Huis > Nieuws > De prijsverlagingsstrategie van Samsung werkt naar verluidt, het 6nm-proces wint de grote order van Qualcomm

De prijsverlagingsstrategie van Samsung werkt naar verluidt, het 6nm-proces wint de grote order van Qualcomm

Volgens het Taiwan Media Economic Daily-rapport wijzen bronnen in de toeleveringsketen erop dat de strategie van Samsung van prijsverlaging en spoedorders heeft gewerkt, en Qualcomm heeft opnieuw orders geplaatst om het 6nm-proces van Samsung te gebruiken om chips te produceren.

Gisteren (6) meldde de Koreaanse media Business Korea dat Samsung vorige maand is begonnen met massaproductie van chips met behulp van het 6nm EUV-proces. Een ambtenaar van een Samsung-partnerbedrijf zei dat 6nm-producten zijn geleverd aan grote Noord-Amerikaanse zakelijke klanten. Experts geloven dat dit bedrijf Qualcomm is.

Supply chain bronnen wezen erop dat hoewel Samsung beweert 6 nm EUV te zijn, de prestaties nog steeds lager zijn dan de 7 nm EUV van TSMC. Qualcomm keerde vorig jaar sterk terug naar de productie van TSMC. Op dit moment plaatste het een nieuwe bestelling bij Samsung. Het zou moeten dat de prijsreductie en spoedorderstrategie van Samsung heeft gewerkt. De daaropvolgende impact op de prijzen van de wafelteelt verdient aandacht.

In 2019 heeft TSMC een voordeel in termen van het aantal 7nm-klanten. Hoewel Samsung niet veel orders heeft ontvangen, cultiveert het nog steeds geavanceerde processen en breidt het zijn productiecapaciteit voortdurend uit. Volgens Jiwei.com is de huidige maandelijkse productiecapaciteit van 7 nm van Samsung 150.000, wat hoger is dan de 110.000 van TSMC. Bovendien is Samsung in de toekomstige 3nm-node ook een leider in GAA-technologie. Zoals TSMC Zhang Zhongmou zei, is de oorlog tegen de gieterijleider niet beëindigd.