Huis > Nieuws > Qualcomm lanceert 's werelds meest geavanceerde 5G mobiele platform

Qualcomm lanceert 's werelds meest geavanceerde 5G mobiele platform

Op 4 december 2019 heeft Qualcomm-dochter Qualcomm Technologies, Inc. de lancering van het Qualcomm Snapdragon 865 mobiele platform aangekondigd. Door 's werelds meest geavanceerde mobiele platform te combineren met' s werelds meest geavanceerde 5G-modem en RF-systeem, biedt dit platform ongeëvenaarde connectiviteit en prestaties voor de volgende generatie vlaggenschipterminals.

Met de toonaangevende Qualcomm Snapdragon X55 5G-modem en het RF-systeem kan de Snapdragon 865 pieksnelheden tot 7,5 Gbps bieden, die niet alleen de snelheden overtreffen die de meeste bekabelde verbindingen kunnen bieden, maar ook de mobiele ervaring zullen transformeren. De toonaangevende Qualcomm kunstmatige intelligentie-engine van de vijfde generatie, AI Engine en de nieuwe Qualcomm Sensor Hub zijn ontworpen om een ​​slimmere, meer gepersonaliseerde ervaring te bieden dan eerdere platforms. Dankzij de extreem snelle gigapixel-verwerkingsmogelijkheden die worden ondersteund door de Qualcomm Spectra 480 ISP-tot 2 gigapixels per seconde, biedt de Snapdragon 865 nieuwe functies voor foto- en video-opnamen op mobiele terminals. Bovendien ondersteunt de nieuwe Qualcomm Snapdragon Elite Gaming een reeks nieuwe functies die zijn ontworpen voor eind-game-niveau ervaring en extreem realistische grafische prestaties, waardoor spelers het hoogste niveau van gaming-competitie op Snapdragon-terminals kunnen lanceren. De krachtige CPU en GPU bieden uitstekende verwerkingsmogelijkheden voor de volgende generatie vlaggenschipterminals. De prestaties van de nieuwe generatie Qualcomm Kryo 585 CPU zijn tot 25% en de algemene prestaties van de nieuwe Qualcomm Adreno ™ 650 GPU zijn 25% hoger dan het vorige generatieplatform. Met de ondersteuning van Snapdragon 865 kunnen gebruikers genieten van gamen, fotograferen, multi-tasking en draadloze verbinding als nooit tevoren.

Alex Katouzian, senior vice president en general manager van mobiel zakendoen bij Qualcomm Technologies, Inc., zei: "'s Werelds meest geavanceerde 5G-connectiviteit en functies geboden door de Snapdragon 865 zetten een nieuwe standaard voor mobiele terminals. Het integreert Qualcomm's meer dan 30 jaar van leiderschap en innovatie in draadloze communicatie. "

Geavanceerde functies van de Snapdragon 865 zijn onder meer:

• 's Werelds meest geavanceerde 5G mobiele platform: Snapdragon 865 is veruit het meest geavanceerde 5G mobiele platform. Zijn Snapdragon X55 5G-modem en RF-systeem is 's werelds eerste commercieel beschikbare 5G-modem-naar-antenne-oplossing, ontworpen om consistente, ultrahoge snelheidsverbindingen te bieden die pieksnelheden ondersteunen tot 7,5 Gbp. Dit complete modem en RF-systeem ondersteunt vele geavanceerde technologieën, waaronder Qualcomm 5G PowerSave, Qualcomm Smart Transmit-technologie, Qualcomm Broadband Envelope Tracking Technology en Qualcomm Signal Boost ter ondersteuning van een bredere netwerkdekking, snellere gegevensoverdracht en een volledige batterijduur. De wereldwijde 5G-oplossing ondersteunt alle belangrijke regio's en belangrijke frequentiebanden, inclusief millimetergolven en TDD- en FDD-banden onder 6 GHz. Bovendien ondersteunt het ook niet-onafhankelijke (NSA) en onafhankelijke (SA) netwerkmodi, Dynamic Spectrum Sharing (DSS), wereldwijde 5G-roaming en ondersteunt het meerdere SIM-kaarten. Naast 5G-connectiviteit, definieert de Snapdragon 865 de prestaties van Wi-Fi 6 en de Bluetooth-audio-ervaring opnieuw met het Qualcomm FastConnect 6800 mobiele connectiviteitssubsysteem. Een groot aantal innovaties van Wi-Fi 6-functies kan gebruikers helpen optimaal te profiteren van hoge snelheid (bijna 1,8 Gbps) en lage latentie, zelfs in een drukke netwerkomgeving met veel terminals die strijden om netwerkbronnen. FastConnect 6800 is ook een van de eerste producten die de Wi-Fi Alliance Wi-Fi CERTIFIED 6-certificering heeft verkregen. Naast ondersteuning voor aptX Adaptive en Qualcomm TrueWireless Stereo Plus, maakt de nieuwe Qualcomm aptX Voice geïntroduceerd door Snapdragon 865 het het eerste mobiele platform dat Bluetooth Super Wide Band (SWB-Super Wide Band) draadloos ondersteunt, wat niet alleen gloednieuwe niveau van helder geluid zorgt ook voor lagere latentie, langere batterijduur en hogere verbindingsstabiliteit voor draadloze hoofdtelefoons en oordopjes.

• Qualcomm AI Engine van de vijfde generatie: de uitstekende prestaties die worden ondersteund door de nieuwe Qualcomm AI Engine van de vijfde generatie en de nieuwe AI-softwaretoolkit helpen bij het creëren van het nieuwste niveau van schiet-, audio- en game-ervaringen. De vijfde generatie AI Engine kan tot 15 biljoen bewerkingen per seconde (15 TOPS) realiseren, en AI-prestaties zijn tweemaal die van het vorige generatieplatform. De nieuw opgewaardeerde Qualcomm Hexagon ™ tensor-versneller is de kern van de Qualcomm AI Engine. De TOPS-prestaties zijn 4 keer zo hoog als die van de vorige generatie tensor-versneller, terwijl de energie-efficiëntie 2 met 35% is verbeterd. Het kan ondersteuning bieden voor op AI gebaseerde realtime vertaling, dat wil zeggen dat de mobiele telefoon de stem van de gebruiker in realtime kan vertalen in tekst in vreemde talen en stem. Naast de Qualcomm AI Engine stelt de nieuwe Qualcomm Sensor Hub de terminal in staat de omgeving te detecteren met een extreem laag stroomverbruik. Uiterst nauwkeurige spraakdetectie zorgt ervoor dat de favoriete spraakassistent duidelijk en nauwkeurig gebruikersinstructies kan accepteren, en verbeterde altijd-aan-sensoren en intelligente spraakherkenning verbeteren de AI voor omgevingsbewustzijn naar een geheel nieuw niveau. Niet alleen dat, de Qualcomm® Neural Processing SDK, Hexagon NN Direct en Qualcomm® AI Model Enhancer tools zijn ook geüpgraded om ontwikkelaars te ondersteunen bij het maken van snellere en slimmere applicaties met extreem hoge vrijheidsgraden en flexibiliteit.

• Hoge snelheid ISP van miljarden pixels: de ISP van de Snapdragon 865 heeft een verbazingwekkende verwerkingssnelheid van maximaal 2 miljard pixels per seconde en ondersteunt nieuwe opnamefuncties en -functies. Gebruikers kunnen 4K HDR-video's maken met 1 miljard kleuren, 8K-video's of foto's maken tot 200 miljoen pixels. Met 960 fps onbeperkte tijd * high-definition slow-motion video-opnamen, kunnen gebruikers ook ten volle profiteren van de gigapixel-verwerkingssnelheid om slow-motion video's op te nemen, waarbij elke milliseconde van detail wordt vastgelegd. Tegelijkertijd implementeert de Snapdragon 865 de eerste Dolby Vision-video-opnamefuncties op een mobiel platform en ondersteunt het het maken van prachtige HDR-video's die op grote schermen kunnen worden gebruikt. Niet alleen dat, met de gezamenlijke ondersteuning van een snelle ISP van een miljard pixels en de Qualcomm AI Engine van de vijfde generatie, de terminal snel en intelligent achtergronden, portretten en objecten kan herkennen, om echt aangepaste foto's te maken op basis van verschillende use cases.

• Spelervaring op het einde van het spelniveau: gebruikmakend van de hoogste grafische kwaliteit die wordt ondersteund door de nieuwe generatie Snapdragon Elite Gaming, opent de Snapdragon 865 voor het eerst nieuwe functies op topniveau in mobiele terminals en zorgt voor een super vloeiende spelervaring. Snapdragon 865 is het eerste mobiele platform dat Desktop Forward Rendering op het Android-platform ondersteunt. Deze functie ondersteunt game-ontwikkelaars om lichtbronnen op het eindniveau en nabewerking te introduceren om een ​​nieuw niveau van realistische mobiele spelervaring te creëren. . Nadat OEM-fabrikanten Adreno GPU-stuurprogramma's kunnen bijwerken, ondersteunt de Snapdragon 865 gebruikers bovendien om stuurprogramma's voor het eerst rechtstreeks vanuit de app store te downloaden op mobiele terminals. Voor spelers kunnen ze de grafische stuurprogramma-updates en GPU-instellingen besturen om hoofdgames mogelijk te maken. Topprestaties behalen. De Snapdragon 865 ondersteunt voor het eerst ook de verversingssnelheid van 144 Hz op mobiele terminals, voor een betere weergave en visuele betrouwbaarheid van mobiele HDR-games; Game Color Plus gebruikt meer details en hogere kleuren Verzadiging en lokale tonemapping hebben de gamekwaliteit verbeterd. Op dit moment ondersteunt de Snapdragon Game Performance Engine game-georiënteerde milliseconde-optimalisatie. Zijn adaptieve en voorspelbare real-time systeemafstemming kan helpen om een ​​langdurige en stabiele high-performance spelervaring voor een langere periode te bereiken. De nieuwe Adreno 650 GPU ondersteunt nieuwe functies voor het insluiten van hardware, zoals Adreno HDR Fast Blend. Deze functie kan in sommige bewerkingen tot 2x optimaliseren door zwaar gemengde spelscènes te optimaliseren die vaak worden gebruikt in complexe deeltjessystemen en rendering. Prestatieverbetering.

Snapdragon 865-compatibele terminals zijn naar verwachting beschikbaar in het eerste kwartaal van 2020