Huis > Nieuws > Samsung opende 5G-chip, OPPO en vivo hebben een andere keuze

Samsung opende 5G-chip, OPPO en vivo hebben een andere keuze

Volgens buitenlandse mediaberichten hebben een aantal Chinese fabrikanten, waaronder OPPO en vivo, meerdere voorbeelden van hun 5G-chipsetoplossingen van Samsung ontvangen. Deze oorspronkelijke fabrikanten van apparatuur richten zich nu op het testen van de 5G-chipsetoplossing van Samsung.

Op dit moment zijn de 5G basisspaanders voor mobiele telefoons die in de handel zijn gebracht alleen Qualcomm's Xiaolong X50, Huawei's Barong 5000 en Samsung's ExynosModem5100. Aangezien geen van de drie momenteel SoC-chips voor mobiele telefoons met geïntegreerde 5G-basisband aanbiedt, zullen commerciële 5G-telefoons in principe tot uiterlijk het eerste kwartaal van volgend jaar de externe 5G-basisbandoplossing gebruiken.

Daarom is het voor fabrikanten van mobiele telefoonmerken natuurlijk mogelijk om verschillende 5G-basisbandchips te kiezen voor matching. De 5G-basisbandchip van Huawei is momenteel echter niet beschikbaar en Samsung is klaar om zijn 5G-basisband te leveren. Daarom kunnen andere fabrikanten van mobiele telefoons kiezen voor de 5G-basisband van Qualcomm en kunnen ze ook de 5G-basisband van Samsung gebruiken als alternatief. Bovendien is de 5G-basisband HelioM70 van MediaTek ook in de massaproductie.

Volgens recent gepubliceerde Taiwanese media-media heeft Samsung Electronics voorbeelden van 5G-chipsetoplossingen verstrekt aan een aantal Chinese fabrikanten van mobiele telefoons, waaronder OPPO en vivo, voor testen en verificatie. Of het wordt een van de opties voor OPPO en vivo.

Leveranciers van toeleveringsketens wezen erop dat hoewel OPPO en andere fabrikanten besloten hebben om de Heidel 5G-chip HelioM70, die in de eerste helft van 2020 in massaproductie zal worden geproduceerd, zullen gebruiken, en ook chips van Qualcomm zullen kopen, om de inkoopratio van Qualcomm in evenwicht te brengen , veel binnenlandse fabrikanten zijn bezig met het actief testen en verifiëren van Samsung's zelfontwikkelde en gedeeltelijk verkochte Exynos-serie 5G mobiele telefoonchips.

In de eerste helft van dit jaar heeft Samsung de productie aangekondigd van verschillende 5G-chips voor mobiele telefoons, waaronder de gegevenschip ExynosModem5100, de radiofrequentie (RF) -chip ExynosRF5500 en de Power Management-chip ExynosSM5800. Alle drie de chips ondersteunen de sub-6GHz-band van 5GNR.

In termen van specifieke specificaties, ExynosModem5100-chip is gebouwd met 10nmLPP proces, ondersteunt Sub6GHz lage frequentie (gebruikt in China) en mmWave (millimetergolf) hoge frequentie, achterwaarts compatibel met 2G / 3G / 4G-netwerk. Het is echter belangrijk op te merken dat de ExynosModem5100 alleen NSA-netwerken ondersteunt en SA niet ondersteunt.