Huis > Nieuws > Geruchten dat Huawei TSMC heeft uitgenodigd om meer geavanceerde capaciteit over te dragen

Geruchten dat Huawei TSMC heeft uitgenodigd om meer geavanceerde capaciteit over te dragen

De Nikkei Asian Review rapporteerde op de 14e dat Huawei-managers TSMC in oktober bezochten, in de hoop dat TSMC geavanceerdere productiecapaciteit naar het vasteland zal overbrengen om de belangrijkste componenten van zijn smartphones en netwerkapparatuur te waarborgen. Levering is onschuldig.

In dit verband zei Sun Youwen, senior directeur van TSMC Corporate Information Office, dat TSMC geen commentaar gaf op klantenzaken, maar benadrukte dat TSMC geen plannen heeft om geavanceerde chips verder te produceren. Het Nikkei-rapport citeerde Huawei dat het geen commentaar leverde op de senior route van het bedrijf in overeenstemming met de voorschriften.

Als de grootste gieterij ter wereld, heeft TSMC bevestigd dat het Amerikaanse ministerie van Handel contact heeft opgenomen met TSMC-klanten om de veiligheid van de levering van militaire chips te waarborgen. Het hoopt dat TSMC naar de VS gaat om chips te produceren, en TSMC evalueert voornamelijk kostenkwesties.

Het feit dat Huawei nu wordt doorgegeven, naast het tonen van het belang van TSMC in de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog, bevestigt ook dat de oprichter Zhang Zhongmou eerder deze maand op de Spelen zei: "Als de wereld niet stil is, wordt TSMC een geostrate. " .

Op dit moment heeft TSMC Shanghai Songjiang 8 吋 Factory en Nanjing 12 吋 Factory op het vasteland. Onder hen breidt de Nanjing-fabriek de productie uit volgens de voortgang. Voorzitter Liu Deyin zei onlangs dat de lokale fabrikanten in de vroege fase van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog een afwachtende houding aannamen. Als gevolg hiervan raakte de fabriek in de eerste helft van het jaar in verlies. De huidige handelsgeschillen zijn vertraagd en de Nanjing-fabriek is behoorlijk vol.

Het is wel verstaan ​​dat de Nanjing-fabriek momenteel een maandelijkse capaciteit van 10.000 stuks heeft. Verwacht wordt dat het aantal stuks in de tweede helft van het jaar met 5.000 stuks zal toenemen en volgend jaar met nog eens 5.000 stuks. Het eerste doel van de eerste fase zal 20.000 stuks per maand zijn. Liu Deyin benadrukte dat alles zal worden uitgebreid volgens de oorspronkelijke snelheid.