Huis > Nieuws > Zuid-Korea voegt $ 6,5 miljard toe aan onderzoeksfinanciering om de afhankelijkheid van Japanse import te verminderen

Zuid-Korea voegt $ 6,5 miljard toe aan onderzoeksfinanciering om de afhankelijkheid van Japanse import te verminderen

Volgens Reuters heeft Zuid-Korea maandag aangekondigd dat het van plan is om in de komende zeven jaar ongeveer 7,8 biljoen gewonnen ($ 6,88 miljard) te investeren in onderzoek en ontwikkeling om de lokale productie van materialen en apparatuur te bevorderen, waardoor de afhankelijkheid van de Japanse import wordt verminderd.

Japan heeft Zuid-Korea afgelopen vrijdag van de 'witte lijst' van handelsvoorkeuren verwijderd. De Zuid-Koreaanse president Wen Zaiqi hield op de 2e bijeenkomst een noodkabinet en bekritiseerde de beweging van Japan: "De afwijzing door Japan van diplomatieke inspanningen om het probleem op te lossen is een zeer roekeloze daad die de situatie verder heeft verergerd." Zei: "Diep spijt." Hij wees er ook op dat in oktober vorig jaar de verplichte arbeidsrechtspraak van de Tweede Wereldoorlog in het Zuid-Koreaanse Hooggerechtshof bepaalde dat Japanse bedrijven moeten compenseren, en de maatregelen die Japan vandaag heeft genomen zijn "duidelijke economische vergeldingsmaatregelen".

In juli van dit jaar heeft Japan zijn exportcontrole op verschillende grondstoffen die nodig zijn om chips te maken in Zuid-Korea aangescherpt. Deze stap in Japan kan de wereldwijde toeleveringsketen van halfgeleiders van technologische reuzen zoals Apple en Huawei verstoren.

Zuid-Korea is van plan het niveau van "zelfvoorziening" van 100 belangrijke componenten, materialen en apparatuur te verhogen om de aanvoer voor de komende vijf jaar te stabiliseren. Deze belangrijke componenten, materialen en apparatuur worden gebruikt om chips, displays, batterijen, auto's en andere producten te maken.

De Zuid-Koreaanse regering zei in een verklaring dat het plan gericht is op het 'oplossen van structurele zwakheden in de Koreaanse materialen-, componenten- en uitrustingsindustrieën. Deze zwakke punten zijn dat deze industrieën sterk afhankelijk zijn van specifieke landen. & Quot;

In deze verklaring van 51 pagina's stelde Zuid-Korea ook een reeks maatregelen voor om het binnenlandse aanbod te stimuleren, waaronder financiering voor buitenlandse acquisities van meer dan 2,5 biljoen gewonnen.