Huis > Nieuws > Zachte appels hebben hardcore nodig

Zachte appels hebben hardcore nodig

Apple kondigde zijn winst in het derde kwartaal aan, een omzetgroei van 1% op jaarbasis, tot 53,8 miljard US dollar, en beëindigde uiteindelijk de twee kwartalen van omzetdaling. Ondertussen was de winst per aandeel van Apple $ 2,18, vergeleken met $ 2,34 in dezelfde periode vorig jaar, maar hoger dan de verwachte $ 2,09.

Apple CEO Cook noemde het het best presterende derde seizoen, gedreven door "geregistreerde service-inkomsten, versnelde groei van wearables, sterke iPad- en Mac-prestaties en verbeterde iPhone-verkopen."

De iPhone-verkopen van Apple zijn echter nog steeds onbevredigend, met een omzet van $ 25,978 miljard, een daling van 12% ten opzichte van $ 29,74 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien is dit ook de daling van de iPhone-verkopen voor het derde opeenvolgende kwartaal.

Het directe resultaat van dit fenomeen is dat de iPhone slechts 48% van de totale omzet van Apple voor zijn rekening nam en voor het eerst onder de helft daalde.

Dienovereenkomstig stegen de service-inkomsten van Apple met 12,6% tot 11.46 miljard US dollar, wat neerkomt op 21% van de totale omzet, waarmee Apple de op een na grootste bron van inkomsten werd.

Apple lijkt steeds meer op een softwarebedrijf, App Store, Apple Music, iCloud, AppleCare en iTunes vormen een vergulde productmatrix. Met name de App Store, die de grootste cashflow in de Apple-serviceactiviteit is geworden, heeft een onverwoestbaar applicatie-ecosysteem gevormd. In de winstconferentie onthulde Apple dat de App Store uitstekend is in China en dat de downloads van games veel hebben bijgedragen.

De iPhone is nog steeds de kern van Apple's activiteiten, alleen de vertraging van innovatie, te hoge prijzen, zodat het landschap er niet meer is. In het laatste rapport van IDC overtrof Huawei Apple opnieuw om 's werelds tweede te worden, terwijl binnenlandse fabrikanten zoals Xiaomi en OPPO ook op de voet volgen.

Volgens gegevens van onderzoeksbureau Canalys daalde de omzet op de binnenlandse markt in het tweede kwartaal van dit jaar met 14%, met een daling van 0,6 procentpunten en een vijfde plaats met een marktaandeel van 5,8%.

Apple heeft hiervoor ook een aantal maatregelen genomen, zoals prijsverlagingen en inruil. Cook zei dat de verkoop van de iPhone in China jaar op jaar aanzienlijk is verbeterd, en het is beter dan de afgelopen twee kwartalen. De omzetdaling is kleiner geworden.

Vanuit de kernlogica zijn de softwareservices van Apple gebaseerd op de hardware, maar ze zijn gebaseerd op hardware. Of het nu APP Store of Apple Music is, de iCloud-service, zonder de ondersteuning van de iPhone, het is een kasteel in de lucht. In januari van dit jaar, toen Apple het winstrapport Q1 aankondigde, bedroeg het aantal actieve gebruikers 1,4 miljard, waarvan 900 miljoen afkomstig van de iPhone. Het belang van de iPhone is vanzelfsprekend.

Bescherming van de iPhone zal de kern vormen van alle activiteiten van Apple. Vooral wanneer het 5G-scherm is geopend en u het in één stap verliest, kunt u alles verliezen.

Daarom probeert Apple de basisbandactiviteiten van Intel over te nemen. Apple, wat niet slecht is, heeft 2.200 uitstekende ingenieurs en meer dan 10.000 patenten gekocht voor $ 1 miljard. Het is een goede zaak. Cook heeft hierop gereageerd: "Wij denken dat dit een goede gelegenheid is om leiderschap op dit gebied te verwerven. Het stelt ons in staat om meer dan 17.000 octrooiportfolio's voor draadloze technologie te hebben, de ontwikkeling van onze toekomstige producten te versnellen en eigendom en controle te hebben in onze langetermijnstrategie. Kerntechnologieproducten. & Quot;

Met de zelf ontwikkelde A-serie-processors van Apple kunnen de iPhone en iPad zich onderscheiden van de rest. Het ontbreken van alleen een basisband voorkomt dat Apple de productontwikkeling volledig beheerst. Hoewel de rechtszaak met Qualcomm is verzoend, heeft Apple nog steeds het gevoel dat de doorn op de rug ligt. Concurrenten zoals Huawei en Samsung lanceren 5G SoC's met geïntegreerde basisband. Als u uw eigen geïntegreerde SoC niet kunt lanceren, zal Apple waarschijnlijk het tij van de tijd missen.

Uit het laatste rapport van Guo Minghao, analist van Tian Ming Securities, blijkt dat Apple in 2020 drie mobiele telefoons zal lanceren die 5G ondersteunen. Deze drie telefoons zullen nog steeds de basisband van Qualcomm gebruiken. Tegen 2021 zal Apple zijn eigen geïntegreerde basisband SoC in de iPhone gebruiken. Tegelijkertijd zullen de draagbare productlijn van Apple, evenals de iPad, zelf ontwikkelde basisband gebruiken. U moet weten dat de draagbare producten van Apple de afgelopen jaren uitstekend zijn geweest. Volgens het financiële verslag van het tweede kwartaal bereikten de bedrijfsopbrengsten US $ 5,525 miljard, een stijging op jaarbasis van 48%. In het 5G-tijdperk zullen wearables een andere belangrijke inkomstenbron voor Apple zijn.

De kern van Apple is nog steeds een hardwareplatform. Als u niet kunt innoveren op de hardware, kunnen de huidige voordelen geleidelijk verdwijnen. Appels die zachter worden, hebben nog steeds een "harde kern" nodig.