Huis > Nieuws > Samsung Electronics Vice-voorzitter: De markt voor geheugenchips vertoont tekenen van herstel

Samsung Electronics Vice-voorzitter: De markt voor geheugenchips vertoont tekenen van herstel

Volgens berichten in de buitenlandse media zei Kim Ki-nam, vice-voorzitter van de Zuid-Koreaanse gigant Samsung Electronics, dinsdag dat de markt voor geheugenchips tekenen van verbetering begint te vertonen, waardoor Samsung Electronics de start van haar tweede- zorgvuldig moet overwegen kwart geheugenchipfabriek in Pyeongtaek, Gyeonggi-tijd.

De vice-voorzitter van Samsung Electronics vertelde de media op de CES-show in Las Vegas: "Er zijn tekenen dat de markt zich herstelt. Maar het is nog steeds moeilijk te voorspellen hoeveel de markt zal herstellen en welke factoren moeilijk te voorspellen zijn." "

De tweede fabriek voor de productie van geheugenchips staat op het punt om te worden voltooid en heeft een oppervlakte van 400 voetbalvelden. De fabriek start dit jaar met de productie. Een rapport gepubliceerd door het Asiana Institute of Finance stelde dat de chipprijzen zich waarschijnlijk zullen stabiliseren in het eerste kwartaal van dit jaar en zich herstellen in het tweede kwartaal.

Kim zei dat Samsung snel zou kunnen beslissen wanneer ze hun tweede geheugenchipfabriek in Pyeongtaek zouden starten op basis van markttendensen. "We zullen beslissingen nemen op basis van veranderende marktomstandigheden en onze (bedrijfs) afspraken," zei hij. "Wat betreft de vraag of deze plant massale geavanceerde NAND-chips gaat produceren, zei Kim:" Het hangt ook af van de marktomstandigheden. "

Het voorlopige financiële rapport van het bedrijf dat woensdag werd gepubliceerd, toonde aan dat de halfgeleideractiviteiten van Samsung naar verwachting zullen herstellen in de eerste helft van dit jaar en een einde zullen maken aan de neerwaartse trend van vorig jaar.

Eerder vandaag kondigde Samsung aan dat het bedrijf 59 biljoen gewonnen (ongeveer $ 50,2 miljard) omzet had behaald in het vierde kwartaal van 2019 en een bedrijfswinst had van 7,1 biljoen gewonnen.

Door de daling van de vraag naar en de prijzen voor chips daalde de omzet en het bedrijfsresultaat van het bedrijf met respectievelijk 0,46% en 34,26%.

Voor het volledige jaar 2019 daalde het bedrijfsresultaat van het bedrijf op jaarbasis met 52,95% tot 27,71 biljoen gewonnen; de omzet daalde met 5,85% op jaarbasis tot 22.952 miljoen gewonnen. Dit is het laagste bedrijfsresultaat van het bedrijf sinds 2015 en de laagste omzet sinds 2016.

Marktwaarnemers zeiden dat de zwakte op de chipmarkt naar verwachting al in het eerste kwartaal van dit jaar zal afnemen en wezen erop dat het vierde kwartaal van Samsung de marktverwachtingen licht overtrof.

De halfgeleiderindustrie vertoont nu tekenen van herstel. Tegelijkertijd is door de introductie van 5G-diensten en opvouwbare telefoons de vraag van de markt naar smartphones ook ingeluid. Sommige analisten voorspellen dat het bedrijfsresultaat van Samsung dit jaar tot 40% kan stijgen.