteunen. Hoe groter het aantal door de uplink en de downlink ondersteunde links, des te meer "handen", waardoor het effect beter zal zijn en de efficiëntie bij daadwerkelijk gebruik hoger zal zijn.

OFDMA kan tegelijkertijd aan 37 gebruikersbehoeften voldoen

Op basis van de grote dataverbinding en communicatie die gelijktijdig kan worden verwerkt via MU-MIMO, voor verschillende gefragmenteerde gegevens, bijvoorbeeld wanneer we vaak kleine gegevens verzenden met WeChat of Weibo, hoe ervoor te zorgen dat deze kleine gegevens kunnen worden verzonden naar een andere in tijd? En hoe zorg je er bij het spelen van mobiele games voor dat mobiele games nog steeds een goed low-latency-effect behouden onder een groot aantal apparaatomgevingen?

Dit omvat een nieuwe technologie die is geïntroduceerd in Wi-Fi6-OFDMA. Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) deelt effectief kanalen om de netwerkefficiëntie te verbeteren en de latentie voor uplink- en downlinkverkeer in veeleisende omgevingen te verminderen.

Natuurlijk wordt deze technologie al gebruikt op mobiele netwerken.

MU-MIMO heeft elke keer een vaste datapakketgrootte, dus het heeft een beperkt effect bij het langdurig verzenden van kleine datapakketten (live uitzending, online games, videogesprekken). Als MU-MIMO voor elke wagen een andere benadering is, is OFDMA een technologie voor het demonteren van wagens naar verschillende plaatsen, maar dit moet worden bereikt door te vertrouwen op MU-MIMO, die kan worden gecombineerd om pakketten op volledige grootte zonder vertraging te bereiken. transmissie.

En OFDMA kan ervoor zorgen dat de gegevensinhoud bij verzending niet langer het hele kanaal stijf bezet, en de gegevens opsplitsen in meer gedetailleerde resourceblokken voor beheer en verzending, waardoor een efficiënter gebruik van het netwerk wordt gerealiseerd.

Volgens Hu Peng biedt Qualcomm als leverancier van geavanceerde oplossingen OFDMA-technologie die de gelijktijdige verwerking van 37 gebruikers tegelijkertijd kan ondersteunen, wat ook een toonaangevend niveau in de sector is. Hoe hoger de OFDMA-prestatie, hoe meer gelijktijdig kan worden voldaan aan de kleine gegevensvereisten. Dit is een zeer belangrijke indicator. We hebben niet alleen de mogelijkheid van OFDMA, maar ook de mogelijkheid om tegelijkertijd 37 apparaten aan de terminalzijde te verwerken. Bovendien kan het, net als MU-MIMO, ook uplink- en downlink OFDMA-technologieën ondersteunen, zodat uplink en downlink de OFDMA-prestaties op gelijke basis kunnen verbeteren. Daarnaast is de 8 × 8 datastroom ook de hoogste standaard in de branche.

TWT vermindert het stroomverbruik aanzienlijk

Wi-Fi heeft altijd het CSMA / CA-mechanisme overgenomen, dat wil zeggen dat het, elke keer voordat het gegevens verzendt, zal controleren of andere AP's op het draadloze kanaal ook gegevens verzenden. Als dit het geval is, vermijd het dan eerst en wacht de volgende tijdsperiode alvorens te verzenden. Dit betekent dat wanneer meerdere AP's op hetzelfde kanaal werken, de netwerkcapaciteit aanzienlijk zal worden verminderd vanwege de afzonderlijke communicatiemethode op zijn beurt. Kanalen moeten worden gedeeld.

BSS Coloring kleurt elke AP, dat wil zeggen 6 bits BSS Color toevoegen aan de datatitel om verschillende AP's te specificeren. Op deze manier, wanneer de router of het apparaat detecteert dat het kanaal bezet is voordat gegevens worden verzonden, zal het eerst de AP controleren. De "bezette" BSS-kleur bepaalt of het hetzelfde AP-netwerk is. Als dat niet het geval is, hoeft u het niet te vermijden. Hierdoor kunnen meerdere AP's op hetzelfde kanaal worden uitgevoerd en worden meerdere gebruikers intelligent beheerd voor gelijktijdige parallelle verzending.

BSS Coloring is geschikt voor dichte scènenetwerken zoals stadions, winkelcentra en parken. Het staat dicht opgestelde AP's toe om meer gebruikers meer Wi-Fi-capaciteit te bieden onder de premisse van bestuurbare interferentie.

Volgens Hu Peng kan BSS Coloring (BSS-kleurtechnologie) algemeen worden geïnterpreteerd als "Ik neem de verantwoordelijkheid op mijn site". Wi-Fi 6 voegt deze functie toe voor netwerkapparaten op aangrenzende kanalen. Met de 6-bits kleurmethode kunnen apparaten de relatie tussen elkaar onderscheiden, waardoor onderlinge interferentie tussen apparaten wordt verminderd en de eigen netwerkcommunicatie van elk apparaat wordt vergroot. vermogen.

Met BSS Coloring kunnen signaalbronnen hun eigen "kleuren" hebben. Tot 63 "kleuren" geven mobiele telefoons en andere terminals een efficiënte manier om routers te vinden. Net als verschillende themakleuren voor verschillende afhaalservices, kunnen routers en eindapparaten elkaar na het verven nauwkeuriger en efficiënter vinden, waardoor de communicatiekracht en tijd wordt verminderd.

Met TWT (Target Wake Time) kan het eindapparaat gaan slapen wanneer er geen gegevens worden verzonden, wat tot 7 keer het batterijverbruik kan besparen. Door middel van coördinatie kan de wachtende terminal in een slaapstand worden gebracht, waardoor het stroomverbruik van de mobiele terminal wordt bespaard, wat de bruikbare tijd van de terminal aanzienlijk verbetert.

Bovendien kan TWT samenwerken met OFDMA-technologie om tegelijkertijd meerdere apparaten te wekken om een ​​parallelle verbinding van meerdere apparaten te realiseren die verschillende services verzenden, zoals video, spraak en het internet der dingen, en de verkeersverhouding en prioriteit aan te passen aan verschillende services, waardoor de thuisgebruikerservaring wordt verbeterd.

De 1024 kwadratuur-amplitudemodulatiemodus (1024-QAM) verbetert de doorvoer van opkomende bandbreedte-intensieve toepassingen door meer gegevens in dezelfde hoeveelheid spectrum te coderen.

Wi-Fi 6 is een aanvulling op 5G

Wi-Fi 6 is geboren voor het 5G-tijdperk. Zoals we allemaal weten, heeft 5G drie hoofdscenario's: eMBB, mMTC en URLLC. Het ziet de toekomst tegemoet van videodiensten met hoge bandbreedte zoals 4K / 8K, VR / AR en de onderlinge verbinding van alles. De richting van Wi-Fi 6 komt overeen met 5G.

Volgens insiders uit de branche zijn 5G en Wi-Fi6 synergetische en complementaire relaties, geen vervangingen.

Hu Peng gelooft dat vanuit het perspectief van toepassingsscenario's en markten, enerzijds, 5G en Wi-Fi verschillende focus hebben bij verschillende gelegenheden. In het externe mobiele scenario is 5G ongetwijfeld geschikter en is het mobiele bereik groter; Wi-Fi-toepassingsscenario's zijn meer op luchthavens, hotels, vooral thuis. Van de huidige enquêtegegevens is het wifi-gebruik van gebruikers erg hoog na thuiskomst. En nu moeten steeds meer apparaten toegang hebben tot wifi, hebben mensen schoonmaakrobots, televisies, projectoren, waterdispensers, etc. moeten allerlei IoT-apparaten worden verbonden met wifi, waardoor wifi aan staat Er zijn meer en meer apparaten, dus de marktvraag naar wifi is er nog steeds.

Hu Peng zei dat nadat het aantal apparaten is toegenomen, de Wi-Fi 5- en Wi-Fi 6-specificaties moeten worden verbeterd om problemen met de gebruikerservaring op te lossen.

"Qualcomm is verheugd te zien dat beide technologieën een verbetering van de gebruikerservaring opleveren. Welke meer wordt gebruikt en welke minder, hangt volledig af van de marktvraag en het gebruikersgebruik. Qualcomm's 5G en Wi-Fi (inclusief Wi-Fi) Fi 6) Deze twee velden hebben diepe technologische accumulatie en de twee ontwikkelen zich in synergie.Technisch gezien zullen we, zolang er marktvraag is en gebruikers hogere behoeften hebben, blijven investeren in dit gebied. de routebeschrijving zal doorgaan. Wi-Fi heeft een zeer grote vraag in het thuisveld en de LAN-omgeving, en er zal steeds meer apparatuur komen, dus Qualcomm zal doorgaan in zowel 5G als Wi-Fi. ", zei Hu Peng.

Ye Sikun zei ook dat er op het gebied van 5G en Wi-Fi 6 in feite geen duidelijk conflict is tussen 5G en Wi-Fi 6, integendeel, ze zijn complementaire en gecoördineerde ontwikkeling. Of gebruikers 5G of Wi-Fi 6 kiezen om hoogwaardige verbindingen te bereiken, het hangt vooral af van de keuze van de gebruiker.

Volledige ondersteuning voor Wi-Fi 6-functies kost tijd

Met de officiële release van Wi-Fi6 afgelopen september zijn er ondersteunde routers en mobiele telefoons op de markt verschenen. Snapdragon 855 van Qualcomm wordt standaard geleverd en de Snapdragon 730- en Snapdragon 765-platforms ondersteunen ook Wi-Fi6-ready. Ondersteunt Wi-Fi6 op vlaggenschipplatforms.

Kan de bestaande Wi-Fi6 dus worden geüpgraded?

Hu Peng antwoordde dat het moeilijk is om Wi-Fi 6 Ready-ondersteuning te upgraden naar Wi-Fi 6 via een eenvoudige software-upgrade. Omdat technisch gesproken Wi-Fi 6-technologie zelf een zeer grote verandering is in de ontwikkeling van de hele wifi-industrie. Het bevat veel belangrijke functies die moeten worden geïmplementeerd via hardware-upgrades, zoals uplink en downlink OFDMA, uplink en downlink MU-MIMO voor de downlink. Bovendien vereist volledige Wi-Fi 6-functionaliteit ook ondersteuning voor hardwareverwerkingsmogelijkheden.

Wat de oorspronkelijke bedoeling van de vorige release van Wi-Fi 6 Ready betreft, zei Hu Peng dat Qualcomm overweegt hoe gebruikers de Wi-Fi 6-functies in een vroeg stadium kunnen gebruiken, dat wil zeggen vóór september vorig jaar. Er zijn niet veel compatibiliteitsrisico's die niet leiden tot aanzienlijke kostenstijgingen. Daarom zijn we standaard op de Snapdragon 855 en de Snapdragon 730, Snapdragon 765-platforms uitgerust met Wi-Fi 6 Ready-functies. Wi-Fi 6 Ready-functies omvatten drie belangrijke aspecten: ten eerste ondersteunt het 8 × 8 datastroomdetectie MU-MIMO, wat de doorvoer van meerdere gebruikers kan verbeteren; Ten tweede kunnen we de beoogde wektijd ondersteunen. Onder deze omstandigheden kan het het stroomverbruik van de mobiele telefoon verminderen en de prestaties van specifieke toepassingen verbeteren. Als een gebruiker bijvoorbeeld via Wi-Fi belt, kunnen de prestaties en het stroomverbruik worden geoptimaliseerd. De derde is ondersteuning voor WPA3, het nieuwste hogere niveau van beveiligingsversleuteling. Daarom hebben we deze drie functies gekozen uit de dimensies prestatie, doorvoer, stroomverbruik en beveiliging.

De tweede is compatibiliteit. Voor smartphones is de upgrade van de basiskenmerken van draadloze technologie erg belangrijk, maar ook heel voorzichtig. Qualcomm hoopt klanten zo snel mogelijk van Wi-Fi 6-functies te laten genieten, dus introduceerde het Wi-Fi 6-Ready. Op het mobiele Snapdragon 865-platform lanceerde Qualcomm voor het eerst Wi-Fi 6 en de Snapdragon 7-serie en 6-serie mobiele platforms kunnen Wi-Fi 6-Ready ondersteunen. Daarom kan Qualcomm op verschillende niveaus van mobiele Snapdragon-platforms alle Wi-Fi 6-functies ondersteunen, evenals de belangrijkste functies van Wi-Fi 6-Ready. Met de ondersteuning van Wi-Fi 6 in de branche en de kostenverlaging zullen er steeds meer producten beschikbaar zijn die Wi-Fi 6 ondersteunen, wat enige tijd zal vergen.

"De Wi-Fi Alliance heeft afgelopen september officieel zijn certificeringsprogramma gelanceerd, wat betekent dat Wi-Fi 6 een niveau van interoperabiliteit en compatibiliteit tussen fabrikanten heeft bereikt. Onder begeleiding van de Wi-Fi Alliance bevinden we ons voor de certificering van de De Wi-Fi Alliance is uitgebracht, er zijn intensieve compatibiliteitstests voor interoperabiliteit uitgevoerd tussen verschillende fabrikanten en de test is in september vorig jaar voltooid. Sindsdien is deze Wi-Fi 6 echt begonnen te worden gepromoot. Iedereen zag ook veel Wi-Fi Er komen zes routers op de markt. ", Zei Hu Peng.

Hu Peng zei dat op dit moment een aantal mobiele telefoons uitgerust met Snapdragon 865 achter elkaar zijn uitgebracht, en dat vele van hen de Wi-Fi 6-functie ondersteunen, en kijken uit naar de release van meer Snapdragon 865 mobiele telefoons die Wi-Fi ondersteunen. Fi 6. Vergeleken met vorig jaar is een zeer significante verbetering dat mobiele telefoons Wi-Fi 6 ondersteunen, en tegelijkertijd kunnen prijsgevoelige mobiele telefoons ook Wi-Fi 6-Ready ondersteunen. In dit proces heeft Qualcomm altijd samengewerkt met ecosysteempartners om de hele branche te promoten om Wi-Fi 6 te omarmen.

Voor Wi-Fi 6E-upgrade is hardware-ondersteuning vereist

Wi-Fi 6E is onlangs een ander hot topic. Het is om het Wi-Fi 6-protocol uit te breiden van de huidige dual-band 2,4 GHz en 5 GHz naar de 6 GHz-band. E staat voor Extended. In vergelijking met Wi-Fi 6 voegt Wi-Fi 6E voornamelijk een nieuwe 6GHz-frequentieband (5925-7125 MHz, een totaal van 1,2 GHz-bandbreedte) toe aan de oorspronkelijke frequentieband om een ​​groter aantal kanalen te herbergen.

Zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde 160 MHz-bandbreedte, is deze geschikt voor maximaal 7 kanalen van 160 MHz in de 6 GHz-band. Op dit moment is het logischer om de kanaalbandbreedte uit te breiden. In februari van dit jaar maakte Qualcomm een ​​end-to-end OTA-demo op basis van de Wi-Fi 6E-technologiearchitectuur. In termen van Wi-Fi-technologie moeten producten eerst worden geverifieerd via kabels, en de mogelijkheid om OTA-demonstraties te omvatten, geeft aan dat de technologie volwassener is.

Kan Wi-Fi 6E in de toekomst worden geüpgraded via bestaande Wi-Fi 6-terminals?

Hu Peng zei dat er momenteel nieuwe hardware-updates nodig zijn aan de kant van de mobiele telefoon. Allereerst voegt Wi-Fi 6E ondersteuning toe voor de 6GHz-frequentieband. De 6GHz-frequentieband stelt totaal andere eisen aan radiofrequentie en andere aspecten, ongeacht het hardware-ontwerp of andere randontwerpen. Bovendien heeft China, gezien de nationale omstandigheden, het beleid voor het openstellen van de 6 GHz-band nog niet aangekondigd. Voorafgaand aan de aankondiging van het beleid was de vormgeving van de RF front-end van de mobiele telefoon anders. Als Wi-Fi 6E op dit moment wordt gelanceerd, is er een mogelijkheid om de 6GHz-frequentieband in of uit te schakelen. Nadat de frequentieband is geopend, kan deze worden geopend met software-upgradefuncties. Momenteel bevindt Wi-Fi 6E zich nog in de demonstratiefase en zal de commercialisering pas later worden gerealiseerd. Daarom kunnen de bestaande producten niet eenvoudig worden ondersteund door software-upgrade.

Ye Sikun zei ook dat, of het nu aan de router-, netwerk- of mobiele-telefoonzijde is, er aanzienlijke verschillen in ontwerp zullen zijn als gevolg van verschillende radiofrequenties, waaronder filters, FEM (radiofrequentie front-end module) en zo Aan. Niet alleen bepaald door de hoofdchip, dus Wi-Fi 6E is een complete oplossing. Daarom voegt Wi-Fi 6E ondersteuning toe voor nieuwe frequentiebanden en zijn hardware-updates ook vereist aan de routerzijde.

Daarnaast zijn er 4 banden in de 5 GHz-band. Momenteel kunnen alleen banden 1, 2 en 4 worden gebruikt in China, en sommige speciale ontwerpen zullen worden gemaakt op basis van dit beleid en deze specificaties. Evenzo, wanneer Wi-Fi 6E (6GHz-band) wordt geopend, is het ook nodig om de nieuwste beleidsspecificaties van China op te volgen, en zullen routerfabrikanten ook wat hardware-aanpassingswerk doen.

Gelijktijdigheid met dubbele frequentie lost effectief het schakelprobleem op

Tegenwoordig is dual-band de standaardconfiguratie van routers geworden, het 2,4GHz-muurpenetratie-effect is goed, de 5GHz-snelheid is hoog. Een veelvoorkomend probleem is echter dat meer dan 90% van de gebruikers de 5 GHz-band helemaal niet gebruikt wanneer ze standaard verbinding maken met 2,4 GHz Wi-Fi.

De werksituatie van traditionele dual-band wifi is dat de mobiele telefoon is verbonden met de 2,4 GHz-band van de router, zoals kanaal 1, dan is hij altijd verbonden met de 2,4 GHz-band en werkt kanaal 1. Wanneer de mobiele telefoon is verbonden met de 5GHz-band, wordt deze verbonden met een bepaald kanaal van 5GHz en wordt niet tegelijkertijd verbonden met zowel 2,4GHz- als 5GHz-frequentiebanden, alleen een bepaald kanaal kan worden aangesloten op een tijd.

Daarom is het probleem waarmee traditionele dual-band wifi wordt geconfronteerd, hoe te bepalen wanneer verbinding moet worden gemaakt met de 2,4 GHz-frequentieband en wanneer verbinding moet worden gemaakt met de 5 GHz-frequentieband bij complexe gebruiksscenario's. Omdat de router de status van de terminal niet kent, is het moeilijk te beoordelen. Evenzo is de terminal moeilijk te beoordelen vanwege de gecompliceerde gebruiksscenario's. In sommige scenario's moet de terminal bijvoorbeeld worden aangesloten op de 2,4 GHz-frequentieband, maar in andere scenario's zal de terminal, hoewel deze ook kan worden aangesloten op de 2,4 GHz-frequentieband, relatief grote interferentie ondervinden. Het is beter om verbinding te maken met de 5 GHz-frequentieband en de frequentieband is schoner. Deze scenario's zijn moeilijk te onderscheiden en het is niet altijd mogelijk om snel en vaak tussen frequentiebanden te wisselen.

Daarom overweegt de branche hoe het gecoördineerde gebruik van deze twee frequentiebanden, dat wil zeggen gelijktijdigheid met dubbele frequentie, kan worden gerealiseerd.

En gelijktijdigheid met dubbele frequentie en dubbele frequentie kan deze problemen goed oplossen. Volgens Hu Peng is de investering in deze technologie qua hardware erg groot, wat overeenkomt met de integratie van twee Wi-Fi (chips). Dit is vergelijkbaar met de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentiebanden van een router. Het kan ook worden opgevat als de integratie van twee routers, maar de radiofrequentie werkt onafhankelijk en tegelijkertijd. Daarnaast wordt de MAC (medium access control) ook onafhankelijk aangestuurd.

"Voor mobiele telefoons heeft traditionele dual-band wifi slechts één set basisband en één set MAC. Het bestuurt de radiofrequenties van twee frequentiebanden en kan niet tegelijkertijd werken. Er is een set onafhankelijke basisband en radiofrequentie, zodat twee Wi-Fi tegelijkertijd kunnen werken en het werkt in 2x2-modus. Het is dus erg belangrijk om te zeggen dat als de terminal dual-band gelijktijdigheid ondersteunt, hij ook tegelijkertijd is verbonden met 2,4 GHz en 5 GHz Frequentieband, het is niet nodig om rekening te houden met het probleem van overstappen.

Natuurlijk zal elke fabrikant van mobiele telefoons op intelligente wijze een aantal softwarematige controles uitvoeren op basis van het stroomverbruik, toepassingsscenario's en verschillende overwegingen, en mag niet worden toegestaan ​​dat dual-band gelijktijdige wifi altijd en overal wordt ingeschakeld. Maar zolang de dual-band concurrent-modus is ingeschakeld, zijn zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band aangesloten. De software kiest dynamisch voor het samenvoegen van twee gegevensstromen of één gegevensstroom, maar van de hardware hebben we gelijktijdige technische ondersteuning met dubbele frequentie om ervoor te zorgen dat beide opties kunnen worden bereikt.

Ye Sikun zei ook dat gelijktijdigheid met dubbele frequentie een van de oplossingen is om het schakelen met dubbele frequentie verder te verbeteren.

"Dual-band overdracht is een beetje zoals roaming of directe netwerkoverdracht, wat vaak wordt gezegd in ons mobiele netwerk. Het is een moeilijke overdracht. Van de technische kant van de router zullen we 802.11k en 802.11v gebruiken om het geheel te maken nog meer naadloos overhandigen. De zelforganiserende netwerktechnologie van Qualcomm is nu steeds volwassener geworden. Wanneer moet worden overgeschakeld, is het niet alleen een kwestie van het goede of slechte signaal, maar ook van het 5 GHz-kanaal en het 2,4 GHz-kanaal in alle aspecten van het verkeer. Wat software betreft, zal de routerzijde meer gedetailleerde aanvullingen maken, en in combinatie met dual-band gelijktijdige technologie is het onze visie om eindgebruikers een betere kwaliteit, naadloze roaming- en verbindingservaring te bieden, deze verbinding is niet slechts 2,4 "Tussen GHz en 5 GHz, het omvat ook het schakelen tussen routers in alle scenario's", zei Ye Sikun.

Hu Peng zei dat de dualband-gelijktijdigheidsfunctie van Qualcomm sinds Snapdragon 855 en Snapdragon 730 op de hardware wordt ondersteund. Uiteraard heeft deze functie ook de medewerking van fabrikanten van mobiele telefoons nodig, en moet deze enige algoritme-optimalisatie uitvoeren vanuit de framework-laag en toepassingslaag. Qualcomm werkt nu samen met hoofdfabrikanten. De nieuwe telefoons uit de Snapdragon 865-serie, gelanceerd door OPPO, vivo en Xiaomi, ondersteunen allemaal dual-band gelijktijdigheid, en de vorige Snapdragon 855, Snapdragon 730 en Snapdragon 765 FastConnect 6200 ondersteunen ook dual-frequentie wifi, waarvoor ondersteuning van de hardware nodig is laag, driverlaag en andere aspecten, evenals fabrikanten van de framelaag om wat algoritme-optimalisatiewerk uit te voeren. Daarom ondersteunden de meeste dual-band mobiele telefoons vóór Wi-Fi de dual Wi-Fi-functie niet op basis van real-time dual-band gelijktijdigheid (1x1 + 1x1). Tot augustus en september vorig jaar begonnen sommige mobiele telefoons realtime dual-band wifi te ondersteunen. Fi (1x1 + 1x1) als een meer geavanceerde functie, waaronder een aantal latere modellen zoals vivo, OPPO, realme en Xiaomi.

"Vanuit functioneel oogpunt ondersteunt de vorige FastConnect 6200 al realtime dual-band wifi en ondersteunt de FastConnect 6800 verder de 2x2 + 2x2 real-time dual-band gelijktijdige technologie op basis van de vorige generatie, dat wil zeggen , beide Wi-Fi zijn 2 × 2 MIMO-modus, wat ingewikkelder en krachtiger is, we hebben deze technologie geïmplementeerd op FastConnect 6800. In de eerste reeks Snapdragon 865-modellen die werden vermeld, werkten sommige hoofdfabrikanten met ons samen in software, mobiele telefoons niveau garandeert de realisatie van deze technologie. Sommige fabrikanten kunnen deze functie toevoegen op het volgende OTA-niveau ", aldus Hu Peng.

Dual-band gelijktijdigheid is in dit stadium praktischer dan 160 MHz

Wi-Fi 6 ondersteunt een maximale bandbreedte van 160 MHz, maar momenteel is de maximale bandbreedte-ondersteuning voor 5G-smartphones op de markt 80 MHz, inclusief Qualcomm's nieuwste vlaggenschip-chip Snapdragon 865. De 5 GHz-band ondersteunt slechts 80 MHz bandbreedte.

In dit opzicht zei Hu Peng dat het voor 160 MHz technisch niet moeilijk is en dat het huidige gebrek aan ondersteuning voornamelijk te wijten is aan de volgende overwegingen:

Ten eerste zijn er in de 5 GHz-band maar heel weinig 160 MHz-kanalen. Er is er maar één in China en twee in Europa en de Verenigde Staten. Voor China is er mogelijk een deel van dit 1-kanaal dat zich uitstrekt tot Dynamic Frequency Selection (DFS). DFS betekent dat er in steden veel weerradars zijn, en de frequentieband van deze radars is ook 5 GHz. Daarom moet bij gebruik van het DFS-kanaal, als de radar wordt gedetecteerd, deze worden vermeden en kan het kanaal gedurende een bepaalde tijd niet worden gebruikt. Op een kanaal is de overspanning te groot, wat voor beide partijen grote interferentie zal veroorzaken. In dit stadium is de beschikbaarheid van 160 MHz dus niet zo urgent.

Ten tweede zijn er relatief weinig routers op de markt die 160 MHz ondersteunen. Qualcomm besteedt meer aandacht aan het verbeteren van de gebruikerservaring.

"Laten we er samen over nadenken. Wordt het huidige wifi-probleem veroorzaakt door onvoldoende bandbreedte of wordt het veroorzaakt door interactieve problemen zoals hoge interferentie of slechte dekking? Het is eigenlijk de laatste reden."

Hu Peng legde verder uit. Sommige big data laten zien dat de overgrote meerderheid van de gebruikers momenteel 2,4 GHz wifi gebruikt. In feite, in de 5 GHz-band, onder de 2x2 MIMO van 802.11ac (dwz Wi-Fi 5), kan de doorvoer van 80 MHz 867 M bereiken, en de daadwerkelijke effectieve doorvoer kan bijna 700 M bereiken. Voor de meeste gebruikers is het probleem dat ze tegenkomen niet dat wifi met een bandbreedte van enkele honderden megabytes niet genoeg is, maar dat wifi vaak wordt verbroken.

Omdat de 5GHz-band niet goed wordt toegepast, kan dual-band wifi dit probleem goed oplossen. In het bijzonder kan de FastConnect 6800 van de Snapdragon 865 de 2x2-modus met 2,4 GHz en 5 GHz tegelijkertijd ondersteunen. Momenteel zijn routers met dubbele frequentie relatief populair, maar ze worden niet goed gebruikt. We kunnen zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequentieband tegelijkertijd gebruiken. De voordelen zijn dat het rekening kan houden met zowel het goede muurpenetratie-effect van 2,4 GHz als de schone 5 GHz draadloze omgeving met minder interferentie. Vanuit het perspectief van de onderliggende technologie kunnen we profiteren van deze twee manieren om van deze twee aspecten te profiteren. Op dit moment is het praktischer dan 160 MHz.

Hu Peng zei dat 160 MHz zelf een zeer goede technologie is, het heeft het kanaal verbreed en de doorvoer verbeterd. Wi-Fi 6E is het podium waar 160 MHz van profiteert. Vanwege de grotere bandbreedte-ondersteuning van de 6GHz-band kan 160MHz-bandbreedte een betere rol spelen.

"Daarom zijn we van mening dat de real-time dual-band wifi die wordt ondersteund door de huidige vlaggenschiptelefoons, de gebruikerservaring beter kan verbeteren. Met de hogere frequentieband die door de 6GHz-frequentieband wordt geleverd, zal 160MHz de voordelen ervan beter kunnen benutten. Zoals ik al zei Dat gezegd hebbende, de Wi-Fi 6-standaard heeft veel opties, en 160 MHz-bandbreedte is daar een van. Qualcomm zal opties kiezen die belangrijker zijn voor de gebruiker vanuit het oogpunt van bruikbaarheid, zoals 2x2 + 2x2 dual- band gelijktijdige Wi-Fi-technologie Het is een zeer belangrijke functie, die equivalent is aan het integreren van twee 2x2 Wi-Fi samen. Hoewel er bepaalde hardwarekosten zijn, is het erg praktisch. Omdat er veel routers op de markt zijn die dual ondersteunen -band Wi-Fi Zelfs als het geen Wi-Fi 6-router is, kunnen gebruikers nog steeds de dual-band Wi-Fi-functie gebruiken. Ondersteuning voor 160 MHz-bandbreedte verhoogt ook de kosten, maar is vanuit een praktisch oogpunt relatief beperkt. 'Zei Hu Peng.

Qualcomm biedt een end-to-end Wi-Fi6-oplossing

Gebaseerd op de bovenstaande kenmerken voor Wi-Fi6-gerelateerde technologieën. Qualcomm lanceerde afgelopen augustus de Wi-Fi 6-netwerkoplossing van de tweede generatie: het Qualcomm® Networking Pro-serie platform en het nieuwste FastConnect 6800-subsysteem. Het aanbieden van een brede "end-to-end" productportfolio die een volledige reeks ervaringsupgrades biedt.

Op het Networking Pro-platform. Het complete productportfolio voor Wi-Fi 6-netwerkinfrastructuur is onderverdeeld in vier productlijnen: Qualcomm Networking Pro 400, Pro 600, Pro 800 en de high-end Pro 1200, die respectievelijk maximaal 4, 6, 8 en 12 ondersteunen spaties. informatiestroom. We hopen klanten en partners te helpen producten met verschillende specificaties te lanceren via platforms met verschillende specificaties. Op basis van hun begrip van de markt en de verschillende behoeften van de markt, zullen we onze producten sneller op de markt brengen met onze rijke oplossingen.

"Het Qualcomm Networking Pro-platform waar we het over hebben, is al onze tweede generatie oplossing. In feite hebben we uplink MU-MIMO, uplink OFDMA, ondersteuning voor maximaal 37 OFDMA-gebruikers volledig geïmplementeerd en ondersteunt tot 1500 gebruikersverbindingen en vele andere verbeterde functies. We hopen dat onze partners gebaseerd kunnen zijn op Qualcomm. ", zei Ye Sikun.

In termen van FastConnect-subsysteem zijn Wi-Fi en Bluetooth geïntegreerd, maar het is niet alleen geïntegreerd Wi-Fi en Bluetooth, maar werkt ook samen met elke subeenheid in het Snapdragon mobiele platformsysteem om meer, betere multi-user verbindingstechnologie te bieden en meer dynamische aanpassingen van het energiebeheer om hogere energie-efficiëntieverhoudingen te bereiken. Zo worden verschillende toepassingsscenario's, zoals naadloos schakelen tussen wifi en mobiel en de verbetering van de gebruikerservaring, bereikt via het FastConnect-subsysteem om intern te integreren en de beste oplossing te bieden. FastConnect is dus een subsysteem, niet alleen Wi-Fi en Bluetooth.

Met de lancering van het mobiele Snapdragon 865-platform introduceerde Qualcomm het FastConnect 6800-subsysteem. Ten eerste integreert het FastConnect 6800-subsysteem een ​​zeer complete set Wi-Fi 6-functies. Met inbegrip van MU-MIMO met 8 × 8 datastroomdetectie, in het geval van netwerken met meerdere gebruikers, kan deze functie de doorvoer van een enkele gebruiker en het hele netwerk verbeteren. De tweede optionele functie van Wi-Fi 6 is Target Wake Time (TWT), die ook volledig wordt ondersteund door Qualcomm. De derde functie is WPA3-beveiliging, die een groot aantal verbeteringen op het gebied van beveiligingsversleuteling bevat. Het is onderverdeeld in drie subsets. Volgens de Wi-Fi 6-standaard is het niet nodig om deze volledig te ondersteunen. Qualcomm doet het op persoonlijke, zakelijke en openbare plaatsen. In verschillende scenario's kan het WPA3-beveiliging ondersteunen.

In termen van ondersteuning voor de 1024QAM-modulatiemethode, vereist de Wi-Fi 6-standaard geen gelijktijdige ondersteuning van 1024QAM in zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-banden. Sommige oplossingen op de markt bieden alleen ondersteuning in de 5GHz-band, terwijl beide banden van Qualcomm de hoogste 1024QAM-modulatie ondersteunen. Qua ondersteuning voor OFDMA en MU-MIMO heeft Qualcomm volledige ondersteuning voor zowel uplink als downlink van deze twee kenmerken bereikt. Bovendien ondersteunt FastConnect 6800 Bluetooth 5.1.

"Het is vooral opmerkelijk dat de functie van 2 × 2 + 2 × 2 dual-band gelijktijdigheid. Sinds vorig jaar hebben binnenlandse toonaangevende OEM's zoals OPPO, vivo en Xiaomi achtereenvolgens dual Wi-Fi gelanceerd op basis van Qualcomm FastConnect 6200. Smart phone Op de FastConnect 6800 introduceerde Qualcomm verder 2 × 2 + 2 × 2 dual-band gelijktijdige Wi-Fi, die zowel 2 × 2 MIMO in de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden kan ondersteunen, en is gebaseerd op de hoogste 1024QAM-modulatiemethode. Aan de ene kant kan het een enorme toename van de doorvoer opleveren, de maximale fysieke doorvoer kan 1,8 Gbps bereiken en de daadwerkelijke doorvoer kan 1,3 - 1,4 Gbps bereiken. Aan de andere kant, omdat twee links tegelijkertijd werken, kan het brengen een lager tijdvertragend netwerkeffect. Bovendien kan het zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequentieband bestrijken en heeft het een groter dekkingsgebied. Daarom is de functie van 2 × 2 + 2 × 2 dual-band gelijktijdigheid erg belangrijk.