Huis > Nieuws > Halfgeleider zal naar verwachting een goede start hebben, veel grote fabrikanten zijn niet bearish in het eerste kwartaal

Halfgeleider zal naar verwachting een goede start hebben, veel grote fabrikanten zijn niet bearish in het eerste kwartaal

De voorspoed van de halfgeleiderindustrie zal naar verwachting dit jaar aantrekken en er zal een goede start zijn. TSMC en vele andere grote halfgeleiderproducenten zijn optimistisch dat de operationele prestaties van het eerste kwartaal niet buiten het seizoen zullen zijn.

De zwaargewicht halfgeleiderfabrieken South Asia Branch, Licheng en TSMC hebben zich gehaast om institutionele briefings te houden vóór het nieuwe maanjaar en unaniem optimistisch geuit over de industriële boom dit jaar.

Li Peiying, algemeen directeur van Nanyake, zei dat de marktvraag naar dynamisch RAM-geheugen (DRAM) dit jaar naar verwachting aanzienlijk zal verbeteren en dat het aanbod beperkt zal groeien. Vraag en aanbod moeten gezond zijn en het hele jaar door een optimistisch beeld van de marktomstandigheden behouden.

Li Peiying verwacht dat de productverkoop en prijzen in het eerste kwartaal naar verwachting tegelijkertijd zullen groeien en dat de operationele prestaties in het tweede kwartaal waarschijnlijk beter zullen zijn.

De geheugenverpakkings- en testfabriek Licheng is ook optimistisch dat de marktomstandigheden dit jaar naar verwachting gestaag zullen groeien. De vraag in het eerste kwartaal is goed en de prestaties zullen groeien in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het kan zelfs de kans krijgen om een ​​nieuw hoogtepunt te bereiken in dezelfde periode van voorgaande jaren.

De wafelgieterij TSMC is ook optimistisch over de vooruitzichten voor de industrie dit jaar. Verwacht wordt dat de halfgeleidermarkt exclusief geheugen dit jaar met 8% zal groeien en dat de prestaties beter zullen zijn dan de daling van 3% vorig jaar. De wafelsgieterij zal met 17% groeien en zal beter zijn dan Parity van vorig jaar.

Onder de krachtige ondersteuning van de vraag naar mobiele telefoons van 5G is TSMC optimistisch dat de omzet in het eerste kwartaal naar verwachting op het niveau van 10,2 miljard tot 10,3 miljard Amerikaanse dollars zal blijven. Als de mediane waarde 10,25 miljard US dollar is, zal dit het kwartaal met ongeveer 1,3% verminderen. De totale omzet van dit jaar groeit met meer dan 17% en de prestaties zullen nog steeds beter zijn dan de industriestandaard.

De geavanceerde wafer-gieterij van TSMC zal naar verwachting na het Chinese kalenderjaar een toespraak houden, maar de geavanceerde voorzitterstrategie van de wereld heeft eerder onthuld dat met de ontwikkeling van 5G-ontwikkelingstrends en de vertraging van de handelsoorlog tussen de VS en China, de vraag van klanten zich snel herstelt . .

De strategie zei dat 's werelds geavanceerde productiecapaciteit krap begon te worden en dat het ontstaan ​​van krapte sneller is dan verwacht, inclusief een sterke vraag naar energiebeheer, IC's voor paneelbestuurders en sensoren. Het bureau verwacht dat, naast het herstel van de vraag, de voordelen van 's werelds geavanceerde acquisitie van de 8-inch wafer fab van Singapore door GlobalFoundries zullen worden gefermenteerd, en de prestaties buiten het seizoen worden verwacht in het eerste kwartaal.