Huis > Nieuws > Seagate-technologie: voorspelling van trends in de opslagindustrie in 2020

Seagate-technologie: voorspelling van trends in de opslagindustrie in 2020

De Science and Technology Board Daily rapporteerde op de 20e dat onlangs, Jason M. Feist, een technisch expert in het kantoor van de Chief Technology Officer van Seagate Technology, een voorspelling van zes trends in de opslagindustrie in 2020 heeft gepubliceerd, waaronder media, architectuur , netwerk en energie.

Volgens Jason M. Feist heeft de ontwikkeling van IoT-, AI-, 5G- en geavanceerde technologieën geleid tot een explosieve groei van gegevens, wat meer mogelijkheden heeft opgeleverd om de waarde van opkomende gegevensgestuurde bedrijven te benutten. Hier zijn zes belangrijke trends die hij heeft samengevat over de gegevensopslagsector in 2020:

1. Verschillende media-apparaten zullen blijven voldoen aan de groeiende behoefte aan gegevensopslag. Zowel harde schijven als flashgeheugens voldoen aan deze behoefte. HDD's die actuele gegevens leveren, zijn essentieel voor de oceaan van gegevens. Flash-geheugen wordt gebruikt om gegevens in de database te vinden of te indexeren. De voortdurende groei van applicaties en gerelateerde services betekent dat het aantal van beide soorten opslag zal groeien.

Een apparaat voor massaopslag van 2,20 TB wordt geïmplementeerd in de openbare cloud. Vanwege de continue migratie naar cloud-applicaties en de daaruit voortvloeiende mogelijkheden, wordt de opslagcapaciteit van near-line harde schijven voortdurend vernieuwd en verbeterd. Software Defined Everything (SDx) stelt IT-teams in staat hun bedrijf op de meest kosteneffectieve manier uit te breiden, en steeds meer ondernemingen stappen over van het client / server-model naar de mobiele / cloudwereld. Het verkrijgen van gegevens op eindapparatuur (telefoons, tablets, IoT-apparaten, enz.) Zorgde ervoor dat een grote hoeveelheid gegevens naar de kern migreerde. Wanneer gebruikers op de terminal communiceren, wordt een groot aantal verschillende toepassingen uitgevoerd. Eenvoudige taken zoals het bijhouden van de reiskosten van zakenreizigers werden vroeger in een spreadsheet uitgevoerd, maar nu kunnen ze door een applicatie op een mobiele telefoon worden verwerkt om een ​​kwitantiefoto te krijgen; deze gegevens worden opgeslagen in de cloud.

3. Technologiebedrijven zullen de open architectuur blijven evalueren en verbeteren. Een open architectuur brengt verschillende bronnen, ontwikkelaars, open netwerken, gecombineerde opslag en computeroplossingen samen. De architectuur ondersteunt DevOps voor continue software-integratie en ontwikkeling. In vergelijking met een gesloten architectuur biedt DevOps betere controle en zichtbaarheid voor iedereen, waardoor obstakels worden verwijderd en verschillende taken gemakkelijk kunnen worden samengewerkt. Als het gaat om software en apparatuur, is het afhankelijk van getalenteerde ontwikkelaars die zowel flexibel als kosteneffectief zijn.

Omdat open hardware en instructiesets de kosten en het energieverbruik van geavanceerde apparaten kunnen optimaliseren, blijft de vraag groot. Risc-V is een voorbeeld. Het is een open instructieset voor elektronische producten, gericht op lage kosten, laag stroomverbruik en beveiliging, waarmee bedrijven elektronische architecturen sneller kunnen gebruiken en ontwikkelen via een gedeeld model. Open software-implementatie blijft toegepast op opslagbeheer. Veel projecten zoals OCP (Open Compute Project) en CEPH werken samen aan vereisten en software-ecosystemen om de implementatie en efficiëntie van opslag te optimaliseren, waardoor de prestaties van openbare clouds in open source-omgevingen worden geïntroduceerd. Voor gebruikers om te gebruiken.

4. De gegevensstroom tussen de terminal, edge, hybride cloud, private cloud en public cloud. Gegevensbeveiliging en -bescherming zijn belangrijker dan ooit. Naarmate gegevensverkeer toeneemt, betekent dit dat het kwetsbaar is en daarom meer bescherming vereist. In de cloudomgeving zijn applicaties en gegevens constant in beweging. Dit vereist strikte naleving van het relevante beleid, het waarborgen van de implementatie van apparaatbeveiliging en dus het beheren van toegang tot het apparaat zelf. Omdat de hybride cloud verbinding maakt met de edge-, endpoint- en IoT-ecosystemen, moeten bovendien gegevens bij elk apparaat worden opgeslagen omdat de netwerkkosten voor het verplaatsen van grote gegevenssets erg hoog zijn.

Daarom zal de opslagindustrie veilige transmissieapparatuur blijven ontwikkelen om dure en bandbreedte-beperkte netwerktransmissie te vervangen, en doorgaan met het optimaliseren van machine learning, het matchen van computerapparatuur met geavanceerde opslag en het nemen van conclusies en beslissingen via slimme apparaten. Voor het apparaat zelf zal de beveiliging verder worden verbeterd door codering in rust.

5. Blijf de connectiviteit optimaliseren door innovatie en samenwerking. In de data-opslagbranche zorgt connectiviteit voor een hogere bandbreedte, wat betekent dat we innovaties blijven zien op het gebied van data-sequencing (inclusief mechanische harde schijven en flash-geheugen). Het sorteren van gegevenspatronen kan de hulpbronnenefficiëntie en verzadiging van alle verbindingspunten verbeteren, dus er zijn veel innovaties doorgevoerd rond het NVMe-ecosysteem.

Van koper, glasvezel tot draadloos, latentie en netwerktype hebben allemaal invloed op de connectiviteit. Hoewel koperen kabels voordelen kunnen hebben op het platteland, kan glasvezel hogere snelheden bieden met minder signaalverlies. Met de toenemende populariteit van draadloze netwerken zijn kostenbesparingen de hoogste prioriteit geworden, maar de infrastructuur blijft nog steeds achter bij de toepassing van technologie. 5G-technologie heeft snellere connectiviteitsopties voor bedrijven opgeleverd, wat op zijn beurt de hoeveelheid uitgewisselde en elke dag toegenomen gegevens heeft vergroot.

6. Verbeterde energie-efficiëntie betekent dat alleen de benodigde middelen worden gebruikt. Ten eerste zal de combinatie van apparatuur de energiekosten beïnvloeden. Ten tweede heeft het type apparatuur ook een impact op energie. Het komende jaar zullen we blijven innoveren op deze twee gebieden. In de door software gedefinieerde opslagwereld is de trend om meerdere bronnen samen te voegen en deze samen te voegen tot een toepassingsmodel voor containerapplicaties. Omdat containers ons in staat stellen software te ontwikkelen en alleen de middelen te gebruiken die we nodig hebben, kunnen we de kosten verlagen en de energie-efficiëntie verhogen. De opslagindustrie heeft ook meerdere nieuwe apparaattypen ontwikkeld die meer bronnen bieden voor dergelijke containers om ze te optimaliseren om meer gegevens voor 2020 te bieden onder dezelfde voetafdruk van het datacenter als de 2019-service.